Het gaat goed met het toerisme in Thailand en het land is daarom interessant voor verdere expansie van hotelketens. Vorig jaar verwelkomde het land 30 miljoen toeristen, zelfs meer dan de prognose van 28,8 miljoen.

De World Travel and Tourism Council in Londen voorspelt dat het Thais toerisme tussen 2015 en 2025 met 6,7 procent per jaar zal toenemen. In 2024 zullen er naar verwachting 3,4 miljoen mensen in de toerismesector werken, een stijging met 54,5 procent ten opzichte van 2014.

Hotelketens

Voor hotelketen Carlson Rezidor Hotel Group een reden om tot 2020 het aantal hotels in Thailand te verdubbelen: van de huidige vier in Bangkok naar acht in Bangkok en wil men nieuwe hotels openen in Hua Hin, Pattaya en Phuket. Het hotel in Bangkok gaat in het tweede kwartaal open.

‘Thailand heeft nog een groot potentieel voor het toerisme en door de Asean Economic Community zal het regionaal toerisme toenemen dankzij betere verbindingen en infrastructuur’, zegt Thorsten Kirschke, directeur Azië-Pacific van de Carlson Rezidor Hotel Group .

Carlson Rezidor

Carlson Rezidor is niet bang voor een te groot aanbod aan kamers in Bangkok. Binnenkort wordt haar nieuwe Radison Red lifestyle hotelmerk geïntroduceerd in Thailand. Het merk maakte vorig jaar zijn jaar zijn debuut en is nu het snelst groeiende label van het bedrijf. Het bedrijf verwacht tegen 2020 60 hotels onder dit merk te exploiteren, waarvan de helft in Azië-Pacific.

L&H Hotel Management Co

L&H Hotel Management Co, dochter van het vastgoedbedrijf Land & Houses Plc, opent tot 2018 twee luxe hotels in Bangkok en Pattaya. Het hotel in Bangkok gaat eind dit jaar open en in Noord-Pattaya in 2018. In Bangkok staan er al drie hotels.

Het nieuwe Grande Centre Point Sukhumvit 55 hotel in Thong Lor in Bangkok krijgt 442 kamers. Een overnachting kost gemiddeld 4.200 baht. Doelgroep zijn toeristen uit het hogere segment. Directeur Suwanna verwacht een sterke groei van toeristen uit China, Japan, India en Zuid-Korea. Ze denkt dat de toeristenstroom uit Europese landen blijft dalen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website