Je maakt van alles mee in Thailand (56)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
16 februari 2024

(Worachet Intarachote / Shutterstock.com)

Bloglezer Peter Lenaers heeft met zijn vriend Sam al vele jaren reizen gemaakt door Aziatische landen en steevast eindigden die reizen met een weekje in Thailand. Zij hadden in Thailand nogal wat vrienden en tijdens een van die reizen gingen zij met een van hen op bezoek bij zijn ouders, ergens in een dorp ver buiten Bangkok.

Wat zij daar toen meemaakten beschrijft Peter in het verhaal hieronder

Valse loten of niet?

Op bezoek bij de ouders van een van onze Thaise vrienden maakten we kennis met zijn vader. Die vertelde, dat hij in zijn tuin helemaal op het einde een oud huisje had staan, waarin volgens hem geesten huisden. Hij kwam er af en toe om inspiratie op te doen om een bepaald nummer te vergaren voor als hij loten ging kopen.

We gingen maar eens een kijkje nemen bij dat spookhuisje met de vader en enkele Thaise vrienden. Mijn reisvriend Sam legde een hand op een boom die langs het huis stond. Hij vroeg of hij de laatste gekochte loten kon zien. Hij hield de loten tegen de boom aan, legde zijn hand er op, en zijn reactie was dat de loten niks waard waren en zelfs nep loten waren. Als bewijs duidde hij op zijn hand en iedereen kon voelen, dat die hand heel erg koud aanvoelde.

Wat de Thaise mensen niet wisten, maar ik wel, was dat de hand van Sam altijd koud was, omdat er vroeger bij een operatie zenuwen waren geraakt en daarom de doorbloeding niet meer goed werkte.

De vader en de andere Thaise mensen werden boos dat er aan hun neploten verkocht waren en hij zwoer nooit meer loten te kopen van de verkoper van deze loten. De vader trommelde alle mensen in de buurt op om de hand van Sam te voelen om ze er van te overtuigen, dat ook zij geen loten moesten kopen bij de betreffende verkoper.

Maar wij wisten wel beter!

5 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (56)”

 1. keespattaya zegt op

  Heel herkenbaar. Een kennis van mij had ooit een “vriendin” die bij een bar in Pattaya werkte. Hij had het een en ander over haar verteld en liet een foto van haar zien. Ik ben toen bij die bar wat gaan drinken en zei dat ik een handlezer was. Ik pakte haar hand en vertelde haar wat persoonlijke dingen. Als reactie kwamen de andere dames van de bar ook naar mij om hun hand te lezen. Toen maar snel mijn “geheim” verteld.

 2. Rob Tha Mai zegt op

  het is nu nog erger, je hebt de officiele “staats”loterij. je hebt een illegale loterij die ook weer op dezelfde nummers als de staatsloterij werkt.
  Maar nieuwe is als je elke maand spaart bij de Rozebank (bank voor Agricultuur) krijg je ook een lot.

 3. Johnny BG zegt op

  Bijgeloof en eigenlijk ieder geloof is verbazingwekkend voor de mensen die er niet in geloven.

  Met een vriend gingen we een keer naar de familie van zijn vriendin en speelde het spelletje “kaart ruiken”
  De kaartruiker werkt samen met een ander en in dit geval met mij.
  De kaarten worden bloot gelegd en iemand kiest het met de vinger een kaart aan terwijl de kaartlezer de andere kant opkijkt.
  De kaartlezer ruikt aan iedere kaart en bij de juiste kaart wiebel ik met mijn teen. Showtje eromheen bouwen en succes verzekert.
  Victor Mids zou eens een programma in Thailand moeten maken.

  • Lydia zegt op

   Hoi Johny, wij waren in 2018 in Thailand. Daar kwam precies hetzelfde programma op tv met een Thaise man die helemaal hetzelfde presenteerde. We waren verbaasd want alles was hetzelfde behalve Victor

 4. Rebel4Ever zegt op

  En zo maak je een eerlijke lot verkoper brodeloos….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website