Khao Yai is het oudste nationale park in Thailand en vooral bekend om haar prachtige flora en fauna zoals je in deze video kan zien.

Dit bijzondere nationale park ligt voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima. Delen liggen ook in de provincies Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Het park is met circa 2168 km² het op twee na grootste in Thailand en bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud met een indrukwekkende variëteit aan dieren en planten .

Zo vindt je er maar liefst 3.000 verschillende soorten bloemen, planten en struiken. Verder leven er een keur aan wilde dieren waaronder tijgers, beren, olifanten, makaken, gibbons, wilde zwijnen en herten. Civetkatten, eekhoorns, egels en wilde zwijnen zorgen voor de nodige afwisseling in het park. Ook slangen en hagedissen maken hun aanwezigheid kenbaar door geritsel op de grond als je er wandelt. In totaal leven er meer dan 70 verschillende soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. Bezoek ook de vele prachtige watervallen in het park zoals Namtok Heo Suwat; deze is te zien in de film ‘The Beach.

Het Khao Yai nationale park kent drie seizoenen. Tijdens het regenseizoen van mei tot oktober regent het vrijwel elke dag, de watervallen zijn dan op hun mooist. Het koude seizoen van november tot en met februari is de meest gewilde periode voor een bezoek, vanwege het heldere, koele en zonnige weer. De temperatuur bedraagt dan ongeveer 22 graden, maar kan ‘s nachts teruglopen naar 10 graden Celsius. Je doet er verstandig aan om een jas of vest mee te nemen. Van maart tot april is het in Khao Yai niet zo warm als elders in Thailand, de dagtemperatuur schommelt dan rond de 30 graden.

Wat jij niet weet over Khao Yai National Park

Khao Yai National Park is dan wel een van de oudste en meest gevierde nationale parken in het land, maar wat veel mensen niet weten is dat het park een unieke geologische eigenschap heeft die het onderscheidt van andere natuurgebieden in de regio. Onder het weelderige regenwoud en de diverse fauna van Khao Yai ligt een uitgestrekt netwerk van bijna 30 ondergrondse grotten. Deze grotten, waarvan sommige nog grotendeels onverkend zijn, bieden een fascinerend inzicht in de geologische geschiedenis van het gebied.

Een bijzondere grot in dit netwerk is de ‘Pang Sida Cave’, die bekend staat om zijn indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. De vormingen in deze grot zijn het resultaat van duizenden jaren van minerale afzettingen en bieden een zeldzame blik op de langzame en constante natuurkrachten die onder de oppervlakte van de aarde werken. Bovendien zijn sommige van deze grotten de thuisbasis van zeldzame vleermuissoorten en andere unieke ondergrondse fauna, waardoor ze van bijzonder wetenschappelijk en ecologisch belang zijn.

Deze grotten zijn echter niet gemakkelijk toegankelijk voor het grote publiek vanwege hun kwetsbaarheid en de noodzaak om de natuurlijke habitat te beschermen. Hierdoor blijft het ondergrondse wonderland van Khao Yai een van de minst bekende en mysterieuste aspecten van het park.

Video: Prachtige flora en fauna in Khao Yai National Park

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Prachtige flora en fauna in Khao Yai National Park (video)”

  1. Michel Van Windekens zegt op

    Wat is Thailand toch mooi. Zo verrassend per streek.
    Ik hou zo van dit land, en wil daar ook na mijn dood “RONDSJOELEN”.
    De Blankenbergse zee zal mijn as wel ooit tot daar brengen. Heerlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website