Hamburger index: Bangkok scoort een plek in de top vier

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags:
24 september 2015

De hamburger index is een graadmeter die een aardige indicatie geeft van de kosten van het eten in een hotel. Bangkok scoort met een 4e plek wederom uitstekend.

Velen kennen de Club Sandwich Index van Hotels.com wel, deze onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt ook over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank. De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad.

Het blijkt dat het goedkoopste hamburgermenu geserveerd wordt in Mexico-Stad. Hier betalen hotelgasten gemiddeld slechts 8,91 euro voor een menu. Het duurste menu wordt gegeten in Genève met een gemiddelde prijs van 27,91 euro. Amsterdam scoort gemiddeld met 13,87 euro voor een hamburger met friet en een frisdrank. Bangkok doet het met € 9,94 ook prima.

Europese prijzen hoger

Bovenstaande prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kun je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt en betaal je voor een Zwitsers hamburermenu gemiddeld 27,91 euro. Ook in Parijs (22,25 euro) en Stockholm (20,83 euro) zijn de prijzen relatief hoog.

Top 10 goedkoopste hamburgermenu’s

 1. Mexico-Stad, Mexico (€ 8,91)
 2. Rio de Janeiro, Brazilië (€ 9,32)
 3. Bogotá, Colombia (€ 9,57)
 4. Bangkok, Thailand (€ 9,94)
 5. New Delhi, India (€ 10,26)
 6. Taipei, Taiwan (€ 10,65)
 7. Buenos Aires, Argentinië (€ 11,21)
 8. Madrid, Spanje (€ 11,66)
 9. Moskou, Rusland (€ 12,53)
 10. Dublin, Ierland (€ 12,56)

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Hamburger index: Bangkok scoort een plek in de top vier”

 1. Nancy zegt op

  Heb al heeeel wat hamburger menutjes in thailand gegeten maar nog nooit 9,94 euro voor betaald veel te duur dus daar heb je een uitgebreid 3 gangenmenu voor in thailand dus weet niet waar die cijfers vandaan komen de meeste hamburgers zijn ongeveer voor zover ik weet ongeveer 200 bath en is die nog aan de duurdere kant

  • Jo zegt op

   Hamburgers zijn idd goedkoper maar hier wordt gesproken over een gemiddelde en een Hamburger menu in een Hotel. Ook daar weer een gemiddelde van dus………….. Lijkt het mij redelijk. Maar aan de dure kant. Ik betaalde laatst 8.00 euro roomservice in BKK en 8.50 in Saigon. Buiten het Hotel is dat ondenkbaar!

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Je moet inderdaad zoals Jo al schrijft niet gaan vergelijken met wat wat je buiten het hotel gaat eten.
    Het staat er duidelijk ook bij – “De hamburger index is een graadmeter die een aardige indicatie geeft van de kosten van het eten in een hotel.”
    Ze bedoelen daar dan ook waarschijnlijk de hotelletjes aan 500-1000 Baht ook niet mee.

  • Paul Schiphol zegt op

   Nancy, het gaat hier niet over Mc-D. of over B.-King, maar over een culinaire Hamburger bereid van een vers stuk rundvlees dat door een kok is fijngehakt en op smaak gebracht in een 1e klas hotel keuken.
   Naast de kwaliteit van de Hamburger betaal je ook voor de ambiance, een Hotel restaurant is echt iets anders dan de vreetschuur achtige stijl van de bekende hamburgerketens. Probeer het n’s, zal je zeker bevallen, de prijs buiten beschouwing gelaten. Eet smakelijk. Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website