De paasdagen in Nederland zijn bijzonder dit jaar. Het zou hartje zomer kunnen zijn.

Gisteren nog wezen joggen en ik dacht even dat ik in het buitenland liep. De thermometer bleef steken op 27 graden en dat is toch uitzonderlijk voor eind april. Het weer in Nederland lijkt behoorlijk van slag. Sneeuw in november en bijna tropisch in april. Kan het nog gekker?

Vakantie

Het aftellen is nu echt begonnen. Volgende week zondag vertrek ik van Düsseldorf Airport voor 23 dagen richting Thailand. De koffer is van zolder afgehaald en zo langzaam aan gaat deze gevuld worden. Een vakantie is voor velen toch het hoogtepunt na een jaar hard werken. Voor mij is dat niet anders. De voorpret is zeker zo leuk. Ik heb inmiddels al een aardige ‘to do’ lijst opgesteld. Maar bovenaan mijn lijst staat toch gewoon vakantie vieren. Dat wil zeggen: lekker eten, uitgaan, zwemmen, naar het strand en uitslapen.

Niet alleen voor mij is het bijzonder maar mijn Thaise vriendin is ook in alle staten. Na zeven maanden van uitsluitend iedere dag telefonisch contact, is het erg plezierig elkaar weer in de armen te kunnen sluiten.

Toch zijn mijn vakanties naar Thailand anders dan vroeger, de tijd voor dat Thailandblog bestond. Nu vraag ik me steeds af bij alles wat ik zie of hoor, hoe ik dat kan delen met de bezoekers van het blog. Wat dat betreft is Thailand wel een gemakkelijk onderwerp om over te schrijven want er gebeurt altijd wel wat. Zowel in positieve al in negatieve zin. En met de verkiezingen in het vooruitzicht zal dat ook wel zo blijven.

“Er even helemaal uit” is wat je meestal hoort wanneer iemand naar een vakantie uitkijkt. Dat is is zeker het geval wanneer je in Thailand vertoefd. De vakantielanden in Europa beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Hoe anders is Azië. Wanneer je in Bangkok uit het vliegtuig stapt, heb je direct het gevoel in een totaal andere wereld beland te zijn. Vrijwel alles is anders in Thailand dat maakt het ook zo leuk en interessant. En als je van fotograferen houdt zoals ik, is Thailand zeker een paradijs.

Thailandblog

Voor Thailandblog zal het wel even een pauze betekenen. Voor mijn vertrek zet ik nog een wel een bericht op het blog. Omdat redactielid Hans Bos ook binnenkort naar Nederland vertrekt zullen we even moeten schipperen. Meer daarover in mijn laatste posting volgende week vlak voor mijn vertrek.

Pasen

Ruim 1.2 miljoen Nederlanders zijn er dit weekend op uitgetrokken om vakantie te vieren. Velen hebben deze periode aangegrepen om Pasen en de Meivakantie te combineren. De campings en vakantieparken zitten overvol.

Thailand is ook tijdens de Pasen populair bij Nederlanders. In het lijstje van de verre vliegvakanties bleek Bangkok ook in de top 5. te staan en wel op nummer 3. Dat is goed nieuws voor het toerisme in Thailand, dat het zwaar te verduren heeft gehad.

Paasweekend Top 5 – 2011, gemeten na aantal verkochte vliegtickets (bron: vliegtickets.nl)

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. New York en Bangkok
 4. Kopenhagen
 5. Wenen

 

Wel, zoals gezegd het aftellen is begonnen. Rest mij om alle lezers van Thailandblog, ook namens Hans Bos, prettige Paasdagen te wensen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Het aftellen is nu echt begonnen”

 1. guyido goodheer zegt op

  ik hoop dat je een fantastiese tijd krijgt in thailand , en hoop je te zien !
  salute uit Mae Rim

  • @ Dank je Guyido, ik stuur je binnenkort een e-mailtje met mijn reisschema. Als het in jouw planning past dan kunnen we wat afspreken, lijkt me leuk!

 2. Malee zegt op

  Heeeeeeele fijne vakantie en geniet ervan, wij zijn net terug van 4 maande Hua Hin.
  Is er misschien nog een plekje in je koffer vrij???
  Het is hier dan wel mooi weer………..maar in Thailand is het toch beter vertoeven, lekker eten,de Thaise mensen en de sfeer, maar ja nog even geduld in november gaan we weer.
  Nogmaals veel plezier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Henk van't Slot zegt op

  Fijne vakantie Peet,zal best wel lukkken als je daar 7 maanden naar toegeleeft hebt.
  Ik ben er niet meer als jij er wel bent,kreeg een mailtje dat ik morgen naar Polen moet afreizen voor een werkje van BosKalis.
  Blijf Thailandblog vanuit Polen gewoon volgen.

  • @ Oke Henk , een glaasje fris drinken we dan een andere keer.

 4. Bedankt iedereen.

 5. eddy vlaanderen zegt op

  Ik ben sinds maandag terug en tel alweer af naar de volgende (nog 11 maanden)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website