Muang Boran

U gaat hieronder geen spectaculair verhaal lezen van iemand, die een achteraf leuk voorval memoreert. Daar is deze serie voor, een bijzonder, grappig, merkwaardig, onroerend, vreemd of gewoon voorval, dat ook u wel heeft meegemaakt in Thailand. Dus doe mee, schrijf het op en stuur het aan de redactie via het contactformulier. Als u de serie volgt, weet u, dat elke bijdrage heel van waardering krijgt van de lezers.

Bloglezer Marijse was met een vriendin in Chiang Mai en schreef de volgende belevenis.

Tasje kwijt in de Oude Stad Muang Boran

In 2017 ging ik met vriendin T. naar de oude stad Muang Boran. Op de gehuurde fiets langs alle replica’s en natuurlijk stopten wij bij allerlei shops om het aangebodene te bewonderen of iets te kopen. Bij een stalletje kocht T. een armband, daarna fietsten wij verder langs prachtige tempels, houten huizen uit Chiang Mai, ruïnes uit de Khmer periode, een floating market en Chinese gebouwen. Wij kwamen ook een groep schoolkinderen tegen, waardoor wij heel langzaam moesten fietsen. Plots grote consternatie, T. is haar tasje kwijt. Dat lag vooraan in het fietsmandje, maar nu niet meer. Paniek bij T. want behalve 3.000 baht had zij ook haar paspoort erin.

Zij vroeg mij vertwijfeld of de kinderen een geintje zouden hebben uitgehaald, een typische Europese reactie achteraf bezien. Nu ik meer van Thailand weet, zou ik nooit kinderen beschuldigen, met een stuk of dertig en vijf of zes begeleiders erbij is de sociale controle veel te groot voor gekkigheid.

Maar goed, toch vond ik het geen gek idee en vroeg een van de begeleidende juffrouwen of dat mogelijk zou kunnen zijn. Ondertussen was T. het huilen nabij en kon geen woord meer uitbrengen. Korte enquête bij de kids maar die keken wazig en het was snel duidelijk dat zij van niets wisten.

Wat te doen? Terugfietsen zei ik, precies dezelfde route, misschien is het tasje ergens gevallen. Weinig overtuigd, fietste T. achter me aan en wij maar links en rechts op de gekste plekken turen. Het was ondertussen behoorlijk druk, talloze toeristen liepen langs de shops op zoek naar souvenirs.

En opeens, ja hoor, het knal oranje tasje stond pontificaal op een kruk bij dat stalletje waar T. het armbandje, inmiddels drie kwartier eerder, had gekocht! “Verdomd”, zei T., “ik heb het daar neergezet toen ik mijn jas uittrok”

De dame van het stalletje zat diep gebiologeerd op haar telefoon te turen en vond het heel normaal toen wij zeiden eigenaar van het tasje te zijn. We bedankten haar hartelijk voor het bewaren en zij liet het ons vol vertrouwen meenemen.

Wij hadden allebei hetzelfde commentaar: “dit is alleen in Thailand mogelijk!”


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (40)”

 1. Marcel zegt op

  Mooi en herkenbaar verhaal. Op weg naar Laos liet ik op een avond (laat) mijn portemonnee bij een restaurant aan de Mekong liggen. Dat ontdekte ik op de hotelkamer. Snel terug, restaurant gesloten. De volgende morgen nogmaals terug. Voor ik iets kon zeggen ‘sir sir you left your money yesterday’. Geweldig!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 2. Ton zegt op

  Wat mij ook na al die jaren in Thailand nog altijd blijft opvallen:
  hele volksstammen, die jas of boodschappen in het open brommermandje achterlaten en een trolley open en bloot achter in de laadbak van de pick-up truck laten liggen, terwijl men zelf gaat shoppen of op het strand vertier zoekt. In Thailand ligt het er na terugkomst van de eigenaar nog keurig, onaangetast, in.
  Hoef ik in een willekeurige grote stad in NL niet te proberen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 3. Jef zegt op

  Prachtig verwoord, is ook,hetvgeval met de bromfietshelmen, worden aan een spiegel gehangen, je gaat twee uur weg, en bij terugkomst hangt de helm nog netjes op zijn plaats.
  Zalig land toch, hoop nu toch vlug groen licht te krijgen om asap terugvte keren, ik mis het heel erg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 4. Laksi zegt op

  Tja,

  Tot 2x toe, (hoe is het mogelijk) mijn scooter Honda PCX met sleutel en al erin en verlichting vol aan, alleen motor uitgezet, helm afgedaan en weg gelopen, voor Tesco Lotas in Chiang Mai (San Sai) boodschappen gedaan en de scooter stond er nog. Tja, this is Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Annette Niens zegt op

  Wij waren in Bangkok en mijn schoondochter ging haar schoonzus ophalen op het vliegveld, bij terugkomst bleek ze haar telefoon kwijt te zijn. De taxichauffeur had naar het hotel gebeld dat hij de telefoon op het vliegveld had afgegeven, dat is Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website