Een Charityclub starten in je eigen woonplaats in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Charity Hua Hin, Goede doelen
19 februari 2018

 

Een paar weken geleden heb je op Thailandblog een artikeltje kunnen lezen over Charity Hua Hin. Deze Charityclub wordt gerund door een klein groepje vrijwilligers, waaronder ook Nederlanders.

Zij helpen invalide, bedlegerige Thaise mensen, jong en oud, die allen gemeen hebben dat ze arm zijn mede vanwege het feit dat de sociale uitkeringen in Thailand zelfs geen bestaansminimum garanderen en zij zelf geen inkomsten kunnen genereren.

De meeste van hen komen hun woning niet meer uit en worden verzorgd door familieleden want verpleeghuizen zoals in Nederland kent men in Thailand niet. Je ziet de behoeftige mensen dus vaak niet, maar ze zijn er wel degelijk en kunnen gratis hulp goed gebruiken.

Indien je ook erover denkt om een Charityclub in je eigen Thaise woonplaats op te richten, meld je dan via charityhuahinthailand@gmail.com en je ontvangt een eenvoudige handleiding met o.a. tips waar je aan moet denken en op moet letten (het betreft drie pagina’s dus een beetje veel om op Thailandblog te zetten).

Als je dan eenmaal gestart bent, zul je ervaren dat het helpen van arme medemensen ontzettend veel voldoening geeft en deuren voor je opent die normaal gesloten blijven voor een farang.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Een Charityclub starten in je eigen woonplaats in Thailand?”

 1. Hans zegt op

  Mooi initiatief, als ik Oxfam maar vergeet. Daarom geef ik maandelijks een bedrag in mijn dorp in Khon Kaen aan mensen die het niet zo breed hebben. Gelukkig voor hen zijn het er niet zo veel. Ik sta open om ook buiten het dorp te kijken, maar ik wens geen organisatie met bestuur, voorzitter, president, zitpenningen en onkostenvergoedingen enz. Gewoon eerlijk, simpel en liefdadig.ik sta open voor ieders voorstel. Alleen is soms een kleine bijdrage niet zo veel om iemand te helpen, maar in groep kan je al verschillende mensen helpen. En hierbij maakt voor zich uit hoeveel hij wenst te spenderen. Hans

  • Cornelis zegt op

   De vrijwilligers van Charity Hua Hin betalen alle onkosten uit eigen zak zoals bijv. de koffie die we samen drinken, de brandstof van onze eigen auto’s als we spullen bij de patienten thuis afleveren, visitekaartjes, etc. Op deze manier komt 100% van de donaties ten goede aan de patienten. Dus Hans, in Hua Hin gaat het zoals jij dat noemt: Gewoon eerlijk, simpel en liefdadig. Stuur ons een email en je ontvangt een verhaal van onze werkwijze met daarbij diverse tips hoe je kunt starten.

   • Hans zegt op

    Cornelis, proficiat, dit is zoals het hoort. Misschien moet er wel een structuur zijn om de groeipijnen te verzachten. Het zit blijkbaar goed in elkaar in Hua Hin. Als ik reacties krijg uit mijn omgeving en iets kan betekenen voor de hulpbehoeftigen, laat ik niet na u zeker te contacteren. Succes nog. Hans

 2. emel zegt op

  Ondanks dat het voorstel lof heeft voor betrokkenheid van de arme Thai. Toch een vraag;
  Is het volgens de Thaise wet wel toegestaan is een werkvergunn8ng niet aan de orde?

  • Fransamsterdam zegt op

   Ook voor het verrichten van onbezoldigd vrijwilligerswerk is formeel een work permit vereist.
   Maar ja, This Is Thailand. Het zou mij in hoge mate verbazen als er ook maar één buitenlander in een staatshotel zou vertoeven omdat hij niet aan dit vereiste heeft voldaan.
   Ze zijn daar wel een beetje gek, maar niet helemaal.

  • Cornelis zegt op

   Volgens de wet is in Thailand voor alle vrijwilligerswerk een werkvergunning vereist.

  • TheoB zegt op

   Je hebt helemaal gelijk emel.
   Maar als je al wat langer met Thailand te maken hebt gehad weet je dat in Thailand de praktijk wat genuanceerder is.
   Zolang je geen aanstoot geeft en er niemand is die vindt dat je broodroof pleegt zal je je gang kunnen gaan. En hoe hoger op de Thaise sociale ladder je staat, hoe meer je je kunt permitteren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website