Als gebruikers van een iPhone en iPad volg ik het nieuws over nieuwe app’s die het leven van reizigers en toeristen gemakkelijk maken.

In dit geval viel mijn oog op een dienst die een reis vooral veiliger maakt. De app is interessant voor reizigers in Thailand die veelvuldig gebruik maken van WiFi netwerken en wie doet dat nu niet?

Onveilige WiFi spots in Thailand

Er zijn in Thailand veel WiFi spots, maar over de veiligheid heb ik meestal mijn twijfels. Toch zullen backpackers en andere reizigers regelmatig ook online hun bankzaken moeten regelen. Dat doe je wellicht bij voorkeur met je eigen notebook, iPad of iPhone. Zeker omdat bij internetcafe’s het risico van keyloggers of een spiedende camera erg groot is. Een ander veiligheidsprobleem is een openbare WiFi verbinding. Om dit probleem op te lossen is er nu een handige app beschikbaar: Cloak.

Cloak voor OS X en iOS

Het is een nieuwe dienst voor gebruikers van OS X en iOS, waarmee je zelf een beveiligde verbinding kunt maken terwijl je op een onveilig netwerk zit. Cloak is twee uur per maand gratis te gebruiken, waarbij je maximaal 1 GB data mag gebruiken, voldoende voor het ophalen van een paar e-mailtjes en het regelen van je bankzaken tijdens je reis in Thailand. Met Cloak kun je jezelf beschermen tegen hackertools zoals Firesheep, waarmee er gemakkelijk persoonlijke data van mensen op openbare netwerken kan worden onderschept.

De app is gebruikersvriendelijk, zo kan Cloak zelf bepalen of je op een onbeveiligd netwerk zit en schakelt zich automatisch in, zodat je data altijd beschermd is. Ook kiest Cloak de snelste server die beschikbaar is op het moment dat je wilt gaan internetten. Hoewel de app nu alleen nog maar beschikbaar is voor OS X en iOS, komt er waarschijnlijk ook snel een app voor Android en Windows besturingssystemen. De app is gratis te downloaden.

Bron en meer informatie: iPhoneclub.nl

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website