Je maakt van alles mee in Thailand (37)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
16 januari 2024

Bijna alle afleveringen in deze serie gaan over een ander onderwerp en komen uit alle windstreken van Thailand. Dat is natuurlijk helemaal geen vereiste. Als u in een verhaal leest over iets, dat u ook hebt meegemaakt, schrijf het op en zend het naar de redactie.

Vandaag een leuk verhaal van Chaca Hennekam over haar hartstocht voor het verzamelen van souvenirs uit Thailand. We namen het met toestemming over van de Facebookpagina van Thailand Community.

Dit is het verhaal van Chaca Hennekam

Souvenirs uit Thailand

De eerste jaren dat ik naar Thailand reisde (eind jaren 90) kocht ik vooral shirtjes en tasjes en dingetjes op de avondmarkten op Silom en Sukhumvit. Ik heb ook ontelbare potjes balsem de halve wereld overgesleept. ‘Thaise olie, goed voor alles’ En douchecrème om me in de zomer nog even in Thailand te wanen. Nog steeds ben ik dol op de kitscherige, vierkante schilderijtjes met vaak een goudschitterend boeddhistisch figuurtje erin.

Maar mijn favoriet is het huisje op de foto. Ik kocht het op straat, bij On Nut, van een verstandelijk beperkte jongen, die wat teleurgesteld leek dat ik zo snel akkoord ging met de vraagprijs. Hij was apetrots op zijn creatie, dat snapte ik wel, of ik de auto onder het huis gezien had? Ik vond het prachtig!

Ik was onderweg naar het MBK en erg handig was het niet om het huisje mee te nemen. De verkoper had geen tasjes, maar ja, ook als je op de markt iets ziet, moet je het meteen kopen anders is het weg, dat weten we allemaal. Zodoende kwam ik in het MBK met het huisje onder mijn arm. Het voltallige personeel van het eerste winkeltje waar ik kwam was ook op slag verliefd op het huisje, waar ik het gekocht had, en oh, dat kan toch niet zo. Twee dames hebben mijn aanwinst zorgvuldig ingepakt en als dank kocht ik een mooie tas waar het huisje, dat ook nog een spaarpot is, in paste.

Nu staat het al jaren te pronken op de kast, ik gooi er regelmatig kleingeld in. Halfvol is de pot nu. Ik hoop dat er een leuk bedrag in zit als er weer naar Thailand gereisd kan worden, ik weet er nog wel een mooie bestemming voor.

Hebben jullie favoriete souvenirs of dingen die je áltijd meeneemt?

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (37)”

  1. Christina zegt op

    Ontelbare keren in Thailand geweest het mooiste vind ik ons servies met bladgoud 5 jaar heb ik er over gedaan om het compleet te maken koffie thee borden room stel soepkommen en meer zelf het messing bestek.
    Voorheen konden we extra bagage meenemen omdat we met Thai airways gingen.
    Zelf een geesten huisje ontbreekt niet en nog veel meer nu kopen we alleen nog in China town sloffen handdoeken en nog meer je word wijzer en je denkt aan de kilo’s maar is is zoveel moois te koop.
    Vooral op de weekend markt en een dorpje vlakbij Chiang Mai waar prachtig hout snijwerk te koop is met het bladgoud vind ik prachtig. Een keuze maken is moeilijk zoveel mooie aparte dingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website