Je maakt van alles mee in Thailand (42)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
23 januari 2024

Herinneringen aan een vakantie in Thailand maakt vaak alsof je weer op vakantie. Opvallende gebeurtenissen gaan weer leven, zeker als je ze op Thailandblog terug kunt lezen. Dus schrijf het op en stuur het aan de redactie via het contactformulier.

Rein van London beschreef eerder al eens een bijna-kanoramp tijdens een vakantie op Koh Samui, maar een jaar later overkwam hem weer een hachelijk avontuur, nu in de buurt van Chiang Mai.

Dit is het verhaal van Rein van Londen

Jungletocht in Chiang Mai

In de zomer van 2005 was ik een paar dagen in Chiang Mai. Als uitstapje boekte ik een 2-daagse jungletrek. Tijdens de tocht zouden we overnachten in een dorpje aan de rivier. De trek verliep die eerste dag geheel volgens plan en ’s avonds lag iedereen moe maar voldaan in z’n bed.

De volgende ochtend werden we gewekt door een merkwaardig geluid. Het geluid riep bij mij direct herinneringen op aan wat er een half jaar eerder gebeurd was tijdens de tsunami van december 2004, toen ik in Patong Beach op Phuket was. Maar ik zat hier toch niet aan zee? Nee…maar wel aan een rivier.

Door hevige regenval was het waterpeil van de rivier tijdens de nacht meters gestegen. Ons verblijf was inmiddels aan 3 kanten ingesloten door het water en omdat er geen ramen en deuren in de vierde kant zaten konden we er niet uit. Op een gegeven moment werd onze situatie te penibel en hebben we ons een weg naar buiten verschaft door de achterwand van het huis er uit te breken.

Even later was er op de plaats waar eens een woning stond alleen nog een kolkende watermassa. Het oorspronkelijke plan was om met een bamboe vlot de rivier af te zakken terug naar de bewoonde wereld. Dat werd door de levensgevaarlijke stroming nu onmogelijk en in plaats daarvan werd het een halve dag door de jungle marcheren.

4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (42)”

 1. Fons Vreeker zegt op

  Heftig zeg! Gelukkig zijn jullie goed weg gekomen,

 2. Johnny BG zegt op

  Je vertelt het koeltjes en tart een bekende uitdrukking te weten driemaal is scheepsrecht.
  Koh Samui, Tsunami en dit……..

  Tegenwoordig is bronvermelding bijna verplicht dus ik heb nog even uitgezocht wat voor betekenis de uitdrukking eigenlijk heeft. Of die bron het juist heeft weet ik niet want dat is niet 1,2,3 te controleren maar het schijnt een uitdrukking uit 1252 te zijn.
  Officiele handelingen moesten door 3 mensen bekrachtigd te worden. Wie een beetje bekend is in Thailand met het geven van een volmacht aan een ieder wordt hier iedere keer aan herinnerd.
  Ik vond het al totaal belachelijk dat er een verplichting bestaat om op zo’n volmacht ook een handtekening te moeten hebben van 2 getuigen die zich niet eens hoeven te legitimeren maar nu valt het bahtje. Het was zo, is zo en blijft zo ter ere van het verleden.

  https://www.quest.nl/maatschappij/taal/a25594680/3-maal-is-scheepsrecht/

 3. PEER zegt op

  Beste Rein,
  Maar achteraf heb je altijd ‘n fantastisch reisverhaal te vertellen.
  Welcome to Thailand

 4. Jan Scheys zegt op

  Da’s pas een echt avontuur het vertellen waard! Mooi verhaal met gelukkig een goede afloop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website