Je maakt van alles mee in Thailand (52)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
13 juli 2020

In Thailand wordt nog steeds op grote schaal de temperatuur van mensen opgenomen, die een winkel of warenhuis binnengaan. Een absoluut zinloze bezigheid natuurlijk, om van die QR-registratie maar te zwijgen. Bij navraag in een tiental winkels (7-Elevens, Family Marts, supermarkt, apotheek, enz.) bleek, dat in geen enkel geval een klant is weggestuurd vanwege een te hoge temperatuur.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk, dat een jong personeelslid van 7-Eleven ergens in Thailand verveeld bij de ingang stond met een flacon ontsmettingsgel in de ene hand en een thermometer in de andere, een klant per ongeluk een klodder gel in de ogen spoot in plaats van de temperatuur op te nemen.

Er zullen hier en daar nog wel wat incidenten plaatsgevonden hebben, zoals Gerard overkwam in Hua Hin. Lees zijn anekdote hieronder

Hete lucht…

Mijn vrouw was aan een flinke haarbeurt toe en we gaan samen naar de kapsalon, waar we vaste klant zijn. Normaal gesproken wordt bij de deur de temperatuur opgenomen, waar de bazin zich mee belast. Zij geeft dan ook wat gel om de handen te ontsmetten.

De bazin is op dat moment echter met lunchpauze en de aanwezige kapsters voelen zich niet geroepen om de taak van temperatuuropname over te nemen. Dat kan voor de zekerheid nog wel gebeuren als de bazin terug is.

Mijn vrouw neemt plaats en wordt geholpen door een van de kapsters. Op het moment van föhnen komt de bazin verschrikt binnen: er is vergeten bij binnenkomst de temperatuur van de klanten te meten! Dat doet ze onmiddellijk alsnog tijdens het föhnen en haar schrik is groot als het apparaat 41 graden aangeeft.

Paniek in de tent! Totdat ik haar vertel, dat ze zich kennelijk niet realiseert, dat een föhn warme lucht afgeeft en de temperatuur in die luchtstroom werd gemeten…

Pfff…!


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (52)”

 1. John zegt op

  Yeah dit is Thailand.
  Ging vanochtend even een foto laten maken terwijl ik in pak was gekleed.

  Ik moest op een kruk gaan zitten en het kleed achter mij werd omlaag gehangen.

  Foto was klaar en wat bleek…het kleed zat vol met vouwen. Maar dat was geen probleem, de foto werd bewerkt met een soort Fotoshop..?
  Maar ook mijn uiterlijk. Niet te geloven dat ze dit zomaar doen zonder te vragen.

  Heb haar duidelijk gemaakt dat ik dat niet wilde met als resultaat, de foto was niet meer bruikbaar. Ze kon deze niet meer in de oude situatie terug brengen met als gevolg, dan maar de tweede keuze foto ….:)

  Maar het rare in deze,
  ze begrijpen niet waarom we het niet accepteren dat het achtergrond er zeer slecht uitziet en ook niet dat we geen gefoto-shopped foto willen hebben zo we er jaren jonger uitzien.

  Rare maar leuke Thailanders 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Osen zegt op

  John, dit is zo herkenbaar. En als je gaat uitleggen waarom denken ze dat je gek bent. Denk dat je hierbij gewoon moet neerleggen en opnieuw de foto moet laten maken.
  Het is achteraf ook wel leuk al die verschillen die er zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • John zegt op

   Beste Osen,
   ja inderdaad, er is ook wel humor in te vinden.

   Iedere week maak je wel iets mee waarvan je zegt..Hmmmm 🙂

   Cheers

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 3. albert zegt op

  klopt mijn partner heeft 2 weken lang in quarantaine de temperatuur gewoon opgeschreven zonder te zelf te meten en een lijstje bijgehouden wat ze zei ………..
  windowdressing heet dat

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website