De actie ten behoeve van het dorp Pakayor tegen de grens met Birma, begint vruchten af te werpen. Het dak zit op het schooltje voor de circa 60 kinderen. Begin deze week zijn de volwassen inwoners van het dorp, 70 kilometer ten westen van Hua Hin, druk bezig geweest de toegangsweg te verbeteren. Deze was zelfs met een vier wiel aangedreven voertuig moeilijk te berijden. De 20 zakken cement, onder meer gefinancierd door de Lionsclub IJsselmonde en lezers van Thailandblog, zijn gebruikt om een nieuw wegdek aan te brengen. Een belangrijke zaak, omdat over een maand het regenseizoen begint en Pakayor dan nauwelijks meer te bereiken is.

Op dit moment sparen we voor 30 legkippen en een generator. De Thaise overheid wil geen stroom leveren aan Pakayor met het argument dat daardoor het dorp een permanent karakter zou krijgen en nog meer Birmese vluchtelingen aantrekt dan de 400 inwoners die Pakayor (verdeeld over 90 hutten) nu telt.

In Nederland kunt u giften overmaken op de bankrekening van de Lions-club IJsselmonde, ING 66.91.23.714 ovv Karen Hua Hin. Hans Goudriaan zit in de kascommissie en heeft dus goed zicht op inkomsten en uitgaven.
In Thailand uw bijdrage gaarne naar: Siam Commercial Bank Hua Hin rekening 402-318813-2 ten name van mr Johannes Goudriaan (lokale Thai bath rekening).

Donateurs wordt verzocht hun overschrijving te mailen naar Hans Goudriaan (hansgoudriaan@yahoo.com) en naar welke rekening waarna hij (direct nadat geld is bijgeschreven) uw storting zal bevestigen. Het is helaas niet mogelijk om op naam van Lions in Thailand een rekening te openen.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Birmese dorp Pakayor door onze actie beter toegankelijk”

 1. Onbekende bekende zegt op

  20 zakken cement (gedeeltelijk) door de Lions gesponsord? Erg magertjes voor die club! Ik wil die 30 kippen wel sponsoren op voorwaarde dat alle leden van de club uit IJsselmonde eenzelfde bedrag overmaken. Hans Goudriaan ik hoor het graag. Zal mijn belofte gestand doen.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Jo, dan heb ik het verkeerd opgeschreven. Als je de reeks verhalen hebt gevolgd, gaat het om het nieuwe dak op het kinderverblijf met alle bijbehorende zaken, schriften, boeken, ligmatjes, rijst en ga zo maar door, inclusief de 20 zakken cement. Dat geld komt uit de clubkas en niet van individuele leden.

  • Hans Goudriaan zegt op

   Hallo onbekende,

   Kom net terug van een lionsmeeting Lionsclub Hua Hin die mij vanavond 16.000 Thai bath hebben overhandigd.
   De stand van zaken t/m heden is:
   Ontvangen van Lions Nederland en Hua Hin 65.100 Thai Bath en van lezers Thai Blog 13560 Thai bath ( stand woensdagavond 4 mei).
   Hiervan nu besteed aan zaken zoals door redacteur Hans Bos reeds aangegeven 46.810 Thai Bath.
   Doe je toezegging gestand en ik zie gaarne bij voorkeur je donatie in Euro,s tegemoet op rekeningnummer 66.91.23.714 van Lionsclub Ijsselmonde in Nederland en als het niet anders kan op mijn priverekening J. Goudriaan bij Siam Commercial Bank i Thai bath rekeningnr 402-318813-2.
   Gaarne bericht per mail aan mij ( hansgoudriaan@yahoo.com ) zodat ik na ontvangst van je bijdrage dit direkt kan bevestigen.

   Alvast bedankt.

  • Hans Goudriaan zegt op

   Hallo onbekende,

   Nog een tweede reactie mijnerzijds.

   Zoals je op de foto bij het artikel kunt zien zijn de Karen zelf druk doende om met de 20 zakken cement ( kostprijs 2.700 Thai Bath) een toegangsweg tot het dorpje aan te leggen over een afstand van ca. 30 meter en een breedte van 3 meter. Het doet dan toch deugd dat met zo weinig geld en zelfwerkzaamheid van de bewoners zo;n stukje weg kan worden aangelegd. Dit is slechts een klein onderdeeltje van wat wij voor dit Karendorp doen en is een voorbeeld van hoe met weinig middelen veel bereikt en gedaan kan worden door o.a. direkte begeleiding en toezicht ter plaatse.
   Dus help mee en stort een bijdrage.
   Na afronding van het totale projekt wordt aan donateurs en schenkers waarvan het mailadres bekend is een volledig gespecificeerde financiele verantwoording toegezonden

 2. Onbekende bekende zegt op

  Deze onbekende bekende zal aan Hans Bos 100 euro overhandigen voor de aankoop van de kippen. Wie volgt?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website