Opmerkelijk aan het River Hotel in Nakhon Pathom is dat een rivier in geen velden of wegen is te bekennen. Dat is jammer, want bij het boeken had ik een visioen van een in het struweel verweven resort. Daar is geen sprake van. Wél van een tankstation voor de deur.

Voor wie van verre komt en ruim de tijd neemt voor het bezichtigen van de grote chedi in Nakhon Pathom en enkele andere bezienswaardigheden, is het River Hotel een goede keus. Het is aan Petchkasem Road, de grote doorgaande weg, gemakkelijk te vinden. Plaats genoeg om er te parkeren en ‘s morgens vóór vertrek gelijk even de benzinetank vullen.

Het hotel bestaat uit drie gebouwen, met elk zo’n zestig kamers. Wij sliepen in het oudste gedeelte, maar daar was niets mis mee. De ontvangst is vriendelijk en zakelijk, de prijs van een standaard kamer met 600 baht (!) alleszins redelijk. U betaalt 200 baht borg voor de kamersleutel.

De kamers zijn schoon, weliswaar met (goede) vloerbedekking in het woongedeelte. Het meubilair is praktisch en beslist niet afgeleefd. De kamer is voorzien van airco, tv en koelkast. BVN is echter niet te ontvangen. Het hotel richt zich duidelijk op Thaise gasten. Een balkon ontbreekt. Er is wel iets wat er op lijkt, maar dat is met een net afgegrendeld voor duivenbezoek. De badkamer is sober, maar netjes en voorzien van een badkuip. Gelukkig liggen er twee  tandenborstels met tandpasta, want die waren we vergeten. Nadeel van een kamer aan de straatzijde is het verkeerslawaai. De Nakhon Pathomse  jongeren willen ‘s nacht nog wel eens races houden…

Het hotel beschikt niet over een zwembad. Daar is volgens mij in dit stadshotel ook nauwelijks behoefte aan. U kunt hier grote seminars houden of zelfs uw bruiloftsfeest.

De volgende ochtend aan het ontbijt, waar we p.p. 120 baht voor moeten neertellen. De soep laten we voor wat het is. Verder bestaat de keuze uit gebakken eieren, toast, jam, koffie of chocola. Vrij karig voor genoemd bedrag. Iets verderop aan Petchkasem Road liggen een Tesco Lotus en een Big C. Vermoedelijk is dáár het ontbijt iets uitgebreider.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “River Hotel in Nakhon Pathom ligt niet aan de rivier”

  1. Ronny zegt op

    Hans
    Ik zou mij zeker ook laten misleiden door het woord River en denken dat het aan een rivier ligt maar misschien is de betekenis van River hier – River bij het pokerspel.

    In poker is de river de laatste speelkaart die door de spelers gebruikt kan worden om een goede hand te creëren. Misschien was/is het wel een soort hotel/casino

    Voor meer details http://nl.wikipedia.org/wiki/River_(poker)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website