In Thailand is er een enorm aanbod aan hotels en accommodaties. Een keuze maken is daarom niet gemakkelijk. Wanneer je van plan bent om naar Chiang Mai te reizen en je zoekt een sfeervolle accommodatie, dan moet je ook eens Assaradevi Villas & Spa overwegen.

Assaradevi Villas & Spa is boetiek resort, ontworpen en ingericht volgens de historische en unieke ‘Lanna-stijl’.

Lanna, wat één miljoen rijstvelden betekent, was ooit een koninkrijk in Noord-Thailand rondom de stad Chiang Mai. Het koninkrijk werd gesticht in 1259 door koning Mengrai de Grote, die zijn vader opvolgde als leider van het Chiang Saen koninkrijk.

In 1262 bouwde hij de stad Chiang Rai, een hoofdstad genoemd naar zichzelf. Het koninkrijk groeide daarna snel. In 1296 stichtte hij Chiang Mai, welke tevens de nieuwe hoofdstad van zijn rijk werd.

De legende van Wat Doi Suthep

Een belangrijke boeddhistische legende die zich afspeelde in de koninkrijken Sukhothai en Lanna, gaat over een witte olifant die met het vermeende schouderbeen van Boeddha de jungle in werd gestuurd en uiteindelijk leidde tot de stichting van de tempel Wat Phrathat Doi Suthep. In 1892 werd Lanna geannexeerd door Siam en hield het Koninkrijk op te bestaan.

Assaradevi Villas & Spa: centraal gelegen

Naast de prachtige Lanna-stijl, bevindt Assaradevi Villas & Spa zich centraal ten opzichte van een aantal bezienswaardigheden zoals een prachtige oude tempel, uitgestrekte rijstvelden en een Lanna woongemeenschap die de oude cultuur en gewoonten in ere houden.

In de directe omgeving van Assaradevi vindt je een groente- en fruitmarkt met dagverse zongerijpte vruchten. Op slechts enkele minuten afstand wacht het bekende ‘Ban Tawai Handicraft Center’. Baan Tawai is het dorp van ambachtelijk houtsnijwerk. Het is de bekendste culturele attractie van Chiang Mai voor zowel Thaise als buitenlandse toeristen. Je koopt er voor weinig geld de beste kwaliteit houtsnijwerk.

Natuurlijk moet je ook de unieke ‘Chiang Mai Night Safari’ eens meemaken. De ‘Royal Flora Expositie’ is voor liefhebbers van flora en fauna een absolute must.

Luxe en comfort

Assaradevi Villas & Spa is naast de prachtige Lanna-stijl ook uiterst comfortabel ingericht en bezit alle moderne faciliteiten, waaronder draadloos internet. De accommodatie is voorzien van een uitstekend restaurant met Thaise, Aziatische en Westerse gerechten op de kaart.

Wil je even afkoelen? Neem een duik in het heerlijke openlucht zwembad. Voor de ontspanning kan je gebruik maken van de gescheiden man/vrouw sauna. Een traditionele Thaise massage zorgt er voor dat al je energiebanen geactiveerd worden.

Assaradevi ligt op minder dan 15 minuten van de internationale luchthaven van Chiang Mai.

Meer informatie: www.assaradevi.com

[nggallery id=45]

1 reactie op “Assaradevi Villas & Spa in Chiang Mai, een hotel in ‘Lanna-stijl’”

 1. ThailandPattaya zegt op

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het loont om wat rond te kijken voordat je een hotel en/of ticket boekt:

  Bij het hotel zelf onduidelijk of daar nog heffingen bij komen):

  Superior 2400 THB
  Deluxe 2800 THB

  Bij atsiam.com(prijzen op de site zijn inclusief heffingen)
  Superior 1810 THB
  Deluxe 2030 THB

  Bij agoda.com(prijzen op de site zijn exclusief heffing, die zie je pas na kiezen om te boeken)
  Superior 1,843.81 THB
  Deluxe 2,265.93 THB

  De prijs bij Agoda kan waarschijnlijk nog wat lager omdat ze een laagste prijs garantie hebben. Agoda.com heeft in principe mijn voorkeur om te boeken omdat je daar direct kunt zien of er nog kamers vrij zijn, bij atsiam is dat (ook na het boeken) maar afwachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website