Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

U heeft mijn archief en weet mijn conditie bloeddruk perfect, harttest oké brainscan oké. Drink weinig en gestopt met roken, 175 cm en 83 kg. Drie dagen geleden bukte ik voorover om iets op te pakken en plotseling stopte mijn controle zoals een black-out. Dit gebeurde 2 keer, ik probeerde plat op m’n bed, maar kreeg toen braakverschijnselen, dus rechtop zittend ging het wel weer.

Naar het hospitaal in Prakhonchai. De nodige testen gehad, alles in orde, maar mijn duizeligheid blijft. In het ziekenhuis diverse medicijnen gehad, maar tot nu toe alleen maar erger.

Als ik nu mijn hoofd naar voren buig, krijg ik direct dat oncontroleerbare vermogen en ga onderuit. Wat moet ik vragen aan de dokter? Of gewoon verdere onderzoeken afwachten?

Dank u!

******

Beste H,

Er zou sprake kunnen zijn van paroxismale positieduizeligheid: Benign paroxysmal positional vertigo (BPPV).

Iets dat behandeld kan worden door een fysiotherapeut, die het verschijnsel kent. Soms werk een behandeling met ultrageluid ook. Als dat het geval is helpen pillen niet. Hooguit een metoclopramide pil voor de behandeling, om overgeven te voorkomen.

Hier wat literatuur: https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/benigne-paroxysmale-positie-duizeligheid/behandeling/item41713

https://www.lumc.nl/over-het-lumc/afdelingen/spoedeisende-hulp/diagnoses-en-behandelingen/benigne-paroxismale-positie-duizeligheid-bppd/

Dit is de meest waarschijnlijke oorzaak. Uiteraard kan er ook iets anders aan de hand zijn.

Helaas is het tegenwoordig vaak gewoonte om behandeling te beginnen zonder een diagnose te stellen. Hippocrates waarschuwde daar al voor.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website