Je maakt van alles mee in Thailand (52)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
28 januari 2022

In Thailand wordt nog steeds op grote schaal de temperatuur van mensen opgenomen, die een winkel of warenhuis binnengaan. Een absoluut zinloze bezigheid natuurlijk, om van die QR-registratie maar te zwijgen. Bij navraag in een tiental winkels (7-Elevens, Family Marts, supermarkt, apotheek, enz.) bleek, dat in geen enkel geval een klant is weggestuurd vanwege een te hoge temperatuur.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk, dat een jong personeelslid van 7-Eleven ergens in Thailand verveeld bij de ingang stond met een flacon ontsmettingsgel in de ene hand en een thermometer in de andere, een klant per ongeluk een klodder gel in de ogen spoot in plaats van de temperatuur op te nemen.

Er zullen hier en daar nog wel wat incidenten plaatsgevonden hebben, zoals Gerard overkwam in Hua Hin. Lees zijn anekdote hieronder

Hete lucht…

Mijn vrouw was aan een flinke haarbeurt toe en we gaan samen naar de kapsalon, waar we vaste klant zijn. Normaal gesproken wordt bij de deur de temperatuur opgenomen, waar de bazin zich mee belast. Zij geeft dan ook wat gel om de handen te ontsmetten.

De bazin is op dat moment echter met lunchpauze en de aanwezige kapsters voelen zich niet geroepen om de taak van temperatuuropname over te nemen. Dat kan voor de zekerheid nog wel gebeuren als de bazin terug is.

Mijn vrouw neemt plaats en wordt geholpen door een van de kapsters. Op het moment van föhnen komt de bazin verschrikt binnen: er is vergeten bij binnenkomst de temperatuur van de klanten te meten! Dat doet ze onmiddellijk alsnog tijdens het föhnen en haar schrik is groot als het apparaat 41 graden aangeeft.

Paniek in de tent! Totdat ik haar vertel, dat ze zich kennelijk niet realiseert, dat een föhn warme lucht afgeeft en de temperatuur in die luchtstroom werd gemeten…

Pfff…!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 16 votes.
Please wait...

12 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (52)”

 1. John zegt op

  Yeah dit is Thailand.
  Ging vanochtend even een foto laten maken terwijl ik in pak was gekleed.

  Ik moest op een kruk gaan zitten en het kleed achter mij werd omlaag gehangen.

  Foto was klaar en wat bleek…het kleed zat vol met vouwen. Maar dat was geen probleem, de foto werd bewerkt met een soort Fotoshop..?
  Maar ook mijn uiterlijk. Niet te geloven dat ze dit zomaar doen zonder te vragen.

  Heb haar duidelijk gemaakt dat ik dat niet wilde met als resultaat, de foto was niet meer bruikbaar. Ze kon deze niet meer in de oude situatie terug brengen met als gevolg, dan maar de tweede keuze foto ….:)

  Maar het rare in deze,
  ze begrijpen niet waarom we het niet accepteren dat het achtergrond er zeer slecht uitziet en ook niet dat we geen gefoto-shopped foto willen hebben zo we er jaren jonger uitzien.

  Rare maar leuke Thailanders 🙂

 2. Osen zegt op

  John, dit is zo herkenbaar. En als je gaat uitleggen waarom denken ze dat je gek bent. Denk dat je hierbij gewoon moet neerleggen en opnieuw de foto moet laten maken.
  Het is achteraf ook wel leuk al die verschillen die er zijn.

  • John zegt op

   Beste Osen,
   ja inderdaad, er is ook wel humor in te vinden.

   Iedere week maak je wel iets mee waarvan je zegt..Hmmmm 🙂

   Cheers

 3. albert zegt op

  klopt mijn partner heeft 2 weken lang in quarantaine de temperatuur gewoon opgeschreven zonder te zelf te meten en een lijstje bijgehouden wat ze zei ………..
  windowdressing heet dat

  • john koh chang zegt op

   ik heb in een gerenommeerd hotel ‘s morgens en s’avonds telefonisch de temperatuur doorgegeven. Kan ook nauwelijks anders.Zou een enorme kostenpost zij als tweemaal daags iemand langs moet komen om de temperatuur op te nemen.

   • Bert zegt op

    Ik heb 2 weken mijn quarantaine gedaan bij Amaranth hotel.
    2x Daags temperatuur door geven middels een foto op Line.

 4. ruud zegt op

  Die temperatuurmeters werken trouwens niet goed.
  Die geven meestal ergens tussen de 34,5 en 36,5 aan en een keer 32,5.

 5. fred zegt op

  Uiteraard hebben de leveranciers van deze temperatuur toestelletjes weer heel vele miljoenen Bahts verdiend en daar gaat het uiteindelijk om. Opdracht volbracht.

  • Peter van Velzen zegt op

   Hier in Trang geven de digitale thermometers wel constant dezelfde waarden.

   36,4 voor mijn hand en 36.8 voor mijn hoofd.
   Die laatste waarde was ook die welke in Nederland een thermometer onder de oksel aangaf.

  • Leo zegt op

   Inderdaad het draait alleen om geld, Trouwens net zoals alles dat met dit griepje te maken heeft. Het begint in de media met het bang maken van mensen en het eindigt bij de grote pharma-industrie. Iedereen wil eraan verdienen.

  • Ger-Korat zegt op

   Toch prima dat er verdiend wordt, tienduizenden extra banen bij de gezondheidsdiensten, de maaltijdbezorgers en pakketdiensten kunnen de drukte niet aan en de medische industrie maakt toptijden door. Vergelijk het met de mobieltjesindustrie, 25 jaar geden had je niets en nu is het een industrietak van honderden miljarden Euro’s met miljoenen mensen extra aan het werk. Begin van de coronacrisis gaf ik al aan dat elke economie in het Westen sterker en dus groter uit welke crisis dan ook zal komen en de groei neemt dus extra toe, wat dat betreft leve de coronaindustrie want de welvaart neemt toe;. hoe meer crisis, hoe beter de economie draait.

 6. Harry Romijn zegt op

  Zelf nadenken is niet het sterkste vak in Thailand.
  In het ziekenhuis had men de gewichtsopgave in Lbs laten staan ( = factor 2,54). Met een vrolijk gezicht werd dus mijn gewicht genoteerd; 252 kg… NIEMAND, die op het idee kwam,. dat zoveel gewicht toch een iets andere omvang met zich mee gebracht zou hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website