Een borrelhapje in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
17 augustus 2017

Bij een verjaardagspartij hoort, naast de nodige drankjes, ook eten, tenminste een borrelhapje. Mijn favorieten in Nederland waren dikke plakken leverworst, kaas in allerlei vormen en smaken, haring op roggebrood en natuurlijk kwamen er pinda’s en andere nootjes op tafel.

In Thailand is bij die feestjes ook eten en meestal behoorlijk uitgebreid. Gaat het om een Thaise verjaarspartij dan is er natuurlijk veel Thais eten en in geval van mijn Thaise familie ook nog vaak Isaans. Die pittige gerechten uit het noordoosten laten ik zelf aan mij voorbij gaan, maar er wordt van gesmuld, dus is het goed.

Eerder deze week was ik op een feestje van een bar/guesthouse-eigenaar, die zijn verjaardag en het tweejarig bestaan van zijn zaak vierde. Hij had wat eten betreft behoorlijk uitgepakt, want er was zowel Thais als westers eten in een groot buffet beschikbaar. Ik en mijn tafelgenoten hebben zich de worstjes, gevulde eieren, salades, enz. goed laten smaken.

Het was al ver na twaalven, dat er plotseling een merkwaardig voertuig bij de bar stopte. Een motor met zijspankar in een wel zeer artistieke uitvoering, waarmee de Thaise man zijn assortiment aan insecten aan de man bracht. Nu had iedereen in de bar net zijn buikje volgegeten van het buffet, dus voor deze aardige verkoper was er geen klandizie meer. Was hij een uurtje of twee eerder langsgekomen, dan had hij nog wel kans gemaakt om een portie sprinkhanen, maden of torren te verkopen.

Iedereen bewonderde de beschilderde kar met wervende teksten en de jarige besloot even ‘met de pet rond te gaan’ om de man zijn kunstzinnigheid verder te laten botvieren op zijn kar. Leverde hem toch mooi bijna 500 Baht op en dat was waarschijnlijk meer dan hij die dag verdiend had.

Zie hieronder een paar mooie plaatjes van zijn praalwagen.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een borrelhapje in Pattaya”

 1. hetty zegt op

  hallo, ja die kar is inderdaat mooi beschilderd, ook wij hebben overgeslagen, en ook fotos gemaakt, dat was aan de boulevard in Jomtien. het was heel appart.

 2. Tino Kuis zegt op

  De teksten op de kar van boven naar beneden:

  -Vader (de koning) zegt dat we van elkaar moeten houden

  -Ik wil graag dat Vader naar de hemel gaat

  –Mooie vrouwen mogen voor niks eten maar alleen mooie lichamen willen we niet (zoiets)

  –Jij wilt iets van mij en ik wil iets van jou

  -Je bent gekomen met een wens en dan ga je opeens weg?

  De onderste regel snap ik niet maar het gaat over de zanger Carabao, zijn band en Pattaya (slang)

 3. Thallay zegt op

  deze verkoper is al jarenlang een bezienswaardigheid in Cosey Beach, Phartamnak en Jomtjen, waar hij zijn dagelijkse rondtoer maakt. Hij is een fanatieke fan van de band Carabou en hij heeft zich ook uitgedost als de leiders van de band. Hij lijkt er ook veel op. Hij wordt dan ook door iedereen Carabou genoemd. Mocht Carabou in de buurt optreden dan gaat hij steevast naar het concert en blijft zijn handel thuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website