De maand juli begint met een onrustige start

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
4 juli 2020

guruXOX / Shutterstock.com

Voor velen zal het begin van de maand juli wel als een onrustig begin ervaren worden. De datum dat de entertainmentindustrie weer open mocht gaan. Ook de scholen worden weer opengesteld na maanden gesloten te zijn geweest.

Nog voordat de opening een feit was, werd Pattaya opgeschrikt door de enorme brand bij Sukhawadee aan de Sukhumvit Road, waarbij onherstelbare schade toegebracht werd aan de vele verzamelde kunstschatten.

Elders in de stad probeert men weer, na vele maanden gesloten te zijn, restaurants en bars te openen. Geen geringe opgave na maanden stilstand en onderhoud. Een meerderheid wacht echter tot er meer toeristen in Thailand toegelaten mogen worden en dat de volgens hen belachelijke 22 maatregelen, die in acht genomen moet worden tot normale proporties worden teruggebracht!

Als teken aan de wand braken op de avond van 1 juli tropische regenbuien los, waarbij zelfs geen “stray dog” te zien was. En dat op de vooravond van de Boeddhistische lente, die 6 juli zal ingaan. Dat betekent onder andere, dat de scholen na een paar dagen alweer dichtgaan voor een korte vakantie. Voor sommigen is dat al 4 juli!

Het zeer bekende “Candle Festival” in Ratchathani bij Thung Si Mueang zal tussen 3 en 7 juli plaatsvinden ter gelegenheid van het begin van boeddhistische vastentijd. Dit echter de onder strikte voorwaarden van 2.000 toeschouwers per optocht van de praalwagens. Een totaal ander gebeuren dan men gewend is sinds ruim 100 jaar. De toeschouwers worden vooraf met het gebruikelijke ritueel gescreend: temperatuurmeting, handgel gebruiken en mondkapje!

De Boeddhistische vastentijd zal wel een hele opgave worden na de coronatijd.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De maand juli begint met een onrustige start”

 1. Dirk K. zegt op

  Tja,

  tweeëntwintig maatregelen!
  En een virus dat rustig door muteert, dus een vaccin kunnen we vergeten.
  Het sterftecijfer aan “gewone influenza” wordt wereldwijd enigzins overtroffen door covid 19.

  Vrij vertaald naar Nietsche; Waanzin komt zelden voor bij individuen, maar is de regel bij groepen, partijen en landen.

  Fijn weekend!

  • l.lagemaat zegt op

   This is not forever!
   It is just for now.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website