De Vakantiedokter app voor smartphones blijkt erg populair bij vakantiegangers. Met deze vorige jaar geïntroduceerde app kunnen Nederlandse toeristen in het buitenland medische vragen stellen aan verpleegkundigen en artsen.

De app, die voor iPhone en Android is gemaakt, is inmiddels meer dan 50.000 keer gedownload en zeker met de vakantieperiode voor de deur weer volop in de belangstelling. Gemiddeld maken zo’n 75 vakantiegangers per dag gebruik van de app. De app geeft antwoorden op een aantal veelgestelde vragen zoals:

 • Hoe weet ik welke vaccinaties ik nodig heb voor mijn vakantiebestemming?
 • Mag ik al mijn medicijnen gewoon meenemen naar het buitenland?
 • Als ik ziek word op reis, en ik heb zorg nodig, wat moet ik dan doen?
 • Welke medische papieren moet ik niet vergeten op reis?
 • Welke zelfzorgmiddelen zijn handig om mee te nemen op vakantie?

Daarnaast kunnen gebruikers ook met hun eigen vragen terecht bij de Vakantiedokter. Een team van twintig verpleegkundigen en vijf huisartsen beantwoorden zeven dagen per week alle medische vragen. Het gaat daarbij meestel om eenvoudige zaken zoals huidirritaties, diarree, zonnesteek, kwallenbeten en oorpijn.

Vakantiegangers kunnen bij hun vragen ook foto’s meesturen. In eerste instantie komen de vragen bij de verpleegkundigen terecht, moeilijke gevallen spelen zij door naar de artsen. De vragen worden binnen een uur beantwoord.

De Vakantiedokterapp is een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maar iedereen mag de gratis app gebruiken. Dus ook als je niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis.

2 reacties op “Vakantiedokter app populair bij Nederlandse vakantiegangers”

 1. TheoB zegt op

  Op iOS 8.3 (iPhone 5) kon ik de app installeren, op Android 4.2.1 (Asus TF 300TG) kreeg ik de melding: “Je apparaat is niet compatibel met deze versie.”

 2. René Chiangmai zegt op

  Voor android:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.achmea.vakantiedokterapp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website