Charity Hua Hin zoekt donateurs

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Charity Hua Hin, Goede doelen
Tags: ,
5 februari 2018

Charity Hua Hin bestaat uit een klein groepje vrijwilligers die samen op een simpele en kleinschalige manier arme mensen met een beperking willen helpen in de regio waar zij wonen zoals in Hua Hin, Pranburi, Nong Plab. Verder, incidenteel in Pala-U en Sam Roi Yot.

Die arme mensen worden geselecteerd door de medewerkers van de sociale dienst van Hua Hin Hospital: zij bepalen dus wie hulp nodig heeft.

Soms vallen patiënten weg die al maandelijks geholpen worden, bijvoorbeeld door overlijden of verhuizing. Medewerkers van het ziekenhuis wijzen ons dan de weg naar de woningen van nieuwe patiënten.

Alle patiënten hebben gemeen dat ze niet kunnen lopen en arm zijn omdat ze niet in staat zijn hun eigen kost te verdienen. De meesten van hen zijn bedlegerig vanwege spasticiteit, of na een tia, of vanwege een hersenbeschadiging meestal ten gevolge van een verkeersongeluk. Sommigen zitten in een rolstoel. De jongste patiënt is momenteel 15 maanden oud, de oudste 78 jaar.

Charity Hua Hin brengt de patiënten maandelijks luiers, onderleggers, melkpoeder, verband, en voedselpakketten. En verder incidenteel andere noodzakelijke spullen waarom wordt gevraagd zoals bijvoorbeeld een luchtmatras tegen doorligwonden, een volle gasfles om te kunnen koken, dekens etc.

Kosten die worden gemaakt komen voor rekening van de vrijwilligers d.w.z. dat donaties voor de volle 100% ten goede komen aan de patiënten.

De Thaise mensen die door Charity Hua Hin worden geholpen ontvangen een overheidsuitkering van THB 800 (ca. Eur 21,-) per maand, hetgeen volstrekt onvoldoende is en hebben deze hulp hard nodig.

U kunt helpen met een eenmalige gift of door een maandelijkse donateur te worden.

Stuurt u ons aub een prive bericht via onderstaande Facebook-link of via de website en wij geven een Nederlands bankrekeningnummer aan u door. Een Thais bankrekeningnummer vindt u op de website onder “donations”.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp.

Voor meer informatie zie aub:

Facebook: www.facebook.com/charityhuahinthailand

Twitter: https://twitter.com/charityhuahin

Website: www.charityhuahinthailand.com

6 reacties op “Charity Hua Hin zoekt donateurs”

 1. Khun Peter zegt op

  De redactie van Thailandblog zal het goede voorbeeld geven, wij maken € 100,- over. Wie volgt?

  • Nic zegt op

   3 a 4 jaar ben ik inmiddels, maandelijks donateur van Charity HuaHin. Ik ga zelfs zover, dat ik persoonlijk de spullen aflever bij een gezin die mij is toevertrouwd. Wij, als Nederlanders wonend hier in Thailand zijn zo bevoorrecht dat dit toch voor de meesten een kleine moeite moet zijn. Dank aan Thailand blog om hier aandacht aan te geven en weet zeker dat Charity HuaHin vele donateurs zal krijgen, omdat men nu weet welke weg men moet bewandelen.

 2. JoWe zegt op

  Waarom een prive bericht via facebook.
  Ik heb geen facebook.
  Waarom het banknummer niet op het blog vermelden?

  M.vr.gr.

  • Cornelis zegt op

   Geachte heer of mevrouw JoWe,
   Het emailadres van ons is: [email protected]
   Ons Nederlandse bankrekeningnummer staat op naam van een vrijwilliger en die vrijwilliger geeft er de voorkeur aan anoniem te blijven. Echter, bij een overboeking naar een Nederlands bankrekeningnummer dient een naam te worden vermeld. Die naam zullen we graag aan iedereen bekend maken die daadwerkelijk wilt doneren en de moeite neemt om ons een berichtje te sturen.
   Hoop dat ik uw vragen hiermee voldoende heb beantwoord.
   Met vriendelijke groet

 3. Hans zegt op

  Ik heb ook geen facebook

  • Nic zegt op

   Voor de velen die geen Facebook mochten hebben ,staat er ook een verwijzing naar de website.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website