Je maakt van alles mee in Thailand (36)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
15 januari 2024
Bougainvillea

Bougainvillea

Weer een nieuwe aflevering in onze serie van een bloglezer, die iets leuks meemaakte in Thailand. Heeft u ook een ervaring met iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons betreffende Thailand laat het ons weten via het contactformulier

Het mag lang of kort zijn, maar gewoon leuk om te vertellen. Perfect Nederlands mag, maar hoeft niet, de redactie helpt u om er een mooi verhaal van te maken.

Vandaag een verhaal van bloglezer Peter van Amelsvoort over het verfraaien van zijn tuin.

Onze prachtige tuin

Omdat we ons huisje in Hua Hin voor meerdere jaren konden huren vonden we het verantwoord om in huis en tuin te investeren. Dit verhaal gaat over de tuin.

Een bevriende Nederlander had ons een tip gegeven waar we een goed tuincentrum konden vinden. Deze bleek inderdaad redelijk goed te vinden, zo’n tien kilometer van ons huis vandaan, tussen Hua Hin en Cha-am in. Onze grootste wens was een kleurrijke bougainvillea, een plant waar de kleuren van afspatten. Gelukkig hadden ze daar prachtige exemplaren staan. Meteen maar twee daarvan uitgekozen. Het probleem was dat we geen auto bezaten en deze nooit op onze motorbike konden vervoeren. Communicatie met het personeel daar was ook gedoemd te mislukken want het leek me niet dat men daar ook maar een woordje Engels zou spreken. Edoch, ik had me vergist!

Er liep een kordate vrouw rond met laarzen aan en een geldbuidel om haar middel. Deze bleek perfect Engels te spreken, ze was zeer hulpvaardig en hielp ons met uitzoeken van andere planten en bijhorende grote potten. Alleen viel het me wel op dat ze vaak de prijs van planten moest navragen. Op de vraag aan haar hoe we de vier grote potten en zeven grote planten naar ons huis konden vervoeren antwoordde ze: ”‘Oh, dat kan in mijn truck, ik rij wel achter jullie aan!”

Langzaam drong het tot me door, dat zij daar helemaal niet werkte, maar een regelmatige klant was. Ze was daar vaak omdat ze zelf ook de tuinbusiness zat in Hua Hin. En zogezegd zo gedaan, we kregen de hele mikmak gratis thuisbezorgd. We hadden echter ook nog grond nodig voor de potten, die ging ze ook nog even voor ons halen! Uurtje later kwam ze terug met twaalf zakken tuinaarde. Wat een fantastisch hulpvaardig persoon!

Qua aanschaf bleek het ook behoorlijk mee te vallen, voor de zeven grote planten en vier grote potten hadden we bij de Intratuin in onze woonplaats in Nederland hooguit 1 pot kunnen kopen.

Voor ons tuinonderhoud hadden we een tuinman, die al enkele jaren de tuin verzorgde. Tweemaal in de week zou hij langs komen voor bewateren van de planten en verdere tuinwerkzaamheden. Echter de goede man kwam in wekelijkheid alleen als het hem uit kwam en zeker geen tweemaal in de week. Van zijn techniek van snoeien waren we ook niet onder de indruk. Hij leek meer als een blinde op onze planten in te hakken. Dus van hem namen we maar afscheid.

Maar nu moesten we op zoek naar een andere tuinman en liefst eentje waar we ook goed mee konden communiceren. Tja, dachten we, als we nu die behulpzame vrouw uit het tuincentrum konden vragen, die had duidelijk zeer veel verstand van tuinen. Maar we hadden geen adres, naam of telefoonnummer. Maar wacht eens, ik had wel een foto gemaakt in het tuincentrum en van de truck met planten, en zij stond op een van de foto’s. Dus op de motorbike weer naar het tuincentrum getuft en aan de baas daar die foto laten zien.

En ja hoor, hij had haar telefoonnummer en even later hadden we een afspraak. Sindsdien komt vrijwel iedere dag iemand langs, wordt er vakkundig gesnoeid en heeft zij ook nieuw leven in onze tuin geblazen met prachtige nieuwe planten. Wat zijn we superblij dat we haar toevallig net op het goede moment zijn tegengekomen.

6 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (36)”

 1. Pieter zegt op

  Wat een erg leuke ervaring.
  Fijn om ook de hele leuke dingen te lezen.

 2. Bert zegt op

  Het goede oude Thailand zoals ik het ken. Geweldig verhaal. Je hoort het niet vaak meer zo, helaas.

 3. jo verschoor zegt op

  ja,dat is typisch Thailand Behulpzame mensen

 4. Bob zegt op

  Ik herken het uit duizenden, ik ben een zoon van een Thaise vrouw die jaren geleden 1952 naar Nederland kwam. Ik zelf ben in Nederland geboren. De vriendelijkheid en het dienstbaar zijn zit gewoon in de cultuur vd Thai. Het zijn buitengewone zeer behulpzame en vriendelijke mensen.

  • Henk zegt op

   Dat was vroeger hier ook omdat iedereen arm was dan helpt iedereen elkaar.Maar helaas als iederen het beter krijgt dan is dat weg , ik zie sommige mensen hier, die volgens mij denken dat ze iets meer zijn. Maar iedereen moet naar de WC en als je wat pech hebt moet je altijd geholpen worden door verplegend personeel. Dit is echt een geval van vroeger was alles beter.

 5. Jan Scheys zegt op

  Ja het is niet overal en altijd kommer en kwel in Thailand. Natuurlijk blijven de slechte herinneringen meer hangen dan de goede ervaringen. Goed dat er soms toch ook goede dingen gedeeld worden…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website