Uit recent onderzoek is gebleken dat 4/5de van de algehele wereldbevolking een te laag vitamine E niveau heeft. Verontrustend, omdat vitamine E belangrijk is voor veel processen in het menselijk lichaam. De onderzoekers concluderen dat vitamine E meer aandacht moet krijgen, om ervoor te zorgen dat mensen de aanbevolen hoeveelheid vitamine E daadwerkelijk gaan consumeren.

Het onderzoek, een review van 132 studies, uitgevoerd door het Mannheim Institute of Public Health in Duitsland, laat zien dat slechts 21% van de wereldpopulatie een serum alfa- tocoferol (vitamine E) bloedwaarde heeft van boven de 30 µmol/L. Het is gebleken dat een bloedwaarde van 30 µmol/L of hoger positieve effecten heeft op de gezondheid. Vitamine E is een antioxidant, die de cellen van het lichaam kan beschermen tegen oxidatieve schade. Het speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en de geleiding van signalen door het zenuwstelsel. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat vitamine E belangrijk is voor hart en bloedvaten en het goed is voor je immuunsysteem.

Het merendeel van de wereldbevolking krijgt dus onvoldoende vitamine E binnen. Dit moet volgens de onderzoekers snel veranderen. Het is erg belangrijk om meer vitamine E te consumeren. Dierlijke producten bevatten relatief weinig vitamine E. Je moet het vooral hebben van plantaardige oliën en plantaardige producten als granen, noten, zaden, groenten en fruit. Met een handje vol gemengde noten krijg je zo’n 1,6 milligram vitamine E binnen. Naast het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E, zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit, kunnen voedingssupplementen met vitamine E een goede aanvulling zijn. Vooral voor jonge kinderen, die weinig groente en fruit eten, is vitamine E suppletie aan te raden.

Bron: Péter, Szablocs, et al. “A Systematic Review of Global Alpha-Tocopherol Status as Assessed by Nutritional Intake Levels and Blood Serum Concentrations.” International Journal for Vitamin and Nutrition Research 1.1 (2016): 1-21.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website