Toevluchtsoord voor straatkinderen uit Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Goede doelen
Tags: , ,
8 april 2016

Dankzij de financiële hulp van o.a. de Lufthansa Help Alliance was het mogelijk voor de Human Help Network Foundation Thailand (HHNFT) een opvangcentrum voor zwerfkinderen in Pattaya te openen.

Alleen in Pattaya en omgeving gaat het al om ruim 3.800 kinderen, die een zwervend bestaan leiden. Met dit nieuwe centrum is het mogelijk om kinderen hulp en ondersteuning te bieden, zodat zij geen gevaar lopen voor drugs en seksuele bedreigingen.

Kinderen tot 18 jaar worden per maand met primaire levensvoorwaarden geholpen, zoals eten, kleding en medicijnen. Belangrijker is dat zij een gevoel van veiligheid en vertrouwen krijgen in dit centrum, zodat zij niet op hun hoede behoeven te zijn voor welke uitbuiting dan ook. Veel van deze kinderen komen van arbeidsmigranten, die op de vele bouwplaatsen in de stad werken.

Het ontbreekt daar ten enemale aan (medische) verzorging en opvoeding. De kernopgave van HHNFT is deze kinderen een beter leven te bieden. Deze bestaat uit 4 onderdelen te weten: een eerste contact, een onmiddelijke hulp aanbod, re-socialisering en preventie.

Gespecialiseerde medewerkers proberen met deze kinderen contacten te leggen en een vertrouwensband op te bouwen. Daarbij wordt samengewerkt met de politie, die in bepaalde gevallen erbij betroken zijn. Een probleem is dat deze kinderen niet officieel in Thailand aangemeld zijn en daardoor niet naar school kunnen gaan.

De HHNFT probeert voor de rechten van deze kinderen op te komen, zodat zij niet zonder meer het land uitgezet kunnen worden, maar een opvoedingsprogramma ontvangen en vaardigheden leren nodig voor het dagelijks leven. De begeleiding gebeurt onder bevoegde en gespecialiseerde deskundigen.

Meer info: www.hhnft.org

1 reactie op “Toevluchtsoord voor straatkinderen uit Pattaya”

  1. Facttester zegt op

    “Veel van deze kinderen komen van arbeidsmigranten”. Bedoel je misschien: “Zijn gemaakt, meegebracht en in de steek gelaten door arbeidsmigranten”? En de Thaise overheid zet ze niet uit, maar helpt ze ook niet?! Waar is het fameuze Buddhistische mededogen? Is dit het land van de glimlach? Laat me niet lachen…
    Nee, de Thaise overheid lacht zich kapot, want ze laten deze mistoestand oplossen door farang! Door Lufthansa en een stelletje vrijwilligers! Ik hoop dat die kindertjes geen kaartspelletjes gaan doen, want dan gaan ze alsnog de bak in… Amazing Thailand, land of smiles and bloody shame.
    Waar staat dit opvangcentrum voor buitenlandse kinderen in Pattaya?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website