Wie Chiang Mai bezoekt kan niet om de bekende Night Bazaar heen. Deze avond- en nachtmarkt is samen met de zondagmarkt een belangrijke toeristische trekpleister in het Noorden van Thailand.

De Chiang Mai Night Bazaar of kortweg Night Bazaar (Thai: ไนท์บาซาร์, Nai Basa) is gemakkelijk te vinden op Chang Klan Road tussen Tha Pae Road en Si Donchai Road. Wanneer je in het centrum van Chiang Mai verblijft is de avondmarkt op loopafstand te bereiken. De lokale bevolking noemt de markt overigens ‘Kad Luang’ wat in het Thais, Koninklijke Markt betekent.

Feestelijk verlichte marktkraampjes

Al vroeg in de middag beginnen de marktkooplui om de ‘winkeltjes’ op te bouwen. Zo gauw de duisternis invalt ontstaat er een enorme sliert van feestelijk verlichte kraampjes. De nauwe paden zorgen voor een gezellige sfeer en je kan er rustig een paar uur voor uittrekken om de markt te bezoeken. Oorspronkelijk is de markt ontstaan door Chinese handelaren die er hun waren wilden slijten. Tegenwoordig zijn het de Thai die hun handelsgeest laten gelden. Vooral bewoners van dorpen in de omgeving van Chiang Mai leven van de opbrengsten van de Night Bazaar. De dorpjes San Kampaeng en Bor Sang staan bekend om de vele ambachten en prachtige waren die je op de avondmarkt kunt vinden.

501room / Shutterstock.com

Handwerk en ambachten

Hoewel je op de Night Bazaar ook de gebruikelijke snuisterijen kunt kopen die je overal in Thailand tegenkomt zoals imitatie merkartikelen, horloges en DVD’s, maar je kan er ook echt bijzondere artikelen kopen. Denk daarbij aan zijde, handbeschilderde parasols, houtsnijwerken, handgemaakte poppen, speelgoed, sieraden en nog veel meer. Het is dus de moeite waard om even de tijd te nemen en alle kraampjes langs te lopen.

Straatartiesten

Zoals op vele markten is er ook entertainment in de vorm van straatartiesten en muzikanten. Op de markt zelf en in de directe nabijheid vindt je uitstekende restaurants. Mocht je vermoeid geraakt zijn van het slenteren, je kan in de openlucht een ontspannende voetmassage krijgen. Daarna heb je weer voldoende energie om je wederom te vergapen aan alle prachtige souvenirs, cadeaus en snuisterijen die De Chiang Mai Night Bazaar zo beroemd maakt.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website