Wilt u in de vakantie aan liefdadigheids- of vrijwilligerswerk doen? Of misschien zijn er expats die willen meehelpen aan de opbouw van Thailand?

Vroeger dacht ik altijd dat er weinig aan liefdadigheid werd gedaan in Thailand, ik kende persoonlijk maar een paar instellingen, de meeste van christelijke huize. Maar dat is niet waar, er zijn heel veel van dat soort instellingen.

Daar kwam ik achter toen ik onlangs op een website stuitte (zie onderstaande link) waar heel veel liefdadigheidsinstellingen worden genoemd. U kunt zoeken op uw interesse (onderwijs, gehandicapten, milieu, kinderen, kunst et cetera) of op uw woon-of verblijfplaats

Hierbij een lijst van organisaties: www.charity-charities.org

13 reacties op “Liefdadigheids- en vrijwilligerswerk in Thailand: een lijst van organisaties”

 1. Bucky57 zegt op

  Tino,

  alle vrijwilligers dienen wel over een workpermit te beschikken. Tijdens je gewone vakantie is het strikt verboden om werkzaamheden als vrijwilliger te verrichten. De vrijwilliger dient over een uitnodiging te beschikken waarmee hij het benodigde visa kan aanvragen. Zodra hij dan in Thailand is kan hij een workpermit aanvragen. Menigeen is in de problemen gekomen omdat men dacht tijdens de toeristische vakantie even wat vrijwilligers werk kon doen. Men kan geluk hebben en er gebeurt niets, maar indien men pech heeft bij een controle, kan de vakantie meteen afgelopen zijn. Dus iedereen voor vrijwilligerswerk vergeet je workpermit niet.

  Bucky57

  • Tino Kuis zegt op

   Bucky57,
   Je hebt gelijk: ook voor vrijwilligerswerk is een werkvergunning nodig, dat had ik moeten vermelden. Informeer bij de desbetreffende organisatie hoe dat is geregeld.

  • Tino Kuis zegt op

   Op onderstaande link staat nog eens duidelijk vermeld dat een werkvergunning nodig is. Aan de andere kant is het mijn ervaring dat niemand moeilijk doet als je voor kortere tijd (een paar weken) vrijwilligerswerk doet.

   http://www.phuketsunshinevillage.org/phuket-sunshine-village-jobs-volunteers

   Er zijn veel websites over vrijwilligerswerk in Thailand google ‘volunteer work thailand’ Dit is er een van:

   http://www.gooverseas.com/volunteer-abroad/thailand

 2. Edwin Wiek zegt op

  Bucky, wat verkoop je hier voor een onzin?

  Onbetaald vrijwilligerswerk voor korte periode kan zonder die werkvergunning wel. Je moet wel een geldig visum hebben, en de stichting moet wel officieel geregistreerd staan in Thailand.

  Jammer dat dit soort verkeerde informatie mensen ervan kan weerhouden om ergens te gaan helpen.

  • Bucky57 zegt op

   Edwin,

   lees eerst de reactie van Tino. Misschien dat men oogluikend soms iets toelaat, maar dat kan meteen omslaan. Geheel afhankelijk van de controlerende instantie. En Nee, je kunt je nergens op beroepen. De wet schrijft dit nu eenmaal voor. Als men lastig wil zijn dan trekt de vrijwilliger zonder werkvergunning altijd aan het kortste eind. Het is zelfs zo dat de vrijwilliger meestal ook de werkvergunningskosten moet betalen.

   Bucky57

  • rebell zegt op

   nou, nou . . onzin ?. Wees dan zelf helemaal duidelijk a.u.b. en zeg er meteen bij, hoe kort -een korte- periode dan bij jouw mag zijn ?. De Thaise wet is duidelijk. Geen aktiviteiten zonder work-permit. Daar wordt helemaal niet gesproken over- een korte of kortere etc. periode-. Praktisch genomen, mag een expats niet zijn eigen huis met eigen hand in Thailand bouwen. Kijk in de wetgeving.

   Hij/zij die voor een serieuze Thaise hulp-organisatie (gratis) wil werken, meldt zich bij die organisatie. Zij bezorgen je de juiste dokumenten en permits. Daar hoef jezelf niet voor te zorgen. Zonder hun officiele aanvraag gaat niets gebeuren. rebell

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Bucky verkoopt helemaal geen onzin.

   Volgens de wetgeving mag u niet werken zonder visum en werkvergunning of dit nu betaald wordt of niet.
   Wat betreft de Thaise wetgeving over werken kan je misschien best dit even lezen (para 3)
   http://www.siam-legal.com/links/ebooks/workinginthailand1.pdf

   Zoals met alles in Thailand hangt het af hoe ze tegen de situatie aankijken, en waarschijnlijk zullen ze wel iets soepeler zijn wat betreft vrijwilligerswerk van korte termijn maar dat kan niemand verzekeren.

   Echter, mensen gewoon zeggen dat het onzin is en dat het allemaal wel kan en mag is verkeerd U kan mensen die het goed bedoelen in de problemen brengen omdat ze denken dat het allemaal wel in orde is.
   Ik begrijp je reactie en vrijwilligersorganisatie zullen zeker mensen missen door deze wetgeving. Het is echter nog juister om deze vrijwilligers correct te informeren en deze dan zelf te laten beslissen of ze die taak alsnog opnemen of niet.

   Volgende vraag werd gesteld door een Belgische student en kan u terugvinden in de Q&A van het Thaise Ministerie van Buitenlandse zaken. (vraag 9 op de link)
   http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15380-Questions-&-Answers-on-Thai-Visa.html

   Q : Een NGO in Thailand heeft me uitgenodigd om tijdens de schoolvakantie gedurende 45 dagen voor hun te werken als vrijwilliger. Ik zal geen geld verdienen. Ik ben een Belgische student.
   A : Niettegenstaande je als vrijwilliger gaat werken, dien je zowel een Non-Immigrant visum als een werkvergunning te hebben. De NGO moet officieel geregistreerd staan bij de Thaise autoriteiten.
   Tevens dien je een aanbevelingsbrief van de NGO te hebben voor het aanvragen van je visum en je werkvergunning

   Algemeen zou ik aan vrijwilligers zeggen.
   Laat je zeker niet ontmoedigen door deze regel door niks te doen, maar contacteer de organisatie
   waar je iets wil voor doen en vraag hun informatie over hoe dat is geregeld.

 3. Paul zegt op

  Waarom kan ik het WFFT (Wildlife Friends of Thailand) in Cha-Am niet op de betreffende lijst vinden?

 4. kees 1 zegt op

  Nu blijf je natuurlijk wel wel met de vraag zitten. Wie heeft er gelijk ?
  Zou fijn zijn als Tino daar even antwoord op geeft wand ik denk dat hij dat wel weet

  Groet kees

  • Tino Kuis zegt op

   Kees, lees wat RonnyLadPhrao hierboven schreef, ik kan het niet beter zeggen. Zo is het gewoon.

   • kees 1 zegt op

    Bedankt Tino
    Ik begrijp het mijn reactie werd gelijk geplaatst met jouw antwoord
    Dus had mijn reactie niet nodig geweest

 5. Roger Hemelsoet zegt op

  Jullie hebben het over toeristen, maar hebben expats die dus hier in Thailand wonen ook ‘n werkvergunning nodig?

  • chris zegt op

   Het Antwoord daarop is ja. En een gepensioneerde krijgt geen werkvergunning omdat hij even visum heeft met die status.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website