Ter gelegenheid van zijn 84ste verjaardag op 5 december 2011 heeft Zijne Majesteit Koning Bhumibol een toespraak gehouden voor het Thaise volk.

De alom gerespecteerde vorst verscheen voor het eerst sinds lange tijd in het openbaar en wel op het balcon van het Chakri Maha Throne Hall. Hij werd vergezeld door Hare Majesteit Koningin Sirikit en leden van het Koninklijk Huis.

De Koning dringt er in zijn toespraak op aan, dat het een collectieve inspanning moet zijn om samen te werken en zodoende het leed van slachtoffers van de watersnood te verzachten. In het belang van het welzijn en veiligheid van het land dienen daarbij alle conflicten ter zijde worden gelegd.

Hij zei ook, dat de mensen in belangrijke posities, burger of militair, er van doordrongen zijn dat het welzijn van de mens de basis is voor nationale veiligheid en dat daarom alle partijen de plicht hebben om samen te werken en het beste van hun vermogen moeten aanwenden voor dat welzijn van de mens.

Vele mensen lijden momenteel aan de gevolgen van de watersnoodramp en het is zaak die crisis zo snel mogelijk op te lossen.

Op langere termijn moet de aandacht gericht zijn op een duurzaam waterbeheer. De Koning zei, dat hij een aantal voorstellen en adviezen voor waterbeheerprojecten heeft gedaan. Het zijn geen opdrachten van hem, maar – zo zei hij – als die nuttig en uitvoerbaar blijken te zijn, maak er gebruik van.

Een belangrijk punt vindt hij, dat er geen conflicten of verdeeldheid ontstaan in de verschillende organen. Autoriteiten van alle betrokken instantie’s moeten elkaar juist aanmoedigen en stimuleren tot samenwerking, zodat hun werk zal leiden naar een gelukkig Thais volk in een veilig land.

Tekst komt uit het hoofdartikel van The Nation op 5 december 2011 en is vertaald door Gringo

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De toespraak van Koning Bhumibol”

  1. marcos zegt op

    Hopelijk slaan de ” heren ” en een belangrijke vrouw de wijze woorden van ZKH Koning Bhumibol eens goed op!

  2. erik zegt op

    dat zou een goed omen zijn als dat gebeurt,al is het alleen maar terwille van de koning die zoveel goeds heeft gedaan voor dit land,maar heb weinig vertrouwen in de betr.”heren en dame”” alhier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website