Een nieuw Nederlands guesthouse in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
4 maart 2016

In augustus 2012 schreef ik een verhaal over een guesthouse onder Nederlandse leiding in Soi Honey Inn. Ik was best tevreden over vooral het vriendelijk geprijsde restaurant met een goed Nederlands aandeel gerechten en ik kwam er dan ook vrij regelmatig, zeg maar eens per maand.

U kunt dat verhaal nog een nalezen op www.thailandblog.nl/eten-drinken/eten-bij-piet-en-malee

Maar wat in de beste familie’s kan gebeuren, overkwam Piet en Malee ook vorig jaar, zij gingen uit elkaar. Pieter Oosterom uit Gouda is er echter niet de man naar om bij de pakken neer te zitten en begon al snel met een nieuw guesthouse plus restaurant in een zijstraatje van Soi Buakhow. Hij heeft het Malee Pattaya 3 genoemd.

Ik ben eergisteren langs geweest om polshoogte te nemen en om te zien of zijn keuken nog dezelfde kwaliteit heeft. Was zijn vorig guesthouse nog een 2-units huis met 12 kamers, Malee Pattaya 3 is twee zo groot en heeft 32 kamers. De inrichting van het restaurant is, net als voorheen, eenvoudig en het menu zeer uitgebreid. Ik heb er stamppot boerenkool met worst gegeten, voortreffelijk en tegen een belachelijk lage prijs. Ook de drankjes zijn zeer vriendelijk geprijsd. Het guesthouse ligt in het hart van Pattaya in een doodlopende soi van Soi Buakhow, dus geen doorgaand verkeer wat voor de nachtrust wel zo prettig is.

Wat zal ik u verder vertellen, kijk op zijn website www.maleepattaya3.com en u ziet alle bijzonderheden inclusief de prijzen. Vergeet niet de “3” in zijn website, anders komt u ergens anders uit. U kunt via het formulier op de website reserveren of hem een E-mail sturen op: malee1959@yahoo.com.

Deze posting is een beetje reclame, maar eigenlijk heeft Piet Oosterom dat helemaal niet nodig. Sinds de opening in oktober 2015 zijn de 32 kamers bijna altijd volgeboekt.

Hieronder een korte (foto)video:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JlmwvjYrQqA[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Een nieuw Nederlands guesthouse in Pattaya”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Helaas staat er op de site nergens een plattegrondje, dus ik ben zelf maar even in Google Maps gaan zoeken. Als deze lokatie klopt, op het kaartje in het midden, dan hoef je de enigszins afschrikwekkende tekst op de site dat het 15 minuten rijden zou zijn naar het strand en de uitgaansgebieden gelukkig niet al te serieus te nemen.
  .
  https://goo.gl/photos/LKJY51fZgc3YFHDW9

  • Sonny zegt op

   Hoi Frans, t’is het steegje in t.o. het nieuwe pattaya hospitaal op beide hoeken zit een motorbikeshop waar ze dag en nacht aan het sleutelen zijn.

 2. Dick zegt op

  Ik krijg geen warm gevoel als ik naar de kamers kijk. Klein badkamertje met simpele douche…..neen, niet echt geweldig. Oude TV’s op de kamer (geen flat screens), dus dat is ook geen pluspunt. Ik herinner me nog dat ik in Soy Honey bij Pte/Malee heb gegeten en mijn maat en ik hebben toen gezegd: eens maar nooit meer.
  Maar ieder verdient een 2e kans, dus zodra ik in Pattaya ben ga ik het guesthouse opzoeken en ik hoop dat ik daarna mijn mening moet herzien.
  k wens Piet veel succes

  • Gringo zegt op

   Alles naar zijn prijs, Dick!
   Kijk ook eens naar de kamerprijs, Pattaya Malee 3 krijgt van verschillende
   kamerboekingssites wel 1 ster in de categorie hotel.

 3. john zegt op

  heb alles doorgenomen en kan denk ik nergens vinden waar het ongeveer of precies ligt. En dat terwijl soi bukao toch een erg lange straat is.
  Naspeuring kom ik tot de conclusie dat het waarschijnlijk gevestigd is in de soi tegenover het hospitaal . Dat is ergens tussen soi lenki en soi 15 beide zijstraten van soi bukao

  • Gringo zegt op

   Dat klopt John, het is inderdaad de soi tegenover het hospitaal
   Hoede tip voor Pieter om het plattegrondje, dat hij op zijn visitekaartjes heeft staan
   ook op de website te plaatsen.

 4. Henk@ zegt op

  Ik wens Piet heel veel succes met zijn nieuwe optrekje, hele goede ervaringen uit het verleden doen mij niet twijfelen aan het succes.

 5. bona zegt op

  Dit lijkt mij een echte aanrader die ik zeker zal doorgeven aan mijn vrienden in Belgie.
  Ik ben er van overtuigd dat zij even welkom zullen zijn als Nederlanders.
  Mijn beste dank voor de tip.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er zijn wel meer bekende daar vlakbij. Om de hoek van dat straatje is Dre’s Bar, en schuin tegenover de Malee 3 is de Mai Lu Si Bar .

  • Pascal zegt op

   Ik heb in 2012 gelogeerd in soi honey bij Piet en nu 2015/2016 reeds 2 maal op zijn nieuwe lokatie. Belgen zijn er even welkom als nederlanders.
   Voor mij en mijn vriendin zijn de kamers en de badkamers groot genoeg, niet super nieuw maar aan de prijs die je betaald normaal. De TV trekt op niets maar ik kom niet om TV te kijken.Het eten vind ik er zeer goed, smorgens kregen we ontbijt wat inclusief was en elke dag is er ook een dagschotel aan een zeer schappelijke prijs.
   Het ligt inderdaad in de doodlopende soi tegenover het hospitaal waardoor het er rustig is. Enige lawaai soms komt van de motorbikeshop op de hoek als ze buiten aan het sleutelen zijn.

 6. bob zegt op

  Soi Buakhow is een lange soi. waarom geen google map op de website. Met het huisnummer alleen kom je niet ver.

 7. Fred R. zegt op

  En,……….de hele avond NEDERLANDSE TV, incl. NL Voetbal.

  • rob zegt op

   Dat is nou bijna een reden om er niet naar toe te gaan. Nederlandse tv kan ik missen als kiespijn. Daar kijk ik zelfs als ik in Nederland ben niet naar.

   Als ik de locatie van dit guesthouse zo voor me haal lijkt het me in dat straatje heerlijk rustig en dat is dan wel een reden om zo’n plek te bezoeken / te boeken. Ook eens een keer in de maand Nederlandse pot is ook niet verkeerd.

 8. Adje zegt op

  Super leuk voor Pieter dat hij weer een guesthouse is gestart. Ik zou zelf ook wel iets willen beginnen maar vraag me af hoe te handelen. Ik ga er steeds weer van uit dat het op naam moet komen van een Thais(e).
  Of zijn er toch andere mogelijkheden? Volgende week a ik op bezoek in Jomtien. hopelijk heb ik tijd om een hapje te eten bij Pieter. IK wens hem in ieder geval veel succes.

  • ferry zegt op

   Ik bewonder iedereen die durft te ondernemen,
   Ik merk vaak jaloezie van Nederlanders onderling, en als men als 2 mensen samen iets begint, dan verziekt de een het voor de ander om met de winst ervan dor te gaan. Dus tip ! doe het alleen met thaaien, want met andere ga je naar de haaien.
   Dus kop op en zorg dat je goed vol zit het hele jaar.

   ferry

 9. Johan zegt op

  Al meerdere jaren verblijf ik altijd bij Piet in Malee 3. Helaas staat er geen naam onder deze reclame boodschap. Ik kan er nog aan toevoegen dat er nu ook nederlandse tv is met alle sportzenders , dus de nederlandse voetbalcompetitie op Fox sport. (voor de liefhebber dan he).
  verder is het altijd goed verzorgd daar en zeker een aanrader voor de nederlandse toerist.

  Grz Johan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website