Een vervelende verkeerservaring

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
24 oktober 2020

Een vervelende verkeerservaring beleefde ik deze week. Een motorrijder (geen motorbike!) haalde met grote snelheid een mij tegemoetkomende auto in. Een flinke tik tegen de buitenspiegel die in een spinnenweb van stukjes glas veranderde. Alles gebeurde zo razendsnel dat er geen tijd meer was iets te ondernemen.

Omdat het namiddag was besloot ik langs het politiebureau in Nongprue te gaan. Daar zat een norse agent al andere Thais te helpen. Ik heb mijn verhaal ook kunnen doen, wat netjes met balpen genoteerd werd. Van het papier werd een kopie gemaakt en voorzien van rode stempel. Ook kreeg ik een verwijsbriefje om de volgende ochtend terug te komen om camerabeelden te kijken.

In een ander gebouw stonden 6 machines te draaien, die 48 monitoren aanstuurden, die verschillende verkeersgebieden lieten zien. Op de aangegeven tijd en datum kwam mijn auto op een van de monitoren in beeld maar het gebeuren viel net buiten het camerabereik.

Bij een zaak voor auto-onderdelen, zowel nieuw als gebruikt, kon ik alleen maar een volledig nieuwe spiegelunit kopen, die dan aan de auto gemonteerd zou moeten worden. Ik wilde echter alleen spiegelglas in de houder hebben, die gemakkelijk uit de spiegelunit geklikt kon worden. In een bedrijf waar ze kozijnen met glas fabriceerden, sneden zij voor mij de spiegel op maat en werd in de houder geplaatst. Deze werd in de spiegelunit geklikt en alles (elektrisch) functioneerde weer als voorheen.

Kosten slechts 200 baht! Dat ik uiteraard meer betaalde, spreekt voor zich. Alleen lakschade aan de spiegelunit herinnert aan het gebeuren.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 11 votes.
Please wait...

2 reacties op “Een vervelende verkeerservaring”

 1. ron zegt op

  Inderdaad vervelende ervaring weinig aan te doen vrees ik maar wel slim opgelost !

 2. Vakman zegt op

  Dat is het voordeel van de moderne spiegelunits. Doordat
  ze inklappen, sneuvelt alleen het glas.

  Bij mij zou de hele unit en waarschijnlijk ook nog de zijruit
  vervangen moeten worden. Bouwjaar 2014, maar in Amerika
  zijn de wegen blijkbaar breder, waardoor Ford het risico op
  dit soort schade wellicht volledig uitgesloten heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website