Voor de avontuurlijke reiziger of toerist die eens wat anders wil, zijn de drijvende bungalows op de River Kwai in de provincie Kanchanaburi wel een leuk alternatief voor een saai hotel.

Sheila filmde het en verteld:

“Er zijn veel verschillende resorts aan de River Kwai, maar de Jungle Rafts Floatel is een van de oudste. Dit zijn drijvende bungalows, een soort combinatie van bamboevlotten en pontons, aan de rand van de rivier de Kwai.

Er is geen elektriciteit. Er zijn slechts wat olielampen voor de verlichting, maar de bungalows zijn gezellig en comfortabel.”

Video: Jungle Rafts Floatel op de River Kwai

Bekijk het verslag van Sheila:

1 reactie op “Jungle Rafts Floatel op de River Kwai in Thailand (video)”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  In Kanchanaburi zelf (even buiten de stad ), heb ik enkele jaren terug op zulk een vlot-bungalow overnacht. Toen 500 Bath dacht ik. Het is me wel best bevallen.
  De bungalows zijn van bamboe gemaakt en staan op metalen vlotters. Ze zijn netjes onderhouden, maar door de kieren in het bamboe, kunnen muggen en andere kleine insecten wel snel toegang vinden . Mensen die dat een probleem vinden, dienen er dus rekening mee te houden dat je af en toe eens een ongenode gast kan aantreffen.
  Ze zijn vrij basic ingericht, dus geen TV, koelkast, safe, als je dat al nodig mocht vinden, en een ventilator als afkoeling. Verder heel rustig, wat in Thailand ook al eens een aangename afwisseling kan zijn, is en je hoort alleen de rivier, wat dierengeluiden en af en toe wel eens de motor van een of ander voorbijvarend bootje.

  ‘Freezing’ zoals zij het noemt kan ik best inkomen. De rivier geeft een natuurlijke koeling.
  In het “hot” seizoen geeft dit ‘savonds een aangename slaaptemperatuur. In de andere seizoenen kan het dan wel eens gebeuren dat het na zonsondergang wel eens zeer fris kan aanvoelen op de rivier.

  In ieder geval is het eens iets om te doen als afwisseling op een gewone hotelkamer en de rivier geeft je het gevoel in de natuur te verblijven, slapen en te ontwaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website