Nederlanders wachten lang met het boeken van een hotel als zij op vakantie gaan, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van een reiswebsite. Ook boeken Nederlanders goedkopere hotelkamers in vergelijking met andere Europese nationaliteiten.

Week voor vertrek

Ongeveer 40% van de Nederlanders boekt pas een hotel in de laatste week voor het vertrek. Er is voor dit onderzoek gekeken naar het boekingsgedrag van onder meer Nederlanders, Belgen, Duitsers, Zweden, Denen en Noren. Nederlanders blijken ook zuiniger is zijn bij de besteding aan een hotelovernachting. Per nacht wordt er gemiddeld 85 euro uitgegeven.

Belgen

Ook vakantiegangers uit andere Europese landen reserveren vaak op het laatste moment. Wel besteden zij gemiddeld meer aan een hotelovernachting in vergelijking met Nederlanders. Duitsers geven ongeveer 95 euro uit en Belgen nog meer: 100 euro per nacht.

Laat je hotel reserveren heeft nadelen

Een nadeel van laat je hotel reserveren is dat het aanbod vaak veel beperkter is. Zweden, Noren en Denen boeken hun hotelovernachting het verst vooruit. Bijna 17 procent van de inwoners van Noorwegen boekt zelfs al drie maanden voor vertrek een hotel. Gemiddeld wordt door Noren 205 euro uitgegeven aan een hotelovernachting.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Hotel wordt door Nederlanders vaak last minute geboekt’”

  1. Franky Holsteens zegt op

    Beste ,

    De Nederlanders hebben gelijk elke euro is er eentje ik ben Belg en boekte nooit een hotelkamer op voorhand enkel de vlucht en ter plaatsen een hotelboeken wat nog beterkoop was via het internet .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website