Sterke daling hotelprijzen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
2 september 2014

De prijzen per hotelovernachting, betaald door reizigers van over de hele wereld, zijn in het eerste halfjaar van 2014 wereldwijd met 4% gestegen. Een uitzondering hierop vormt Azië. Vooral in Indonesië en Thailand daalde de gemiddelde prijs voor een hotelkamer, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index van Hotels.com.

Nu het vertrouwen in het economische herstel in met name Europa lijkt toe te nemen en de consument zijn reisbudget verhoogde, is de gemiddelde hotelkamerprijs in de eerste zes maanden van 2014 wereldwijd met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de laatste gepresenteerde Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.

De HPI, die in 2004 startte op een beginwaarde van 100, verschaft inzicht in de prijzen die hotelgasten wereldwijd daadwerkelijk betalen voor hun overnachtingen. De HPI staat tijdens de eerste helft van 2014 15 punten hoger dan in 2004 en slechts 4 punten lager dan het toppunt in 2007 (119 punten). Europa en het Midden-Oosten rapporteerden een stijging van 5%. Voor beide regio’s was dit de sterkste groei in 6 jaar.

Voor Azië en de Pacific is de index niet gestegen noch gedaald. Met name Azië biedt nog steeds uitstekende waarde voor reizigers die een hotel willen boeken.

Dalende hotelprijzen in Thailand

Hoewel de hotelprijzen vrijwel overal ter wereld stegen was er vooral een sterke daling in Thailand (-11% naar EUR 65). In Thailand behoorden Chiang Mai (-26%), Koh Samui (-15%) en Pattaya (-15%) zelfs tot de grootste dalers wereldwijd.

5 reacties op “Sterke daling hotelprijzen in Thailand”

 1. karel zegt op

  Ik vraag me af waar ze die 15% daling voor Pattaya halen ???
  Vergelijk even de prijzen van verleden jaar met de huidige, bv op “Sawadee.com” (Een zeer goede en goedkope Thaise site voor hotelboeking) en probeer eens een hotel te vinden die de prijzen verlaagd heeft.
  Het enige wat in mijn ogen kan meespelen is het feit dat we meer bahtjes kregen voor onze euro.

  • noah zegt op

   Vraag ik me ook af @ Karel. Vooral als er onder onder ook interessante artikelen staat koppen als: Hotel prijzen in Thailand gestegen. Weer zo een nattenvinger onderzoek!

   Meer bahtjes? Toen misschien weer wel, maar nu zou ik maar snel inkopen aan 42, want dat die Euro tikken krijgt en er nog meer gaat krijgen daar is vriend en vijand het over eens. In mijn geval in nog geen half jaar tijd de Filipijnse peso van bijna 62 naar nu 56! Gewoon 10% minder.

   Thai bht van 44.66 naar nu 41.98 in ook een klein half jaartje! Bron: exchange – rates

   Veel mensen gaan in november, december weer. Ik zou zeggen nu kopen!

 2. Christina zegt op

  Zelfs toen het de eerste maanden van het jaar onrustig was geen verlaging vrienden van ons waren in Hua Hin en de kamers waren veel duurder dan een jaar daarvoor. Zelfs Bangkok was duur. Weet niet wie dat. checkt maar er klopt niets van.

 3. willem zegt op

  De gemiddelde Thailand fan die afhankelijk is van hotels bij zijn of haar verblijf in Thailand zal vaak in Hotels liggen in de prijsklasse tot 2000 baht per nacht. Er zijn veel hotels die heel veel duurder zijn. Met name die duurdere hotels hebben de prijzen laten zakken en daarmee is de gemiddelde prijs in heel Thailand gezakt. Daar merk ik in der daad niet zo veel van. Toch kan ik zelf wel beamen dat hotels in mijn prijsklasse 750 – 1500 baht zeker niet duurder geworden zijn. Veel meer aanbiedingen door het jaar heen en met name buiten het absolute hoogseizoen. Ik heb in mijn laatste 3 vakanties in doorsnee minder voor mijn hotels betaald. Dus het verhaal zal wel kloppen.

  Je moet niet oordelen door maar naar een enkel hotel te kijken maar wel de hele markt bekijken.

 4. carla goertz zegt op

  Zelf verblijf ik altijd in het anantara resort en spa ongeveer 4500 bath inc ontbijt per kamer .
  Ook dit hotel word elk jaar duurder ,nieuw vloerkleed in de hal duurdere kamer .
  Nu zijn ze de kamers aan het renoveren en dan komt er weer 20 euro bovenop.
  De eerst keer dat ik hier kwam is 22 jaar geleden een net nieuw gebouwd hotel 4 sterren inmiddels is het al lange tijd 5 sterren en toch gaat er veel achteruit . gratis bootje naar de skytrain daar moet je nu een half uur op wachten als je pech hebt heen en terug . eerst ging hij elk 15 min en het gratis flesje water is ook verdwenen .allemaal kleine dingen maar toch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website