Het is niet altijd kommer en kwel, officiële gelegenheden en andere serieuze zaken, waar onze Nederlandse ambassadeur, Mr. Karel Hartogh, mee te maken krijgt. Hij maakt ook leuke dingen mee, zoals de Flosserina’s. Een paar dagen geleden schreef Karel Hartogh het volgende op zijn Facebook-pagina:

Op 13 augustus traden de zusjes Matchima, Sàmanja en Annakha Flos uit Culemborg, kinderen van een NL vader (Stefan Flos) en een Thaise moeder (Ruankaew) op in Bangkok.

Ze dromen er van ballerina te worden. Inmiddels volgen ze een opleiding op de Nationale Ballet Academie Amsterdam en Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Aandacht kregen ze in de tv programma’s van Katja Schuurman en Eva Jinek.

Door de bomaanslag in Hua Hin kon ik helaas hun voorstelling niet bijwonen. Daarom nodigde ik de meisjes en hun ouders uit de ambassade en residentie te bekijken.

Steun de meisjes eventueel via www.flosserinas.nl want publieke funding is zeer beperkt. En volg hen via FB: www.facebook.com/flosserinas

Ik heb de website en de Facebook pagina van de Flosserina’s bekeken en vond het aandoenlijk te lezen en te zien hoe de jongedames, gesteund door hun ouders, serieus met hun wens om ballerina te worden omgaan.

Hoewel zij op de website vooral om financiële steun voor hun balletopleiding vragen, is er ook aandacht voor anderen, die steun nodig hebben. Tijdens hun bezoek aan hun grootouders in Thailand traden zij op in een bejaardentehuis en haalden maar liefst bijna 50.000 Baht op voor een lokaal liefdadigheidsproject.

Ik zeg het de ambassadeur, die zo te zien ook best een talent heeft voor ballet, na: kijk op website van de Flosserina’s met leuke filmpjes en hoe u ze eventueel kunt steunen en volg hen op Facebook!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De Flosserina’s in Thailand”

  1. Rob V. zegt op

    Het zijn de kleine dingen die het doen en de wereld een stukje mooier maken! 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website