Chiang Khan aan de oevers van de Mekong (video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Isaan, Reisverhalen
Tags: , , ,
26 december 2014

Enige tijd terug maakte mijn vriendin en ik een rondreis door Isaan. Ons doel de eerste dag was Kon Kaen, dat in het Isaan ligt, maar gaandeweg veranderden wij van mening, bogen bij Lom Sak af naar Loei.

Loei is de hoofdstad van de provincie Loei met een enorm natuurpark dat nog een echte jungle heeft en olifanten en andere wilde dieren rondlopen. Hier waan je echt in het hart van zuidoost Azië.

We kwamen terecht in Chiang Khan. Het is een rustig stadje aan de oevers van de Mekong. Chiang Khan is nu een bekende toeristenplaats wegens zijn bijzondere sfeer. De huizen zijn grotendeels van hout. ’s Morgens vanaf 6 uur zijn de bewoners en toeristen in de weer om vnl. eet- en drinkwaren aan de dan voorbijkomende bedelende monniken te geven. De monniken keren terug naar hun tempels, waar iedereen kan komen om het eten te nuttigen. Dit vindt elke ochtend plaats, dus Phensri kennende waren we de beiden ochtenden al vroeg uit de veren.

We huurden fietsen en verkenden de omgeving. Een ervaring is het om tegen vallen van de avond in een restaurantje aan de Mekong te zitten, de zon zien ondergaan. Zwermen vogels vliegen over de Mekong naar hun plek voor de nachtrust. Veel mensen brengen heel vroeg in de ochtend een bezoek aan de nabijgelegen bergen. Met een soort taxi word je naar boven gereden en dan heb je een mooi uitzicht op de bergen die in nevelen zijn gehuld.

Voor een korte impressie verwijs ik naar de video die te zien is op de onderstaande video want beelden spreken soms meer tot de verbeelding dan woorden.

Vriendelijke groeten,

Willem Elferink

[youtube]http://youtu.be/5LjMEk2r72Q[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Chiang Khan aan de oevers van de Mekong (video)”

 1. Daniel zegt op

  De omgeving van Lom Sak is voor mij het mooiste van Thailand. De route van Loei naar Pitsanulok is de moeite waard kwaa natuur. Het is een kronkelende weg. Lastig te doen met de fiets (toch voor mij) wegens opeenvolgende hellingen. Niet op een dag.

  • ruud NK zegt op

   Inderdaad Daniel dat is een heel mooie route die ik graag met de fiets zou willen maken. Ik zoek een mede fietser, want mijn Thaise fietsvrienden willen niet zo ver en zo lang van huis. Heb je interesse mail mij dan.

   • philip zegt op

    Ruud, je zal toch een goed getrainde fietser moeten zijn. Vorige maand ben ik van Phetchabun tot in Khao kho gefietst, heen en terug, 90 km. 1000 klim meters en max 23% bergop.
    Ik heb eens de route bekeken van Lomsak naar Nam Nao, en dit is nog heel wat meer klimmen. Er is ook geen enkele slaapgelegenheid te vinden daar.
    Grt Philip

 2. jeffrey zegt op

  Willem,

  Ben december ook in Chiang Khan geweest.
  Het was weekend en een hotel vinden viel niet mee.
  Honderden thaise toeristen en een paar verdwaalde farangs.
  Wat hadden uitzicht op de mekong wat op zich mooi is.
  De prijzen waren voor thaise begrippen toch aan de hoge kanr.
  1400 baht per nacht.
  De optredens van de kinderen ook gezien.
  Er zijn meerdere groepen, de een beter dan de anderen.
  Voor Isaan wel een leuke plek om te zijn.

  Loei is weinig te doen.
  Hotels wel spot goedkoop. 300 baht per nacht.

 3. Annemieke zegt op

  Wij zijn tijdens onze reis in 2013 ook in Chiang Khan beland, wat is het daar mooi en toe wij er waren in het regenseizoen was het er absoluut niet druk. De rust, de stilte de rivier en het ochtenritueel van de bewoners en de monniken heeft enorm veel indruk op ons gemaakt en was misschien we het mooiste plekje tijdens die reis waar we zijn geweest.

 4. Nonkelwin zegt op

  Een vraag aan de echte Isaan kenners.

  Een rondje Isaan staat al heel lang op ons verlanglijstje, maar ‘t is er nog nooit van gekomen. We willen vanuit BKK ongeveer één week volmaken (lijkt ons voldoende als eerste kennismaking, maar indien nodig kunnen we dit aanpassen). We rijden zelf per auto. Half Januari of begin Februari ten laatste.
  Ik had al ter voorbereiding volgende aangestipt (in een rondje rijden is meestal prettiger dan dezelfde weg heen en terug): Loei, Nong Khai, Nakhon Phanom, Ubon, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Korat.
  Of is het beter om Loei links te laten liggen en over Udon Thani naar het Noorden te rijden?
  Naar Loei via Petchabun of eerder een of meerdere stukken hinterland en niet tot aan de grens? Je kan op een week toch niet alles zien. Vooral natuurschoon spreekt ons aan en hier en daar een nette slaapplaats.
  Is er iemand die wat echte Isaan tips kan geven?

  Alvast bedankt.

  • philip zegt op

   Als je naar Phetchabun komt, kan je si thep bezoeken, niet groot maar slechts een paar km van de grote weg af.
   15 km na Phetchabun, de weg inslaan naar Khao kho, prachtig weg, met hier en daar viewpoints.
   Daarna richting lomsak, vergeet de tempel niet te bezoeken (was hier reeds eerder aan bod). Koffie drinken bij de paaseiland beelden. Richting Khon Kaen, Nam Nao national park, een beetje verder vleermuizengrot, beklimmimg van Phu Kradung. Enz
   Grt Philip

  • pat zegt op

   Thailand is zo mooi, geniet Ervan,
   Doei ..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website