Imperial Ball in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Goede doelen, Hotels
Tags: , , ,
16 september 2011

Siam Kempinksi Bangkok

Zin om eens een voor Thailand uitzonderlijk feest mee te maken? Hou dan 27 september a.s. vrij voor het groots opgezette Imperial Ball in het vijfsterrenhotel Siam Kempinski Bangkok.

Als deze aankondiging uw interesse heeft gewekt, boek dan ook meteen een kamer voor 1 of 2 nachten, want uit eigen ervaring weet ik, dat een verblijf in een Kempinski Hotel een ervaring op zich is.

Siam Kempinksi Bangkok gaat zijn eerste verjaardag vieren met een schitterend groot liefdadigheidsbal, waar een deel van de opbrengst ten goed zal komen aan Thaise Rode Kruis.

Op de website lees ik het volgende:

“ In overeenstemming met Kempinski’s eeuwenoude Europese geschiedenis en traditie, zal het aanstaande Keizerlijke Bal één van de meest besproken gebeurtenissen van het jaar in de Thaise hoofdstad worden. Met een hoogwaardig thema tegen een achtergrond van een weelderige ontwerp en inrichting uit de 15e en 16e eeuw zal het feest ook een hoogtepunt worden van het eerste succesvolle jaar van het Siam Kempinski Hotel Bangkok.

Kempinski hotels houden wereldwijd elk jaar een groot bal. Voor Bangkok zal dit unieke concept, dat voor het eerst in Thailand wordt toegepast, het begin zijn van een nieuwe traditie. 

The Imperial Ball zal niet alleen een luxe en historische gebeurtenis zijn, maar het geeft het management van het hotel een kans om iedereen die het Siam Kempinski Hotel Bangkok het meest succesvolle nieuwe vijfsterren hotel in Bangkok heeft gemaakt, te bedanken. Een deel van de opbrengst van het evenement zal worden gedoneerd aan de Thaise Rode Kruis, waarmee Kempinski de integratie in de Thaise samenleving en zijn inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid wil aantonen.

Sinds de officiële opening vorig jaar door Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Maha Chakri Sirindhorn is het Siam Kempinski Hotel Bangkok voortdurend in het nieuws.

Onlangs nog heeft ’s werelds meest invloedrijke reismagazine, Conde Nast Traveler, het Siam Kempinski Hotel Bangkok op haar prestigieuze hotel Hotlist 2011 gezet, waarop 65 hotels staan, gekozen door een gevarieerd aantal correspondenten en schrijvers van belangrijke reistijdschriften. De officiële opening van het Siam Kempinski Hotel Bangkok vorig jaar was nieuws in binnen- en buitenland. Thailand Tatler noemde de elegante opening “het evenement van het jaar” in 2010.

Het hotel was ook de voornaamste sponsor en gastheer voor de spectaculaire Thaise Miss Universe 2011 verkiezing, waardoor het in de internationale schijnwerpers kwam.

Sinds de opening van het 303 kamers en suites tellende Siam Kempinski Hotel Bangkok is het vooral in trek bij de beter gesitueerde zakelijke reizigers en toeristen uit Azië, Europa en Noord-Amerika. Ook zijn restaurants, zoals baanbrekende Thaise restaurant Sra Bua van Kiin Kiin de stijlvolle Brasserie Europa worden als voortreffelijk geroemd.

Terwijl de spectaculaire decors en kostuums voor het Keizerlijke Bal op de feestavond zullen worden onthuld, kunnen de gasten zich tegoed doen aan een uitgebreid banket met vele Europese specialiteiten.

Een unieke verscheidenheid aan artiesten zal met muziek, zang en dans optreden tegen een rijkelijk versierd balzaal- tableau, dat herinneringen zal oproepen aan de grote koninklijke hoven van Frankrijk”. 

Zo, zet 27 september in de agenda, maar niet voordat u gereserveerd hebt. Hoe dat kan vindt u op de website. Alvast een tip van mijn kant, hoewel daar niets over geschreven wordt: ik raad u aan niet met teenslippers en een Chang-singlet aan de ingang te verschijnen, kijk nog maar even goed of dat kostuum of die mooie jurk nog past. Ik zal voor het feest wat degelijks moeten huren, want mijn kostuums en colberts passen – na een lang verblijf hier in Thailand – al lang niet meer.

De kosten? Ach, eigenlijk niet belangrijk als je werkelijk eens een unieke avond wil meemaken. Als je een beetje status hebt en je draagt het Thaise Rode Kruis een goed hart toe, dan is 5,900 Baht ++ natuurlijk maar een schijntje. Komt dan nog wel de kosten voor kamer bij, die – afhankelijk van het type – tussen 5000 and 12.000 Baht ++ bedraagt en als speciale aanbieding geldt. Geen probleem, toch? Alvast veel plezier!

Meer informatie of boeken: Siam Kempinksi Bangkok

5 reacties op “Imperial Ball in Bangkok”

 1. rob zegt op

  Heb het genoegen gehad er 3 nachten te hebben verbleven…terrace suite , top hotel maar toch was ik blij dat ik wegging>> voel me op de een of andere manier niet meer thuis in al die luxe.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Ben het helemaal met je eens Rob, al die poespas hoef voor mij ook niet meer. Ik zit het liefst in een klein anoniem hotelletje, waar ik gewoon mijzelf kan zijn. Het bedrag aan kamerhuur geef ik dan liever uit aan het Thaise Rode Kruis, dan weet ik tenminste zeker dat het goed terecht komt.

   • rob zegt op

    Mijn voorkeur gaat tegenwoordig ook uit naar simpel, een eenvoudig hotel of een klein guesthouse of zels een paar dagen in het “huis` van mijn vriendin haar familie in de Isaan:: krakkemikkerige slaapkamer, weinig of geen privacy,als een wereldwonder aangestaard worden door de dorpsbevolking, geweldig…..Toegegeven, als we daar weer weg gaan is een beetje meer luxe met oa een normale douche en toilet ook wel weer lekker.

 2. cor verhoef zegt op

  Gringo, ik draag het Rode Kruis een warm hart toe, maar ik zit een beetje van de krappemans. Is er een achterdeur? 😉

  • Gringo zegt op

   Neem contact op met de organisatie….misschien hebben ze nog grappige figuranten nodig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website