Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben een man van 64 die gelukkig maar zelden hoofdpijn heeft, maar als ik dat heb dan is het ook een flinke hoofdpijn, waardoor het soms begint te draaien voor mijn ogen en alles wazig wordt. Nogmaals komt dat weinig voor en weinig is maar een paar keer per jaar. Soms spontaan en soms door omstandigheden zoals problemen oid. Nu de vraag: Als ik hoofdpijn heb neem ik altijd 3 tabletten paracetamol a 500 mg en dan is de hoofdpijn ook vrij snel weg.

Misschien een rare vergelijking dat ik dan altijd aan mijn hond denk als die bij de dierenarts is, die moet altijd eerst gewogen worden voordat hij de medicatie krijgt. Persoonlijk ga ik er dan van uit dat iemand van 75 kilo minder medicatie nodig heeft dan ik met mijn 130 kilo? Klopt deze redenering of heeft het geen enkele zin om er 3 te nemen en is dit soms gevaarlijk voor je lichaam?

Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord.

Groet,

H.

******
Beste H.

1500 mg Paracetamol is vrij veel. In Amerika wordt als maximale dosering 350 mg gehanteerd, maar dat heeft ook te maken met eventuele claims.

De maximale dosering in Europa is 3.000 mg per dag.

Nu de vraag. Het heeft mij altijd verbaasd dat er bij mensen bijna nooit naar het gewicht gekeken werd bij medicatie. Bij baby’s wel overigens. Ik deed dat altijd wel, met als gevolg dat vele collegae hun wenkbrauwen optrokken.

Bij chemotherapie wordt het lichaamsoppervlak als maatstaf gebruikt. Hoe groter het oppervlak, hoe zwaarder en hoe hoger de dosering.

Nu de hoofdpijn. Waarschijnlijk komt deze uit de nek, gezien de wazige blik en en het draaien voor de ogen. Een behandeling door een fysiotherapeut kan ook helpen, maar dat is misschien iets voor de toekomst.

Enkele malen per jaar 1.500 mg Paracetamol, lijkt me in uw geval geen probleem.

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website