Het is een opmerkelijk hotel, het White Sand Beach, aan de noordzijde van Hua Hin. Het ligt met 14 kamers en twee suites charmant aan de Golf van Thailand, bijna verlegen met de eigen kleine omvang. Zeker als de temperatuur stijgt, zit je hier in de zilte zeewind zogezegd op rozen. Met een uitzicht dat zijn weerga bijna niet kent.

Uitbater Huub nam de exploitatie vier jaar geleden over van een goede Schotse vriend, die met zijn Thaise vrouw zijn aandacht meer wilde wijden aan zijn opgroeiende kinderen. Huub kende de wereld van zijn zakenreizen als handelaar in bedtextiel. Toen daar in Nederland de klad in kwam, leek in Thailand een nieuwe toekomst te gloren. De droom is uitgekomen, als is het nog steeds alle zeilen bijzetten. Want onbekend maakt onbemind en zelfs 14 kamers krijg je niet elke dag vol. Huub heeft sinds zijn komst vier jaar geleden het 25 jaar oude complex stevig opgefrist, maar het einddoel is nog lang niet bereikt.

De kamers mogen in de nabije toekomst een opfrisbeurt nodig hebben, het uitzicht vanuit kamers en vanaf het terras is zonder meer fenomenaal. Dit is de perfecte plek om de zon te zien opkomen. En ook een uitstekende keuze voor ontbijt, lunch of diner, uitstekend gekookt volgens Westerse of Thaise receptuur. En zo vlak aan zee mag de vis uiteraard niet ontbreken..

De gasten kunnen niet alleen in de zee zwemmen, maar ook afkoelen in het zwembad, dat qua maat is afgestemd op de 16 beschikbare kamers en suites, met een prijs (afhankelijk van het seizoen) tussen 2000 en 3800 baht. En in de ‘bibliotheek’ vinden Nederlanders beslist iets van hun gading.

De Nederlandse Vereniging Hua Hin & Cha Am heeft White Sand Beach uitgekozen voor de maandelijkse borrelavonden. De eerste vindt plaats op woensdag 30 maart. Mijn advies: komt dat zien!

4 reacties op “White Sand Beach Hotel, een idyllisch plekje aan zee in Hua Hin”

 1. Nico zegt op

  Zo,n 5 jaar geleden geweest leuk klein hotel aan het strand Fijne bediening, leuk personeel.
  WIFI door het hele hotel

 2. Eddie zegt op

  Een fantastische plek om te relaxen en het eten is elke keer weer
  een feestje op zich. Vanaf het terras een geweldig uitzicht en zeer
  vriendelijk personeel. Een aanrader voor de liefhebber van Thais
  eten!

 3. Leo Th. zegt op

  Wat een fijne foto van dat terras met typisch Thais meubilair en prachtig uitzicht over de zee. Zou er zo willen lunchen!

 4. Huub zegt op

  https://www.facebook.com/whitessandbeach/
  https://www.facebook.com/Whitesandbeach-Hotel-Huahin-125751080871744/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website