Dat het overdag snikheet is, is ook tot de Thai doorgedrongen. Voeg dat bij een extra lang weekeinde en de stranden van de badplaatsen aan de Golf van Thailand zijn drukker dan druk.

Het zijn niet alleen de Thai uit Bangkok die zich naar zee en strand spoeden. Zelfs uit Lampang en Chiang Mai nemen de mensen de moeite om verkoeling aan zee te zoeken. Al is het maar voor één dag. Dat wil zeggen: in de nacht van vrijdag op zaterdag naar Hua Hin een omgeving racen en de volgende dag weer terug. Veel Thai nemen niet eens de moeite om een hotel of guesthouse te boeken. Een matje ergens op de grond is voldoende. Gevolg van de toevloed is wel dat de doorgaande wegen van Hua Hin dan voortdurend dichtslibben.

De verkeerschaos, nog vergroot door politieagenten die denken het verkeer te regelen, zorgt er voor dat je er zelfs met de fiets nauwelijks nog doorkomt.

Populair bij de Thai is het strand van de militaire basis in Hua Hin tussen Khao Takiab en Khao Tao. Dat is rijk begroeid met casuarina-bomen en biedt dus volop schaduw. Toegang is gratis. Misschien mede daarom moesten de soldaten aan de ingang om die reden de toevloed aan Thaise gasten matigen.

Direct achter het strand staan de nodige bungalows die de militairen verhuren. Doorgaans met een paradijselijk uitzicht. Totdat al die duizenden dagjesmensen je tropische gevoel vergallen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “In Hua Hin kun je over de hoofden lopen”

 1. Ron zegt op

  Als het goed begrijp moeten de Thais dus wegblijven van hun strand om jouw mooie uitzicht niet te vergallen ? Mooi is dat !

 2. eduard danser zegt op

  ik logeer ieder jaar in khao takiab, nooit iets van de beschreven drukte gemerkt in de maanden januari en februari.
  en natuurlijk moeten de Thais niet wegbliven!

 3. Geertg zegt op

  Het is voor de toeristen en de expatz uitermate vervelend, maar de Thaise bevolking heeft het volste recht om in hun eigen land op een vrije dag of weekeind te genieten van het strand of de zee.

 4. Jack G. zegt op

  Hopelijk overleefd iedereen het dagje strand en verdrinken ze niet bij het zwemmen. Want het gaat geregeld ook in Hua Hin flink mis qua zwemprestaties. Hans bedoelde zijn opmerking over dat de rust flink verstoort is bij de luxe huisjes in het als rustig bekendstaande Hua Hin uiteraard cynisch. Tenminste zo lees ik het.

 5. Piet zegt op

  Het strand van Bangsaen is ook heel populair bij de Bangkokkers, er zijn nauwelijks toeristen.

 6. Hans Bos zegt op

  Jack heeft gelijk. De opmerking (uitsmijter) is ironisch bedoeld. Ik heb geenszins de bedoeling gehad om de Thai van hun eigen stranden te weren.

 7. robert vereecke zegt op

  Kom, dit gebeurt doorgaans 4 of 5-maal per jaar wanneer Hua Hin overvol is en iedereen weet op voorhand dat men dan best de Phetkasem Road moet vermijden. Er zijn immers parallele wegen om in het centrum te geraken en de stad te doorkruisen, o.m. de Canalroad (dubbele baan), de U-Palu Road en de kleine wegen langs de spoorweglijn. Ik heb deze wegen de laatste dagen regelmatig gebruikt en er was nergens drukte te bespeuren. Niet te vergelijken met de drukte op de E-40 naar de kust tijdens een lang weekend of in de verschillende badplaatsen aan de Noordzee. Probeer maar eens een parkeerplaats te vinden.

 8. Cor Verkerk zegt op

  Wist niet dat er ook huisjes /bungalows verhuurd werden door de militairen.

  Heeft iemand een link waar ik meer info kan krijgen zoals prijzen etc.

  Bij voorbaat mijn hartelijke dank

  • Sjaak S zegt op

   Volgens mijn vriendin worden deze alleen aan militairen en familie daarvan verhuurd. Dus niet alleen voor ons buitenlanders, maar ook niet voor andere Thai.

 9. Henry zegt op

  Elke zondagnamiddag is het traffic jam geblazen richting Bangkok, vanaf Samuth songram op Rama 2 Rd,
  Daarom riid ik steeds terug op maandag


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website