Bevoorrading in de regentijd

De Karendorpjes aan de grens met Birma zijn al enkele weken vrijwel onbereikbaar per auto. Door de regenval van de afgelopen weken staat het water in de riviertjes dusdanig hoog dat de bevoorrading al lopend en wadend door de riviertjes plaats dient te vinden.

Organisator van de hulpverlening, gepensioneerd accountant Hans Goudriaan, is de laatste tocht zelfs onverrichter zake teruggekeerd omdat het rivierwater over de motorkap spoelde. Gelukkig is de eerste fase van onze hulpverlening aan de kinderen in het dorp Pakayor inmiddels afgerond.

De gezamenlijke acties van de Lionsclubs IJsselmonde/ Hua Hin en Thailandblog hebben in totaal 2350 euro opgeleverd (voor de duidelijkheid zijn de giften in THB omgerekend naar euro). Daarvan is 1495 euro besteed aan zaken als: een generator met benzine en jerrycan, accu’s,  kuikens van leghennen met voer, cement, een nieuw dak voor het kleuterverblijf, rijst, kleur- en tekenbenodigdheden, slaapmatjes, pakjes noedelsoep en een dvd-speler (voor het kleuterverblijf).

De lezers van dit blog waren gezamenlijk goed voor 829,14 euro, de Lionsclub IJsselmonde voor 1143 euro en die van Hua Hin voor 377 euro. Eerlijk gezegd had ik van de lezers van Thailandblog iets meer verwacht, al ben ik blij met het resultaat. Voor de tweede fase is nog 855 euro in kas. Tegen het eind van de regentijd in september gaan we opnieuw de noden inventariseren. We denken dan aan een flinke EHBO-kist met bijbehorende cursus en het opknappen van de hut en ‘schooltje’ voor de iets oudere kinderen.

In Pakayor wonen circa 400 gevluchte Birmezen, verspreid over 90 hutten. Als ze teruggaan naar hun eigen land worden ze opgejaagd door het officiële Birmese leger en doodgeschoten. De Thaise overheid staat verbetering van de leefomstandigheden oogluikend toe, uit angst dat dit nog meer Birmezen aantrekt. Het dorp beschikt noch over waterleiding, noch over elektriciteit. Het dorp, op circa 70 kilometer ten westen van Hua Hin, ligt zo ver van de bewoonde wereld dat ook mobiele telefoons er niet werken.

In Nederland kunt u giften overmaken op de bankrekening van de Lions-club IJsselmonde, ING 66.91.23.714 ovv Karen Hua Hin. Hans Goudriaan zit in de kascommissie en heeft dus goed zicht op inkomsten en uitgaven.
In Thailand uw bijdrage gaarne naar: Siam Commercial Bank Hua Hin rekening 402-318813-2 ten name van mr Johannes Goudriaan (lokale Thai bath rekening).

Donateurs wordt verzocht hun overschrijving te mailen naar Hans Goudriaan ([email protected]) en naar welke rekening, waarna hij (direct nadat geld is bijgeschreven) uw storting zal bevestigen. Het is helaas niet mogelijk om op naam van Lions in Thailand een rekening te openen.

1 reactie op “Eerste fase hulpverlening aan Birmese kinderen in Pakayor afgerond”

  1. Peter zegt op

    IK heb mijn gift naar de Lions-club overgemaakt.
    Dat zullen volgens mij wel meerdere lezers gedaan hebben.
    Het is een prima actie en komt goed terecht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website