Het aftellen is begonnen, nog even en ik reis af naar het ‘Land van de Glimlach’.

Mijn koffer staat gapend open en lijdzaam te wachten op wat komen gaat. Dankzij een goede tip van een lezer van Thailandblog mag ik hem vullen tot 30 kilo. Hiervoor koop je een servicecard bij Air Berlin voor € 76,- en heb je een jaar lang wat meer privileges, waaronder 10 kilo extra bagage.

Bagage

Bij het inpakken van de koffer gaat het altijd om de juiste keuzes te maken. Wat neem ik mee en wat laat ik thuis. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk want in Thailand is alles wat je mocht missen, wel te koop. Vaak betrap ik me er op bagage mee te slepen die niet strikt noodzakelijk is. Toch zal ik die 30 kilo wel halen denk ik, al was het maar omdat ik er voor betaald heb, dit gedrag zit nu eenmaal opgesloten in onze Nederlandse genen.

Regen

Het weer in Nederland is wederom van slag. In plaats van ouderwetse vrieskou met een vrolijk zonnetje is het guur herfstweer. Eergisteren besloot ik maar weer eens te gaan fietsen. Hagel, sneeuw, wind en regen waren mijn deel. Zelfs een speciaal regenpak is niet tegen zoveel natuurgeweld bestand. Ik had het water in mijn schoenen staan. Van Hans hoorde ik inmiddels dat het warm is in Hua Hin. Die warme deken is een zegen, ik snak er naar. Nederland is prachtig land, ik zou er niet weg willen. De winter overslaan is echter wel een uitstekende optie.

Werken

De drie maanden in Hua Hin betekenen weer een nieuwe ervaring voor mij. Het is de eerste keer dat ik ga overwinteren en mijn verblijf in Thailand is dit keer geen vakantie. Het schrijven voor Thailandblog is slechts een uit de hand gelopen hobby. Het schrijven voor andere websites is daarentegen is een belangrijk onderdeel van mijn broodwinning. Dankzij internet ben je daarvoor niet meer aan één locatie gebonden. In Nederland werk ik afwisselend thuis of op kantoor. Gewapend met een laptop als gereedschap kan ik overal terecht, dus ook in Hua Hin.

De werkomstandigheden zijn natuurlijk meer dan perfect. Wakker worden met stralende zon en 30 graden is een goed begin van de dag. Het zal zorgen voor flink wat extra endorfine.

Zon

De bijzondere en uitstekende omstandigheden zullen zeker van invloed zijn op mijn werk en de noodzakelijke inspiratie. Ik zag recentelijk een interview met oud-journalist Aad van den Heuvel op TV die zich na zijn pensionering heeft toegelegd op het schrijven van boeken. Hij besloot daarvoor te verkassen van Nederland naar het mondaine Marbella in Zuid-Spanje. De belangrijkste motivatie hiervoor was dat het schrijven en stuk beter gaat in een vrolijke, zonnige omgeving.
Wat dat betreft valt de winter in Nederland af, of je moet de ambitie hebben om een handleiding voor de suïcidale medemens te schrijven.

Het terugzien van mijn vrienden die in Thailand wonen is natuurlijk ook een leuk vooruitzicht. Heel veel aangename zaken in het verschiet en het begint al aardig te kriebelen. Het enige waar ik me overheen zal moeten zetten is dat ik mijn familie en vrienden in Nederland een tijdje zal moeten missen. Gelukkig is er Skype en e-mail dat verkleint de afstand enigszins.

Nog een week en dan zeg ik de Hollandse winter in 2012 vaarwel om in de lente terug te keren. Mochten de Maya’s toch gelijk hebben en de wereld vergaat op 23 december aanstaande, dan pakken ze mij dit in ieder geval niet meer af.

3 reacties op “Overwinteren volgens Khun Peter: het aftellen is begonnen”

 1. Gringo zegt op

  Een reis, zoals jij die gaat maken, kent drie fases: de voorbereiding, de reis zelf en de terugblik achteraf.
  Die voorbereiding is voor sommigen een crime, omdat zij zich overal onnodig zorgen over maken, maar voor velen geldt, dat die periode er ook 1 is om te genieten. Inderdaad, wat neem ik wel of niet mee, denk aan het vooruitzicht om je lief weer te zien en ook je vrienden, waar ga ik heen, wat wil ik dit keer zien, de zon, de Thaise mensen. Alleen al aan al die denken denken en plannen maken is een plezierige bezigheid en wtf, nu even sneeuw, regen, wind en weet ik al niet, maar nog even en dan je daar even vanaf.
  Alvast goede reis en hopenlijk tot ziens in Pattaya

 2. Rene Rakers zegt op

  veel plezier en houd ons op de hoogte met mooie fotos en verhalen!

 3. Mike13 zegt op

  Jou verhaal doet mij beseffen dat ik ook alvast serieus mag gaan aftellen Peter, echter moet ik nog drie weken wachten voordat ik in het vliegtuig stap. Laat ik maar zeggen dat ik nog twee weken meer voorpret heb dan jou……over een week of vijf staat Hua Hin op het programma, wie weet tot dan….drinken we gezellig een biertje ofzo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website