Een inkijkje in het leven van Duitse farangs (video)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
9 oktober 2020

(JRJfin / Shutterstock.com)

Veel mensen komen met verschillende verwachtingen naar Thailand. Vaak met teleurstellende ervaringen in eigen land in de hoop het elders beter te treffen. Echter men neemt wel zichzelf mee.

Een belangrijke les, die vaak vergeten wordt, is dat Thailand geen goedkoop land (meer) is en een keihard land voor zowel de bewoners als de farang.

De volgende opname uit 2016 geeft een inkijkje van wat er kan gebeuren. Voor degene die bekend zijn in met name Pattaya Noord komen bekende plekken aan bod zoals het Begegnungs Zentrum van de Duitse Evangelische kerk, Soi 13, de markt aan de Sawangfa Rd, maar ook de Oostenrijkse Generaal Consul Rudolf Hofer en Annet Helmer pastoraal medewerkster.

Helmut, 50 jaar, neemt de grote stap om naar Thailand te emigreren met slechts een beperkte uitkering en honderdduizend euro aan spaargeld. Hij ontmoet een aardige Thaise en trouwt met haar op Koh Samui. Echter na 2 jaar wordt hij aangereden en breekt beide benen. Na 2 maanden kan hij zich weer voortbewegen per rolstoel en is bijna door zijn geld heen door ziekenhuishuiskosten. En daarmee was dat ook het einde van het huwelijk. Hij verhuist een paar keer en betaalt nu 70 euro per maand aan huur en verkoopt per computer zelfgemaakte kaarten.

Günther uit Bremen verblijft steeds een aantal maanden in Pattaya. Hij kent Pat alweer 8 jaar, die hoopt dat hij haar een keer mee zal nemen naar Duitsland. Het is niet de grote liefde voor elkaar maar genegenheid. Deze mensen waren regelmatig in het Begegnungs Zentrum te zien.

Aan het woord komt een kapster, die zich door hard te studeren deze zaak kon openen. Meisjes uit bars zijn haar klanten en kunnen bij haar hun hart luchten over ontmoetingen met farangs.

Ook is Consul Rudolf aan het werk te zien op zijn oude adres om bijvoorbeeld het levensbewijs van Duitsers te verifiëren voor hun jaarlijkse uitkering. Maar ook wordt hij betrokken bij personen die in het Bangkok Hospital liggen zonder verzekering. Opmerkelijk is dat naar schatting 300 tot 400 Duitse mannen illegaal in Thailand verblijven.

In 4 jaar tijd kan er veel veranderen. Van de overvolle Pattaya stranden naar de bijna spookachtig, lege stranden nu anno 2020.

4 reacties op “Een inkijkje in het leven van Duitse farangs (video)”

 1. Ton zegt op

  Goed item, maar mogelijk deprimerend voor personen, die in eenzelfde situatie verkeren. Vandaar m.i. nuttig om contactgegevens te vermelden van een organisatie die hulp kan bieden bij geestelijke nood.

  Samaritans Thailand:
  English language: 02-713-6791
  Thai language: 02-713-6793
  Facebook: https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/
  Website: http://www.samaritansthai.com/

  • l.lagemaat zegt op

   Het Begegnungs Zentrum van de Duitse Evangelische kerk, Soi 13 aan de Naklua Road is de gehele week
   geopend voor contacten en gesprekken, mogelijk doorverwijzing.

 2. John Chiang rai zegt op

  Een typisch voorbeeld van iemand,die je overigens in iedere nationaliteit tegenkomt,die zijn eigen thuisland de rug keert,omdat hun vermeende paradijs opeens veel beter schijnt.
  Een droomland met een vaak veel jongere exotische vrouw, waarvan je denkt alles te begrijpen,terwijl haar denkwijze in het begin,voor de meesten een groot vraagteken blijft.
  Alles lijkt opeens veel beter,en gewapend met een rozebril ,veel fantasie of hoogstens vermoeden, wordt het thuisland waar zeker de sociale zekerheid veel beter was,plotseling verlaten.
  Als je een dergelijk persoon in het begin probeert te vertellen,dat alles ook een schaduwzijde kan hebben, ben jij in hun ogen de persoon die nergens verstand van heeft.
  Een paar spaarcenten, een kleine uitkering,en vaak GEEN ziekenverzekering,omdat deze eigenlijk te duur is voor het karige budget,laten omdat ze in het thuisland ook reeds weinig een dokter nodig hadden,het land erg goedkoop rekenen.
  Als nu plotseling toch iets gebeurt zoals in het bovenstaande verhaal ,zijn ze met de spaarcenten plotseling ook het lieve vrouwtje kwijt,en zijn ze hoogstens nog op hun kleine uitkering aangewezen.
  Omdat ze voorheen iedere waarschuwing niet waar wilden hebben,heet deze bewezen domheid,bij hun nu plotseling pech.

 3. KhunTak zegt op

  Ik vind jouw opmerking wel heel erg kort door de bocht.
  Het klinkt bijna alsof het allemaal zijn eigen schuld is.
  Natuurlijk is er een bepaalde blindheid in zijn handelen,maar ik ken, net als velen met mij, voldoende farangs die de zogenaamde liefde van hun leven tegen komen.
  En deze dame is echt anders dan al die andere dames, wordt er beweerd.
  Het verstand zakt een meter naar beneden of men had al jaren een slechte relatie in hun thuisland en voila.
  Men ontmoet hier een dame die je in den beginne alle aandacht geeft totdat……
  Gelukkig zijn lang niet alle Thaise dames van hetzelfde kaliber.
  Een beetje empathie kan geen kwaad en dan heb ik het niet over medelijden, maar medeleven.
  Alsof wij nog nooit ergens zijn ingetuind, met boter en vis.
  Het is een trieste video, die ons veel kan leren.
  Hoeveel farangs zijn er niet die in volle overtuiging een bedrijf(je) zijn gestart en bijna letterlijk alles zijn kwijt geraakt.
  En ondanks al deze ons zo bekende feiten en deze video zijn er farangs die deze misstap maken, helaas.
  Misschien dat een organisatie welke Ton hier met ons deelt nog enige soelaas kan bieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website