Je maakt van alles mee in Thailand (33)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
11 januari 2024

Ook nu weer een aflevering over iets bijzonders, dat een bloglezer is overkomen in Thailand. Er gebeurt altijd wel wat tijdens een bezoek aan Thailand, dat het vermelden waard is, dus schrijf het op en stuur het met eventueel een door u zelfgemaakte foto aan de redactie via het aanmeldformulier. Andere bloglezers zullen u dankbaar zijn.

Vandaag een leuk voorval, dat Carla Fens meemaakte in een restaurant in Patong.

Een onbetaalde rekening

Jaren geleden gingen wij met z’n tweeën voor het eerst naar Thailand en maakten een rondreis met een touroperator. We vonden het geweldig, we waren helemaal verkocht en voor ons was het daarna alleen Thailand en niets anders.

Dus het jaar daarop boekten we zelf een vakantie naar Thailand in december en de reis ging eerst naar Patong waar we twee weken logeerden in het prachtige Novotel Vintage Park Phuket. Daarna zouden we nog doorgaan naar Bangkok.

Nu hadden we na aankomst ons al wandelend wat georiënteerd en zo kwamen we ook langs het restaurant MVC Patong House. Dat leek ons wel wat en we besloten, dat we er ‘s avonds zouden gaan eten.

Aan het eind van de middag stapten we bij het restaurant naar binnen. We hadden niet gereserveerd, maar was ook niet nodig, want met ons er bij zaten er maar 7 à 8 mensen. Het was de allereerste keer, dat wij zelfstandig uit eten gingen, maar onze ervaring van het jaar ervoor, toen wij met de groep enkele uren in Patong waren, was, dat de mensen in Thailand erg vriendelijk waren. Ook in dit restaurant was de bediening vriendelijk en gastvrij en erg behulpzaam met het helpen om ons de juiste keus te laten maken.

Terwijl we zaten te genieten van het door ons bestelde eten zaten er twee jongens dicht bij de uitging, die toen zij klaar waren met het eten de deur uitliepen en wegrenden zonder hun eten en drinken af te rekenen. Het waren knullen van een jaar of 20/25 jaar, met een Europees uiterlijk voor zover we dit hadden kunnen zien. Het personeel was erg ontdaan en aangeslagen door deze actie, maar bleven vriendelijk tegenover ons.

Nadat we alles op hadden gegeten (we hadden bijna ons bord afgelikt, zo lekker was het), vroegen we de rekening. We hebben ons eten en drinken betaald met (wat we gewend zijn) een fooi, maar we hebben ook nog wat extra’s gedaan. We vonden het zo erg wat die twee jongens hadden gedaan en hebben toen hun rekening van omgerekend ongeveer 25 euro in baht betaald om het verlies voor het personeel wat te verzachten. Wij hebben er wel de nadruk opgelegd, dat we deze jongens niet kenden en voor ons ook vreemden waren. Het personeel was ons heel dankbaar en dit was aan hun verdere bediening en lichaamstaal wel heel duidelijk te merken. We zijn hier vervolgens bijna elke avond wezen eten met heel veel smaak en met plezier.

Het jaar daarna logeerden we in december weer in hetzelfde hotel en aten weer in hetzelfde restaurant. Wat schetste onze verbazing? Het personeel herkende ons en wisten het hele voorval van het jaar ervoor nog precies te vertellen.

We hebben nu via Facebook nog contact met één persoon van het personeel en zij houdt ons op de hoogte van wat er gebeurt in Patong, zoals of het veel regent of warm is, maar ook andere dingen.

11 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (33)”

 1. Jef zegt op

  Prachtig verhaal en herkenbaar. Wat sommige toeristen doen is ronduit schandalig. !!
  Als ik ergens in een barretje zit, ben ik soms beschaamd om ook toerist te zijn als ik zie hoe sommigen zich gedragen tegenover Thaise mensen, geen respect, onbeleefd en denkend dat ze zich alles kunnen permitteren.
  En wij, diegenen die respect tonen voor de Thaise gewoontes worden op den duur ook scheef bekeken.
  Jammer, maar dit zet me aan om me nog beter en vriendelijker te gedragen.

 2. Jan VC zegt op

  Schitterend verhaal!
  Jullie zijn prachtmensen!

 3. Sabine zegt op

  Hoe erg voor die restaurant-uitbaters, ze moeten al hard genoeg werken voor weinig geld. Schandalig als je durft eten zonder te betalen.

 4. rudi zegt op

  Mooi verhaal . Die 2 jonge mannen hadden zeker wel een feestmaal verorberd . Want jaren geleden een rekening van 25 euro ( toen wel 1000 Baht ) , voor 2 personen ? Een Thais gerechtje kostte toen toch maar 50 – 60 Baht .

  • Thai thai zegt op

   Met diverse gerechten en drinken is een rekening van 1.000 baht, ook jaren geleden, niet ondenkbaar

   • khun moo zegt op

    Met een fles Singha of een paar europese whisky’s erbij , was ook jaren geleden 1000 baht niet ongewoon.
    En het ligt inderdaad ook aan de gerechten die men eet.

  • Lessram zegt op

   Gebakken rijst met een ei kost je misschien maar 50-60 Baht, maar met 1 King Lobster ben je al over dat bedrag van 1000 Baht heen.

  • Lung addie zegt op

   Beste Rudi,
   hier wordt wel geschreven over ‘eten in een gerenommeerd restaurant’ en niet aan een ‘eetstalletje’ langs de weg waar je, wat sommigen noemen, ‘ een overheerlijke volwaardige maaltijd’ kan eten voor 50THB. Maar ja, daar komen de Cheap Charlies nooit.

 5. Luit zegt op

  Mooi gebaar

 6. rudi zegt op

  Beste Lung Addie ,
  de foto bij het artikel lijkt helemaal niet op kreeft , maar op een doodgewoon Thais gerechtje . Ik zie het woord * gerenommeerd * niet staan
  En Uw commentaar Cheap Charlie vind ik hier niet gepast .

 7. Lung addie zegt op

  Beste Rudi,
  net als ik heb je de vrijheid uw eigen mening te uiten.
  Die foto bij het artikel zegt niets, dat is een ‘archieffoto’, dus jij maakt er ook uit op wat jij wil Indien jij denkt dat deze foto bij de maaltijd behoorde welke die, weggelopen gasten, genuttigd hebben wel ja, het zij zo.

  Tevens, het “MVC Patong House”, genoemd in het artikel, is een heel gekend restaurant in Phuket en ik mag gerust stellen dat dit een ‘gerenommeerd restaurant’ is. Ik ben er trouwens reeds geweest. Schrijver hoeft het er niet bij te schrijven, indien je wenst te weten wat voor restaurant het is, ga dan even googelen en je zal het zien.
  Wat de Cheap Charlies betreft: ik blijf er bij, die komen er niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website