De Royal Flora Ratchaphruek Expo werd voor het eerst gehouden in 2006 als eerbetoon aan Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Bhumibol en de Thaise koninklijke familie.

Tijdens dit spectaculaire bloemenfestival werden op een oppervlakte van 80 hectare parkgoed, net buiten Chiang Mai’s stadcentrum, meer dan 2.200 soorten planten en bloemen vanuit de hele wereld tentoongesteld, met daarnaast thematuinen van 30 verschillende landen

Het aankomende festival is van 15 december 2011 tot 15 maart 2012 en zal wederom indrukwekkend zijn. Het Royal Park zal opnieuw tot leven komen met sprankelende kleuren en duizenden buitenlandse en inheemse plantensoorten, waaronder honderden verschillende orchideeën. Verspreid over het park vind je de kleine gele bloesem van de Ratchaphruek boom, Thailands nationale bloem.

‘Must-see’ bezienswaardigheden van het festival zijn onder andere de uitgebreide Koninklijke tuinen en paviljoenen, een Orchidee Huis, een gebouw gewijd aan biotechnologie en bijzondere themaparken ontwikkeld door verschillende landen. Ook Nederland en België zijn vertegenwoordigd met eigen thematuinen. Een gigantisch reuzenrad, Ecopark voor kinderen en ‘Imagination Light Garden’ houden de jongere bezoekers bezig. Een dagelijks schema met culturele optredens maken dat gasten tussen de verschillende parken even kunnen ontspannen.

Naast een eerbetoon aan de Thaise Koninklijke familie, wil het festival bezoekers bewust maken van de opwarming van de Aarde en het belang van een verantwoordelijk milieubeleid benadrukken. Nationale en internationale symposiums worden gehouden met vooraanstaande Thaise en buitenlandse plantkundigen, die debatten zullen voeren over onderwerpen op het gebied van landbouw, tuinbouw en de productie van zijde.

Buiten de Royal Flora Expo om, kunnen reizigers een overvloed aan bezigheden en bezienswaardigheden aantreffen in Chiang Mai, een van Thailands meest charmante steden. Chiang Mai heeft tempels, nachtelijke markten, gezellige kroegjes, een boeiende kunstwereld en een bruisend nachtleven.

Chiang Mai is het hele jaar een geweldige bestemming en trekt verschillende soorten reizigers die een gematigd klimaat met een lage luchtvochtigheid aantreffen. Om klanten te helpen om kosten te besparen tijdens hun reis, heeft agoda.com de volgende hotelaanbiedingen in Chiang Mai die geldig zijn gedurende de Royal Flora Expo 2011.

Voor meer informatie over de Royal Flora Expo bezoekt u de website www.royalflora2011.com.

 

Hotelaanbiedingen voor Chiang Mai en de Royal Flora Expo

Siripanna Villa Resort Chiang Mai 4*
Prijzen vanaf 65 EUR per nacht. Geniet 30% korting! U moet tenminste 45 dagen van tevoren boeken. Geldig tot 30 april 2012.

The Rim 4*
Prijzen vanaf 74 EUR per nacht. Geniet 15% korting! Geldig tot 29 februari 2012.

Romena Grand Hotel 3*
Prijzen vanaf 24 EUR per nacht. Geniet 15% korting! Geldig tot 31 oktober 2012.

Bamboo Homestay 2*
Prijzen vanaf 18 EUR per nacht. Geniet 35% korting! Geldig tot 30 april 2012.

Winner Inn 2.5*
Prijzen vanaf 13 EUR per nacht. Geniet 32% korting! Geldig tot 31 maart 2012.

Kodchasri Thani Hotel 4*
Prijzen vanaf 78 EUR per nacht. Geniet 27% korting! Minimum verblijf van 3 nachten. U moet tenminste 10 dagen van tevoren boeken. Geldig tot 29 februari 2012.

Sheik Istana 4*
Prijzen vanaf 71 EUR per nacht. Geniet 35% korting! Geldig tot 30 april 2012.

Aruntara Riverside Boutique Hotel 4*
Prijzen vanaf 63 EUR per nacht. Geniet 10% korting! Minimum verblijf 2 nachten. Geldig tot 29 februari 2012.

Suriwongse Hotel 4*
Prijzen vanaf 54 EUR per nacht. Geniet 30% korting! Minimum verblijf 3 nachten. Geldig tot 31 maart 2012.

Centara Duangtawan 4*
Prijzen vanaf 26 EUR per nacht. Betaal 2 nachten, verblijf 3 nachten! Geldig tot 31 oktober 2012.

Mountain Creek Wellness Resort Chiang Mai 4.5*
Prijzen vanaf 40 EUR per nacht. Geniet 20% korting! Geldig tot 30 april 2012.

Natara Exclusive Residences 4*
Prijzen vanaf 61 EUR per nacht. Betaal 3 nachten, verblijf 4 nachten! Geldig tot 31 oktober 2012.

Royal Princess 3.5*
Prijzen vanaf 53 EUR per nacht. Geniet 20% korting! Geldig tot 31 maart 2012.

Parasol Inn 3*
Prijzen vanaf 27 EUR per nacht. Geniet 15% korting! Geldig tot 30 april 2012.

Shangri-La Hotel 5*
Prijzen vanaf 83 EUR per nacht. Geniet 15% korting! Geldig tot 31 maart 2012.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hotelaanbiedingen voor Chiang Mai en de Royal Flora Expo”

 1. In 2010 heb ik in het Centara Duangtawan Hotel geslapen. Is een aanrader! Goede prijs/kwaliteit verhouding. Ongeveer 100 meter van de beroemde Night Market, zie: https://www.thailandblog.nl/steden/night-bazaar-chiang-mai/

 2. Eddy zegt op

  Ik ben er vorige week nog een kijkje gaan nemen. Het was toen nog in volle opbouw, van die duizenden buitenlandse planten heb ik maar weinig gezien.
  (de perken voor de Holandse bloembollen lagen al klaar).

  Het Belgische pavilioen is gewoon nog hetzelfde en een grote schande voor België.
  Buiten de keiencontainers, het “kunst/namaakgras” en een houten “hoorn des overvloeds -versierd met wat (levende) bromelias is er niet veel aan te bewonderen.
  Gelukkig staat het reuzenrad er juist naast.
  Maar Chiang Mai & zijn omgeving is en blijft mooie en fasinerend.
  En blijft mij na jaren nog steeds boeien.

 3. DickC. zegt op

  Kan mij aansluiten bij Khun Peter. Familie van mij heeft tijdens een rondreis in oktober/november 2011 hier vier nachten doorgebracht. Vonden dit een gastvrij en bijzonder goed onderkomen.
  Dick C.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website