Je maakt van alles mee in Thailand (47)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
21 januari 2022

2p2play / Shutterstock.com

In deze serie hebben we prachtige verhalen kunnen lezen over wat mensen in Thailand hebben meegemaakt. De bloglezers weten dat ook te waarderen, want het grote aantal reactie’s en duimpjes spreekt voor zich.

Maar pas op! Mooi, spannende, grappige, opmerkelijke belevenissen kwamen ook voordat de serie begon al op Thailandblog. Uit het omvangrijke archief van ruim 10 jaar Thailandblog pikken we er af en toe en verhaal uit, dat ook een plaats in deze “Je maakt van alles mee in Thailand” verdient.

Als eerste in die rij komt onze eigen Khun Peter aan het woord met een aantal korte anekdotes uit het Thaise leven. Begrijp het goed: het is niet bedoeld om te spotten met Thaise mensen, het zijn grappige voorvallen, die hij zelf heeft meegemaakt.

Lees de verhaaltjes, glimlach en schrijf dan uw eigen verhaal over wat u heeft meegemaakt, dat het vertellen waard is.

Thaise logica

Cadeau

“Wil je een cadeautje uit Nederland meenemen voor mijn Pa?”, vraagt mijn vriendin. “Is goed”, zeg ik. “Waar denk je aan?” “Een horloge zou hij wel mooi vinden”, zegt mijn lief. Een aantal maanden later vraag ik of zijn horloge goed bevalt. “Weet ik niet”, zegt zij, “want hij draagt hem niet”. “Oh”, zeg ik, “Waarom niet?”. Haar antwoord: “Hij kan niet klokkijken….”.

Uitverkocht

Wij bestellen een Tom Yam Kung met seafood (soep) bij een visrestaurant in Tao Takiab. De serveerster vraagt aan mijn Thaise vriendin: “Wil je een grote of een kleine portie?” Zij antwoordt: “Doe maar een kleine portie.” Wij krijgen desondanks een flinke kom met Tom Yam Kung. Op de rekening staat vervolgens een grote portie die ook honderd baht duurder is. Mijn vriendin vraagt de serveerster om opheldering. “Oh”, zegt de serveerster zonder blikken of blozen, “de kleine portie is uitverkocht…”

Bestek

Een mes als bestek zal je niet snel aantreffen in een restaurant in Thailand. Thai eten met een vork en lepel. In een fatsoenlijk restaurant in Jomtien bestelde ik als toetje: ijs met seizoensfruit. Het seizoensfruit bleek stukjes watermeloen en ananas te zijn, welke het hele jaar door in Thailand te krijgen zijn. Maar de grootste verrassing was het bijgeleverde bestek: mes en vork…. Altijd handig bij een ijsje.

Sister have boyfriend

Een aantal jaren terug vertelde mijn vriendin, dat haar zus een boyfriend had. Het gesprek ging als volgt:

She: “My sister go to post office today”. Peter: “Oh, why?” She: “She have boyfriend”. Peter: “Oh, nice. Falang man?” She: “No, Thai man”.

Peter: “A good Thai man?” She: “Yes, good man”. Peter: “Okay, great, but why does she go to the post office?” She: “Him send money for my sister”. Peter: “Aha, yes I understand”.

Peter: “How much does he send?” She: “500 baht”. Peter: “Oh, that ‘s not much”. She: “No, him not work. But him play lottery”. Peter: “Oooh, sure!”

Ach ja, waarom zou je gaan werken als je met de ‘lottery’ mee kan spelen? Na dit soort van Thaise logica loop ik rond met een ‘big smile’ op mijn gezicht. Wat een heerlijk land toch!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.71/5. From 14 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (47)”

 1. Jos zegt op

  Bij het stukje “Uitverkocht”, moest ik toch effe glimlachen. J

  Je moet daarvoor niet in Thailand zijn hoor. Ik heb vele jaren een restaurant uitgebaat in Blankenberge.

  Op een dag hoorde ik een van mijn kelners zeggen tegen een dame die samen met haar dochtertje aan het bestellen was, “Sorry hoor mevrouw maar de 1/4 kip is uitverkocht, we hebben nog enkel 1/2 kip”

 2. Christiaan zegt op

  Heel leuk stukje en heel herkenbaar die Thaise logica. Zelfs bij de Thaise overheid moet je niet altijd logische beslissingen en maatregelen verwachten..

 3. Jef zegt op

  Zalige anecdotes, zo herkenbaar.
  Mijn God, wat mis ik dit prachtige land en zijn inwoners toch.
  Hoop dat we dit jaar terug kunnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website