Foto: Archief

‘Be Well’, zo gaat de huisartsenpost heten die eind dit jaar naast het Banyan-resort in Hua Hin wordt geopend. Initiatiefnemer Haiko Emanuel en adviseur Gerard Smit vertellen op vrijdagavond 31 mei op de maandelijkse bijeenkomst van de NVTHC bij de Sailing Club Hua Hin wat de mogelijkheden en plannen zijn.

De unieke huisartsenpost wordt naar Nederlands model opgezet, te beginnen met artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Er is een kleine apotheek aanwezig en 24/7 thuiszorg. De kliniek is zeven dagen per week geopend, van 8 uur ‘s morgens tot acht uur ‘s avonds.

Afhankelijk van de vraag vanuit de patiënten (doelgroep: long stay/permanent resident foreign families) wordt de dienstverlening de komende jaren verbreed met een aantal wat meer gespecialiseerde diensten (in Nederland tegenwoordig ‘anderhalve lijn’ genoemd). Zoals bijvoorbeeld cardiologie, flebologie, dermatologie, oogheelkunde, tandheelkunde, etc). Een soort polikliniek voor niet urgente behandelingen. Maar dat zijn voorlopig nog ideeën, geen concrete plannen.

Haiko Emanuel en Gerard Smit (voormalig huisarts) gaan op 31 mei op de maandelijkse bijeenkomst van de NVTHC in op vragen van de aanwezigen. Zij zijn met name geïnteresseerd in de mening van de aanwezigen.

De voordracht van beide heren begint om half zeven. U wordt verzocht circa 6 uur aanwezig te zijn.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Be Well’, Nederlandse huisartsenpost op de Banyan in Hua Hin”

 1. wil zegt op

  In een woord KLASSE, zeker voor mensen die een buitenlandse taal niet of gedeeltelijk machtig zijn.

 2. Maarten Vasbinder zegt op

  Uitstekend initiatief. Neem aan, dat er artsen uit Thailand zullen gaan werken. Er zijn vele artsen hier, die niet uit een rijke familie komen.
  Zelf heb ik 25 jaar zo´n praktijk gerund, volledig onafhankelijk van ziekenhuizen, zodat we altijd de beste specialisten uit diverse locaties konden krijgen. Ook eigen röntgenapparatuur.
  Zorg dat er geen wachtlijsten ontstaan.
  Ik wens de initiatiefnemers veel succes.

  Dr. Maarten

 3. Bob, Jomtien zegt op

  A.U.B. open een dependance in Jomtien (niet Pattaya). Er is hier een geweldige behoefte. Nu afhankelijk van het veel te dure, exorbitante, BPH dat mij na 5 jaar behandelen aan een huid probleem (Dr. Vasbinder weet er alles van) en zo’n 300 baht lichter de mededeling kreeg dat men geen oplossing en men stuure mij gewoon weg. Nu aan de beterende hand dankzij advies van Dr. Maarten die mij aanraadde te stoppen met al die vele geneesmiddelen, die elkaar te lijf gingen.
  Tussen Hua Hin vaart een boot met een nachtje in Jomtien moet het zeker lukken.
  In ieder geval succes gewenst.

 4. klaas zegt op

  Geweldig. Allen jammer dat de hearing alleen op Hua Hin is gefocust. Ik ben zeer contant met de adviezen die dr Maarten op dit blog geeft, maar soms is een dialoog ook wenselijk. Zou een video consult in de toekomst mogelijk zijn? Of een mogelijkheid voor een second opinion. Ik besef heel goed dat zeker in het begin beperking goed is, maar ook voor niet ingezetenen in Hua hin kan dit een uitkomst zijn. Is het mogelijk deze suggestie door te sluizen naar de initiatiefnemers?

 5. Raffie zegt op

  Zeer goed initiatief. Ben zeer geïnteresseerd. Woon nu nog in bangkok maar heb plannen om in de nabije toekomst naar Hua Hin te verhuizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website