Ook in Thailand wordt binnenkort met de coronavaccinaties begonnen en dat is op zich goed nieuws. Inenting (ook vaccinatie) is de injectie van een vaccin in het lichaam waardoor het antistoffen zal gaan maken ter voorkoming van de mogelijk dodelijke infectieziekte COVID-19. Minder goed nieuws is het voor mensen, die bang zijn voor naalden, zeg maar lijden aan prikangst.

Prikangst

Niemand vindt prikken leuk, maar voor de meeste mensen is het een kwestie van even de tanden op elkaar en dan is het voorbij. De angst voor naalden is echter bij veel mensen zo groot dat ze zelfs bij beelden van coronaprikken op tv kunnen flauwvallen, duizelig worden of overgeven. Er wordt regelmatig aandacht aan dit ontwerp besteed op televisie, pers en andere sociale media

In een recent artikel in het Algemeen Dagblad zegt een neurowetenschapper: “Het is een heel lastig probleem dat zelfs de liefste verpleegkundige niet kan wegpraten. Zij zien mensen soms zelfs agressief worden onder invloed van hun angst. Het gekke is dat degene die wordt geprikt zelf heel goed weet dat het “maar een prikje” is en het vaak geen pijn doet. Het zijn zulke onbewuste processen in je hersenen en in je lichaam dat je daarover geen controle hebt. Een wetenschappelijke verklaring voor prikangst bestaat (nog) niet.”

Wat kun je aan prikangst doen?

Ontspannen is het sleutelwoord. Je krijgt een prik in je bovenarm; als je die aanspant doordat je gespannen bent, doet de prik meer pijn. Hierdoor kom je in een negatieve spiraal, want hoe meer pijn het doet, hoe gespannener je een volgende keer bent. Probeer ergens anders aan te denken. Wat vaak goed helpt, is oortjes indoen en een prettig muziekje opzetten.’’

Als die angst grote vormen aanneemt, is het verstandig om dat kenbaar te maken. Er zijn therapieën beschikbaar om te trachten die angstgevoelens te beheersen, ik zag er onlangs een waarbij zelfs lachgas als onspanningsmiddel werd gebruikt.

Prikangst in Thailand

Of er ook prikangst onder de Thaise bevolking bestaat weet ik niet, ik heb er in ieder geval (nog) niets over gelezen of gezien. Voor de bloglezers, die regelmatig naar Thailand reizen of er zelfs wonen, zal het prikken op zich geen echt probleem zijn, denk ik. De meesten zullen, net als ik, als heel wat vaccinaties hebben meegemaakt, alleen al om naar bepaalde landen te mogen reizen.

Wat ik wel al tegenkom op de sociale media is de twijfel. Zijn de nieuwe vaccins wel betrouwbaar, is het middel niet erger dan de kwaal, moet mijn vaccin nu uit Europa, China of Rusland komen en heb ik daar wat over te zeggen? Is het met de lage cijfers van besmettingen en dodelijke gevallen in Thailand wel nodig om de vaccinatie te nemen? Met andere woorden, wil ik eigenlijk wel ingeënt worden tegen het coronavirus?

Voor mijzelf heb ik al besloten wel mee te doen aan de vaccinaties in Thailand zodra die mogelijkheid mij wordt geboden.

Hoe denkt u daarover?

26 reacties op “Hoe staat het met uw prikangst in Thailand?”

 1. ruud zegt op

  Als ik bloed laat prikken, zie ik de Thai vaak met een weggedraaid hoofd zitten.
  Dus ja, ze kennen prikangst.

  En mijn prikangst?
  Die ken ik alleen van een verhaal van mijn moeder.
  Als peuter/ kleuter moest ik geprikt worden voor het een of ander.
  We zaten op onze beurt te wachten in een zaal met nog veel meer ouders en kinderen die rustig op hun beurt wachtten.
  Toen ik aan de beurt was heb ik flink gekrijst en bij ons vertrek lieten we een paar boze zusters en een zaal vol krijsende kinderen achter.

  Nu kijk ik alleen maar of ze het bloed aftappen wel goed doen.

  • Kees zegt op

   Als zich de mogelijkheid voordoet gevaccineerd te worden met het Pfizer, Modernavaccin of soortgelijk vaccin, ga ik meteen vooraan staan.De kans dat je gemakkelijker Thailand weer binnen kunt komen lijkt mij heel aannemelijk. Ik weet echter dat behave dat de zon elke dag opkomt, niets zeker is.

   • Ger-Korat zegt op

    Het enige wat zeker is dat vaccinaties zeer goed helpen. In Israel waar al 1/3 van de bevolking is gevaccineerd zijn enorme verschuivingen aan het optreden en dan moet er nog velen worden gevaccineerd, De leeftijd op de IC is gedaald van 70 jaar naar 61 jaar bijvoorbeeld en de overige opnames vanwege corona is teruggelopen van 66 naar 62 jaar.
    En dan even een citaat uit het AD over de vaccinaties in Israel: Uit gegevens tot 11 februari blijkt dat van de 523.000 mensen die al een tweede prik hebben gekregen, slechts 544 mensen toch besmet raakten met corona. De meeste van hen hadden geen of amper ziekteverschijnselen. 15 van hen belandden in het ziekenhuis. Van vier van hen werd de toestand omschreven als ernstig, van drie als matig. Geen van de dubbel gevaccineerden overleed.

    Kun je ook nog gaan afvragen als over een paar maanden iedereen geprikt is of er dan nog besmettingen plaatsvinden en dan is het antwoord ongetwijfeld nee, sporadisch misschien nog.

    Als je dit leest dan weet je toch dat het wenselijk is dat een ieder gevaccineerd wordt

    Hierbij 2 links waarin het staat:
    https://www.ad.nl/buitenland/israel-merkt-meteen-effect-massale-vaccinatie-ouderen-nu-nog-de-jongeren-overtuigen~a88de139/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

    en

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/door-vaccinaties-daalt-de-leeftijd-van-patienten-in-het-ziekenhuis-in-israel~bfa900df/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 2. WM zegt op

  De meeste buitelanders/Europeanen Thailand zijn enthousiaste reizigers.
  Zij lieten zich voor een vakantiereisje vaccineren tegen bv: Gele koorts, Hepatitis A en B, Rabies, Japanse encephalitis, tbc enz enz..
  Onze kinderen lieten we de geruisloos (nou ja, ze schreeuwden wel een beetje) prikken.
  Hebben wij als leken alle wetenschappelijke artikelen er op nageslagen om te zien hoe veilig ze zijn, hoeveel bijwerkingen er wel niet (konden) zijn.
  Ik denk 99 % niet.
  Nu opeens heeft bijna iedereen twijfels over nut, veiligheid en beschermingsfactor van het corona-virus. We moeten ons niet gek laten maken door allerlei roeptoeters die het ook niet weten en je met bij hun gedachten passende artikelen om de oren slaan.
  Deze pandemie moet de kop ingedrukt worden en volgens mij is vaccineren de snelste en beste oplossing, zonder te veel maatschappelijke- of gezondheidsproblemen.

 3. ferd zegt op

  Laat jullie nuchtere gedachten eens gaan over het feit dat het een virus is dat al in de zestiger jaren van de vorige eeuw is ” ontdekt “. Niets nieuws dus. Wetende dat elk soort virus zich kan muteren is ook niks nieuws. Wat wel echt nieuws is is het feit dat “plotseling” de griep wereldwijd is verdwenen, ra ra hoe kan dat? Er wordt ons iets voorgehouden wat voor geen meter klopt. Bijna iedereen die is overleden aan het z.g. corona virus is niet AAN het virus gestorven, maar samen MET onderliggende ziekten gestorven. Net zoals de griep dat ook doet/deed. In het korte verleden werd de prik tegen de griep de z.g. griepPRIK genoemd, en vreemd genoeg wordt het plotseling het griepVACCIN genoemd. Denk maar eens goed na voordat je het vaccin laat toedienen. Bevestigde berichten uit Gibraltar hebben aangegeven dat in 48 uur na de vaccinatie iets meer dan 50 mensen plotseling zijn overleden. Ook in Belgie een tiental. Ik wens jullie veel vaccinsterkte met jullie beslissing. Maar het zal duidelijk zijn: niet voor mij.

  • Johan zegt op

   Beste Ferd,

   Ik moet eerlijk zijn dat ik je mening zeker niet zal tegenspreken, integendeel zelfs.

   Waar ik me echter zorgen om maak is dat, als je je NIET laat inenten, je wel eens heel wat vooroordelen op je hals kunt halen. Daarbij denk ik in eerste instantie, zal je vrij kunnen reizen?

   De overheid kan ons wel adviseren om ons te laten inenten, een vaccinatiePLICHT kunnen ze wettelijk niet opdringen. Hoe men langs Thaise zijde zal reageren bij het weigeren van een prik is koffiedik kijken. Ik kan me niet voorstellen dat ik alleen ben met mijn visie (ik lees dat bvb. in Nederland een kwart van de bevolking geen coronavaccin wil …).

   Mijn bezorgheid schuilt zich vooral in het feit dat enkele farmaceuten in een recordtempo een ‘werkend’ vaccin op de markt kunnen brengen terwijl dit volledig indruist tegen elke logische wetenschappelijke verklaring. Normaliter duurt de ontwikkeling van een veilig vaccin gemakkelijk een 10-tal jaren.

   De wetenschap kan zich momenteel onmogelijk uitspreken over de eventuele bijwerkingen op lange termijn. Vraag: moeten we ons massaal als vrijwillige proefkonijnen opgeven voor onze overheid. Nee dus…

   • Sjaak S zegt op

    Wat ik gelezen heb, is dat het mogelijk was zo “snel” een vaccin te ontwikkelen juist doordat dit virus een mutatie is van voorgaande virussen die minder gevaarlijk waren, maar wel in dezelfde “familie” zaten. Dus in principe was er al een vaccin, alleen niet van toepassing op deze variant. En daarom kon men wel snel op de proppen komen met een tegenmiddel, door de oude aan te passen. Er moest niet een volkomen nieuw vaccin uitgevonden worden.

    Hoe dan ook. Ik heb mij nooit laten inenten (voor zover ik weet) tegen de griep. Zolang ik het niet moet doen, blijf ik ook hier wachten totdat ik ertoe verplicht wordt. Dat heeft niks met Covid-19 te maken, maar meer omdat ikzelf zo min mogelijk medicijnen in mijn lichaam wil hebben.

    Wat ik ook gelezen heb, is dat je dan nog steeds Covid-19 kunt krijgen, na die vaccinatie, maar dat de uitwerking niet meer zo sterk is, dat je waarschijnlijk niet eens een ziekenhuis in moet. Dat is op zich toch al een goede reden om je te laten inenten. Dus pleit het er weer voor.

    Ik heb geen angst voor een prikje. Ik heb echter wel angst voor de bijwerkingen. Ook dat je een beetje ziek wordt, maakt het er niet beter wordt.

    Je ziet, erg tegenstrijdig: enerzijds lees ik dat het helpt, anderzijds mijn angst dat het niet beter wordt… ooh had ik maar verstand van zaken.

  • JAN zegt op

   En wat ga je doen als Thailand een vaccinatieplicht oplegd om een visum te krijgen?

  • khun Moo zegt op

   ferd.

   Virussen kunnen jaren niet opgemerkt worden wanneer het aantal slachtoffers niet erg groot is.
   Dat doet niet aan de huidige situatie af nu het vele slachtoffers wereldwid gemaakt heeft.
   Natuurlijk zijn er nog vele andere dodelijke virussen op de wereld die dieren bij zich dragen en die nog door mensen niet opgemerkt zijn.

   De griep is niet verdwenen. Wel is het zo dat het griepvirus ook door de corona maatregelen beperkt wordt.
   Afstand bewaren, handen wassen, grote groepen vermijden, masker dragen zijn alle maal maatregelen die niet gunstig voor geen enkel virus zijn. Natuurlijk is covid in het nieuws en niet het jaarlijkse griep virus wat eigenlijk in het verleden ook nooit echt nieuws was.

   natuurlijk overlijden met met onderliggende ziektes eerder aan covid of aan de griep.
   Het zou een wonder zijn wanneer de zwakke niet getroffen werden en alleen de hele jonge gezonde jonge mensen .

   Wat betreft de griepprik en griepvaccin. Het griepvaccin wordt toegedient met de griepprik. kwestie van juist woordgebruik.

   Ik vermoed dat degenen die zich niet laten vaccineren, in de komende jaren bij een bezoek aan restaurant, bar, bus , vliegtuig een sneltest moeten doen.
   Het virus zal ook wel jaarlijks muteren , waarbij jaarlijks een nieuwe vaccinatie nodig is.

   Verder is nergens aangetoond dat de overleden personen na vaccinatie , dit het gevolg was van het vaccin.In nederland overlijden momenteel dagelijks ook meer dan 50 personen door covid en omdat deze geen vaccin gehad hebben.

   Wanneer dit virus niet zoveel dagelijks in het nieuws gekomen was en men had het gewoon een nieuw griepvirus genoemd was er ook niet zoveel angst gekweekt.
   Wat overlijdings risico betreft zou ik in thailand de auto, motor en bussen vermijden.
   Lijkt me stukken gevaarlijker.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Zelfs in mijn kinderjaren,toen een schoolartsenteam de scholen bezocht om kinderen een bepaalde vaccinatie te geven,zou ik een bepaalde angst nooit hebben prijsgegeven.
  Het viel mij toen reeds op, dat vaak de groortsten in een klas met betrekking tot het inenten,gelijktijdig ook de grootste piepers waren.
  Goed als volwassen persoon kun je bedenken hebben tegen een vaccinatie,waardoor deze personen ook graag alle voordelen en noodzakelijkheden niet serieus nemen,en zich voordurend op de zoek maken na berichten van gelijk denkenden.
  Allerhande mogelijke bijwerkingen,waarvan nog helemaal niets bewezen is,worden van deze gelijkdenkende vaccinatie experten uit de duim gezogen, om anderen ook van deze verheerende bijwerkingen te overtuigen.
  Vermeende bijwerkingen, waarbij erg velen dagelijks roken,alcohol,en allerhande van behandelde vleessoorten en bespoten groenten tot zich nemen,en dit al jaren schijnbaar heel normaal vinden.
  Bij alle angst,of interessant doen over mogelijke nog geheel niet ondekte bijwerkingen,gaan velen compleet aan het feit voorbij,dat de nu reeds bekende bijwerkingen van dood,en blijvend letsel veroorzaakt door het covid-19 virus,vele malen erger is.
  Natuurlijk kunnen we een vaccinatie uit angst of andere bedenken massaal gaan weigeren,en hopen dat we met 10 jaar lockdowns en maskertjesdragen,geen covid-19 krijgen,maar ik wil nu leven.
  Vandaar geen angst,alle andere alternatieven,met de vraag hoelang we dit economisch überhaupt nog volhouden, zijn voor mij op den duur geen leven.

 5. Joseph zegt op

  Heb in Nederland verleden week mijn eerste Covid vaccinatie gehad en kan verzekeren dat je er nauwelijks iets van voelt. ‘s Avonds een ietwat gevoelige bovenarm en dat was snel weer over. Doen!

  • Johan zegt op

   Joseph,

   Het enige nut van dit vaccin is dat je (normaal gezien) zelf niet ziek kunt worden als je besmet wordt door het Coronavirus.

   Wat veel mensen niet weten is dat je, zelfs met een vaccin, je anderen nog perfect kunt besmetten. Is dit geen gevaarlijke situatie? Zeer zeker, velen zullen het zelfs niet weten als ze al dan niet drager zijn van het virus en zullen zich vrij bewegen in de maatschappij, met alle gevolgen vandien.

   Eenieder is natuurlijk vrij in zijn beslissing. Je laten inenten is enkel voor je eigen veiligheid – helaas niet voor dat van iemand anders. En net daar wordt spijtig genoeg met geen woord over gerept.

   • khun Moo zegt op

    het is nog nergens wetenschappelijk aangetoond dat wanneer je gevaccineerd bent anderen nog kunt besmetten. Er is ook nog niet aangetoond dat je dit niet zou kunnen. Het wordt nog onderzocht.

   • Sjoerd zegt op

    Ja, Johan, maar dat probleem (dat een gevaccineerde misschien nog steeds anderen kan besmetten) lost zich op als voldoende mensen zich laten vaccineren.

 6. Eric PAQUES zegt op

  Ik heb er totaal geen probleem mee om geprikt te worden

 7. WM zegt op

  Kom maar op met die prik, hoe eerder hoe liever,. Al kan ik dan nog anderen besmetten, zelf heb ik bescherming., mooi meegenomen.

 8. Rob zegt op

  Beste lezers laten we eens ophouden ook hier weer allemaal voor en tegens te etaleren, bijna iedereen lijkt wel een deskundige op dit moment.
  Beslis gewoon voor jezelf of je wel of geen vaccin laat inspuiten, en misschien we elkaar dan na ons aardse leven ergens anders wel en dan kunnen we samen bepalen of het wel of niet nuttig was je te laten vaccineren.
  Groet Rob

  • khun Moo zegt op

   rob,

   ik zou toch ook in ogenschouw nemen dat niet gevaccineerden kunnen zorgen dat ziekenhuizen overbelast raken en dat zelfs de situatie kan ontstaan dat patienten geweigerd moeten gaan worden en aan hun lot over gelaten moeten worden. We hebben al gezien dat hart operaties en kanker behandelingen uitgesteld moesten worden vanwege plaats gebrek en gebrek aan personeel. Dit vanwege het feit dat corona patienten een groot deel van de ziekenhuis capaciteit opslurpten.

   Verder kan een persoon die niet gevaccineerd wil worden, nog altijd iemand besmetten die nog geen vaccin gekregen heeft.

   Ook kunnen virussen muteren zolang het virus nog rond gaat. Daar dragen niet gevaccineerden ook aan bij. Afgezien nog van het feit dat er weer de nodige lock downs kunnen ontstaan en de economie nog verder ontregelt raakt.

   Beslissen alleen voor jezelf blijkt dus een grote impact te hebben op anderen en op de gehele samenleving.

 9. Sjoerd zegt op

  Beste Ferd, Je zegt dat er in Gibraltar 53 mensen zijn overleden na vaccinatie.
  Je hebt een verkeerde bron geraadpleegd. ALTIJD checken of het wel klopt.
  En jouw bewering is dus ONJUIST: https://www.gibraltar.gov.gi/press-releases/no-deaths-arising-from-vaccinations-in-gibraltar-932021-6638

  (“Of the over 11,000 who have been vaccinated, 6 persons have since died for reasons unrelated to the vaccination and there is no evidence to link these to the vaccination in any way. According to the government, these six people appear to have caught Covid-19 before they were vaccinated.”)

  Er zijn op Gibraltar inderdaad TOTAAL 53 mensen overleden. Een aantal als gevolg van Covid, niet tgv de vaccinatie!!!
  Van de 11.000 mensen die gevaccineerd zijn, zijn er 6 overleden (70+ ers).

  Nog een bron:
  https://fullfact.org/online/gibraltar-covid-vaccine/

  Ook Facebook heeft laten weten dat dit een “false claim” is.

 10. Sjoerd zegt op

  Beste Johan,

  Dat 25 % van de NLers zich niet wil laten inenten, klopt niet: dat zijn er 1 op de 6, oftewel 16.7%.
  https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/de-vaccinatiebereiheid-is-groot-bijna-1-op-de-10-twijfelt-nog-over-een-inenting-tegen-corona/

  Verder schrijf je dit: “Mijn bezorgheid schuilt vooral in het feit dat enkele farmaceuten in een recordtempo een ‘werkend’ vaccin op de markt kunnen brengen terwijl dit volledig indruist tegen elke logische wetenschappelijke verklaring. Normaliter duurt de ontwikkeling van een veilig vaccin gemakkelijk een 10-tal jaren.”

  “Indruist tegen elke logische wetenschappelijke verklaring”??? Ben je wetenschapper? Microbioloog? Viroloog? Ik vrees dat je je niet verdiept hebt in de meest recente wetenschap. De huidige vaccins zijn juist veiliger dan de vaccins van vroeger, die een verzwakte vorm van een virus waren.
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/genetisch-aangepaste-vaccins-waarom-mag-dat-met-corona-ineens-wel~b026e2de/
  Met de nieuwste technieken worden vaccins gemaakt die niet meer de eigenschappen hebben van een virus in de betekenis dat het zich NIET kan vermenigvuldigen, maar wel een immuunresponse oproepen

  En razendsnel ontwikkeld? De mrna-techniekk achter veel van de huidige vaccins is in 20 jaar tijd ontwikkeld !!!
  In 2017 al was dit klaar (bij o.a. BionTech) en er was toen een middel tegen huidkanker. In een paar dagen tijd werd dit geschikt gemaakt voor bestrijding van het corona-virus!
  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/de-grote-belofte-van-de-techniek-achter-de-coronavaccins~b00d2033/

  Ja, er heeft een geweldige ontwikkeling plaatsgevonden die lang geduurd heeft, maar met deze nieuwe techniek kan men nu razendsnel nieuw vaccins ontwikkelen!!!

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-vaccin-is-het-geesteskind-van-een-idealistisch-duits-turks-oncologenechtpaar~b3070479/
  “BioNTech doet dat met RNA-moleculen, sliertjes genetische programmeertaal die cellen ertoe aanzetten hun eigen, op maat gemaakte immuunstoffen te maken, die vervolgens uitgezaaide tumoren, melanomen en alvleesklierkankers te lijf moeten gaan.”
  “Maar met infectieziekten kan het ook, wist Şahin. In 2019 had zijn bedrijf met de Bill en Melinda Gates Foundation al een afspraak gemaakt om te werken aan vaccins tegen tuberculose en hiv. Want wie het lichaam met RNA een beetje kan programmeren, kan het daarmee in theorie ook leren om virussen of bacteriën af te weren.”

  Kortom, eerst je goed verdiepen in de materie en niet zomaar mensen angst aanjagen!

 11. Sjoerd zegt op

  En hier nog een bericht voor mensen die wantrouwen hebben mbt de snelle ontwikkeling van corona-vaccins:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-weet-je-of-een-vaccin-tegen-corona-dat-zo-snel-ontwikkeld-is-op-de-lange-termijn-wel-veilig-is~b68cc9a4/

  “De vaccins hebben op meer manieren wind mee. Zo waren de vaccins die nu bijna klaar zijn al in ontwikkeling tegen andere ziekten, zoals ebola (het vaccin van Janssen), mers (dat van Oxford) of kanker (het vaccin van Pfizer), zodat men ze slechts hoefde aan te passen. Corona is een betrekkelijk rechttoe-rechtaan virus, zonder de ingewikkelde moleculaire trucs die een vaccin tegen bijvoorbeeld hiv zo moeilijk maken. En, naar maar waar, de ziekte woedt overal: aan proefpersonen geen gebrek. ‘Dat is een voordeel van deze hele situatie’, signaleert Coutinho.”

 12. Hans zegt op

  Je kunt eindeloos discussieren over wel of niet vaccineren .Een ding is duidelijk : als je veel internationaal eil reizen heb je in feite geen keus .Let maar op : na de zomer wordt reizen zonder vaccinatie haast onmogelijk ongeacht of dat terecht is of niet

 13. Kees Nijssen zegt op

  We zien het wel hoe het verloopt.Ben zelf wel eens voor een prik van mijn stokkie gegaan.

 14. Roger zegt op

  Sjoerd, als we alles moeten geloven wat men in de kranten schrijft dan zijn we ver van huis.

  De media werd, en wordt nog altijd, ook ergens misbruikt voor het verspreiden van heel wat onjuiste informatie betreffende het Covid virus. Ons een vaccin opdringen door ons bepaalde privileges te ontnemen (bvb. door reizen te verbieden) is een gevaarlijk precedent. Net zoals de mensen die ervoor kiezen zich te laten vaccineren hebben de ‘anders denkenden’ evenveel recht om een vaccin te weigeren. Ik heb tot op heden nog geen beslissing genomen wat ik zal doen.

  Ik lees hierboven dat men zich de vraag stelt wat je zal doen indien de Thaise overheid een vaccin verplicht voor het verkrijgen van je visum. Wees maar gerust dat dit niet zover zal komen. En nu nog wat genieten van het mooie weer 😉

  Roger

  • khun Moo zegt op

   Ik lees hierboven dat men zich de vraag stelt wat je zal doen indien de Thaise overheid een vaccin verplicht voor het verkrijgen van je visum.

   Is het niet zo dat mensen uit bijv. afrika in Thailand al een bewijs moeten hebben dat ze gevaccineerd zijn tegen cholera, typhus en dat een vaccinatie bewijs voor bepaalde landen er dus al lang is.

   Het verkrijgen van een visum houdt overigens niet in dat je automatische Thailand binnen mag.
   De immigratie dienst kan je alsnog weigeren.

   Mijn idee is , dat er komende jaren of voor een vaccinatie bewijs gevraagd wordt of een quarantaine zal zijn.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat is inderdaad al zo voor Gele koorts. Zowel bij aanvraag als bij binnenkomst in Thailand.
    Niet alleen als je in die landen woont, maar ook als je via deze landen naar Thailand komt.

    https://hague.thaiembassy.org/th/page/76481-list-of-countries-which-require-international-health-certificate-for-yellow-fever-vaccination

    Maar ook als je bepaalde visums (o.a. STV, O-A, OX,…) aanvraagt moet je bewijzen bij de aanvraag dat je niet aan Lepra, tuberculose, drugsverslaving, olifantiasis, derde fase van syfilis lijdt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website