Vorig jaar heb ik op het blog een bezoek aan het overheids ziekenhuis in Ubon Ratchathani beschreven. Zelf vond ik het allerminst aan te bevelen, qua accommodatie, hygiene en drukte (wachttijden).

Recent ontdekte ik dat er een nieuw ziekenhuis in Ubon Ratchathani is. Het is een prive ziekenhuis op loopafstand van het overheids ziekenhuis. Het heeft 56 kamers, heb ik niet bekeken.

Volgens Nui is het een initiatief van een aantal artsen die ook in het andere ziekenhuis werken. Je maakt dus gebruik van dezelfde deskundigheid. Hoe werkt het? Je belt op, vertelt het probleem en de gewenste specialiteit. Het ziekenhuis benadert de arts en maakt een afspraak, je wordt terug gebeld. De arts komt voor jou vanuit het andere ziekenhuis voor het consult.

Voordelen: nieuw, spic en span, dezelfde artsen, indien nodig terugvallen op het andere ziekenhuis voor apparatuur, laboratorium etc. Eigen apotheek, indien nodig het grote ziekenhuis. Geen of nauwelijks wachttijden. Redelijke prijzen, voor mij een Echo voor 2.000 baht, consult huidarts: 200 baht.

Sunpasit International Hospital

Tel. 045243222 of 045250271
Thanon Phonphaen

Komend vanaf de ringweg op de Thanon Chayangkhun, links de Soi Sapphasit in. Volg die tot het verkeerslicht juist voorbij het grote ziekenhuis. Ga bij dat licht rechtsaf, na 50 m rechts de parkeerplaats op.

Ingezonden door Klaas Klunder

8 reacties op “Inzending: Nieuw privé ziekenhuis in Ubon Ratchathani”

 1. klaasje123 zegt op

  Correctie van de naam:

  Sunpasit inter Hospitment

  • Khun Peter zegt op

   Volgens Google bestaat die naam niet.

   • klaasje123 zegt op

    heb ik gekopieerd van mijn afspraken kaart

    • Khun Peter zegt op

     Hospitment zal toch echt Hospital moeten zijn, denk je niet? En Int is wellicht International? Thai hebben soms wat moeite met Engels….

 2. johank zegt op

  https://www.google.nl/search?q=Sunpasitinter&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=OJIxWKbuBJHH8AeE7ZTwAw

  er bestaan ook nog andere (betere) zoekmachines
  https://duckduckgo.com/?q=Sunpasit+inter+Hospitment&t=ffsb&ia=web

  Peter, een beetje creatief wezen…

 3. klaasje123 zegt op

  Hoe dan ook,in elk geval deugt de routebeschijving.

 4. Walter zegt op

  Ik ben onlangs in Ban Sa Phra, Korat, in een ziekenhuis van het Rode Kruis geweest, dagopname. Goede artsen en fantastische behandeling. Ook was het heel schoon. Ik moest 230 Baht voor de medicijnen betalen en de dagopname werd niet in rekening gebracht.

 5. ronny sisaket zegt op

  Ik ben daar over laatst geweest met mijn vrouw omdat we in het governement hospitaal te horen kregen dat ze haar niet konden verder helpen en men verwees ons naar daar , en je gelooft het of niet ze kwam bij de zelfde dokter terecht als in het eerste hospitaal en nu plotseling was er ook een oplossing , ik heb ze vriendelijk bedankt en ben naar Bangkok geweest voor een goeie dokter.
  TIT
  gr
  ronny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website