Of andersom. In beide gevallen overvalt me een gevoel van moedeloosheid. Als mijn internetverbinding via 3BB (glasvezel) in Hua Hin weer eens uitvalt, bel ik het call center. For English press 9, krijg ik dan te horen. Dat doe ik dan ook en krijg steevast een computerjuffrouw die me in haar beste Thai uitlegt wat ik moet doen. Da’s dus niet de bedoeling.

Na veel heen en weer gepraat, krijg ik dan een Engelstalige dame. Althans dat denkt ze. En elke keer leg ik dan uit dat ’for English press 9’ gevolgd dient te worden door verbinding met iemand die Engels spreekt. Logisch toch?

In gebroken Engels, door allerlei verkeerde klemtonen, lijkt het er op dat ze mijn vriendelijke verzoek heeft begrepen, maar als ik een paar weken later wederom moet bellen, krijg ik na de 9 nog steeds een Thaise riedel.

De verbinding is verbroken, meldt de dame die Engels probeert te hakkelen. Ja, daar was ik ook al achter. De technische dienst gaat uitzoeken wat er mis is.

Bij mijn tv-provider CTH staat elke dag het verstand op nul. De service is zonder meer belabberd. Ik heb CTH (in HD via een schotel) vrijwel alleen voor de Engelse premier league. Daarbij is het gemakkelijk te weten op welke tijd welke club speelt, toch?

Daar denkt CTH anders over. Of liever gezegd, het kan ze geen bal schelen. Zelfs bij het begin van de wedstrijd weten de jongens en meisjes die de CTH-knoppen bedienen niet wie er speelt. Als er dan eens een stukje informatie doorlekt, staat het tijdstip van aanvang verkeerd vermeld. Het is blijkbaar moeilijk de Engelse tijd om te rekenen naar die in Thailand. Soms klopt de tijd op mijn decoder, maar meestal niet.

Gelukkig kan ik het Thaise commentaar op mijn afstandsbediening omschakelen naar dat uit Engeland. Dat moet helaas kanaal voor kanaal. CTH wijzigt vrijwel elke week iets in de volgorde van de kanalen. Waardoor ik per kanaal weer van voren af aan moet beginnen.

Vorig jaar kon ik ook de F1 via CTH bekijken. Dit jaar niet meer. Als ik de race toch wil zien, moet ik 1619 bellen, meldt het Fox-kanaal. Doe dit en verzandt in een kakofonie of het hoe en wat. De slotsom luidt dat ik geen toegang heb tot dit kanaal. Dat was al tot mij doorgedrongen, maar ik wil weten hoe ik de F1 dan wel kan zien. Daar stopt het gesprek.

Leuk is evenwel als tijdens het Engelse voetbal de verbinding met Engeland even wegvalt. Dan zie je ineens twee of drie Thaise voetbalcommentatoren, de Wijzen uit het Oosten. Die kijken elkaar gedurende enkele seconden hulpeloos aan, bij gebrek aan een autocue. Plannen voor het onvoorziene is voor veel Thai mogelijk verspilde moeite. Dat maakt dan weer een hoop goed….

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Leven als Bos in Thailand (slot): Het verstand op nul en de blik op oneindig”

 1. Facttester zegt op

  @Hans Bos: een dik vet compliment voor deze serie postings. Goed geschreven en naar waarheid opgetekend. Ik deel je ergernissen helemaal. Eindelijk durft iemand de harde waarheid op te schrijven. Ik behoor niet tot die Hollanders die het graag hebben over “ons geliefde Thailand”. Daarom vertrek ik volgende maand ook definitief.

 2. henry zegt op

  Schakel over naar True, heeft u al die problemen niet.

 3. Hans Bos zegt op

  Even terug naar de actualiteit. CTH is terecht ter ziele gegaan en True heeft weer de rechten op de Premier League. Grappig genoeg met vaak dezelfde Wijzen uit het Oosten van CTH. Echter ook True heeft doorgaans geen benul van de komende wedstrijden. De melding vindt pas plaats als de wedstrijd al begonnen is…Ik krijg via de schotel alleen de vier sportkanalen van True, voor 399 baht per maand. Ik maak daar alleen gebruik van als de internet-verbinding met wifi uitvalt.

 4. henry zegt op

  Probeer deze website zend in streaming bijna alle Premier League wedstrijden. Ook de Belgische competitie van 1B, dd Bundesliga, Nederlamdse, Spaanse en Italiaanse competitie.
  En net alleen voetbal, maar ook wielrennen, Formule 1 en talrijke ander sportevenementen

  http://www.hesgoal.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website