Ziek worden in Pattaya en dan?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Expats en pensionado, Ziekenhuis
Tags: ,
19 maart 2017

De meeste mensen in Pattaya en Jomtien hebben een leeftijd van 55+ en zijn gedeeltelijk of het gehele jaar in deze omgeving woonachtig. Een aantal mensen hebben een relatie, maar er zijn genoeg alleenstaanden. “So far so good!”

Vooral voor deze laatste groep is het van belang te weten hoe er gehandeld moet worden, als je plotseling medische hulp nodig hebt. Wat te doen en wie kun je benaderen, bij voorkeur iemand met een auto. In Nederland komt de huisarts niet meer langs en zal men zelf de eerste hulp moeten zien te bereiken.

Hoe is dit in Pattaya geregeld? Voor deze situatie heeft het Bangkok Hospital Pattaya, auto’s klaar staan die met arts en verpleging aan huis komen. Hiervoor dient men 1719 te bellen en zij zorgen voor de eerste hulp of eventueel vervoer naar het ziekenhuis. Deze service kost 3900 Baht. Er kan zelfs voor een vertaler gezorgd worden als dat nodig mocht blijken te zijn.

Hoe dit in andere gebieden in Thailand geregeld is, weet ik niet. Verstandig is het natuurlijk wel om dat eens te onderzoeken, zodat in bepaalde (nood) situaties adequaat gehandeld kan worden door de persoon zelf of mensen in de naaste omgeving

12 reacties op “Ziek worden in Pattaya en dan?”

 1. Facttester zegt op

  Dank voor deze nuttige info, Lodewijk. Ik heb het genoemde nummer meteen in mijn telefoon gezet.

 2. odil zegt op

  Dat is is slim bedacht van Bangkok Hospital.
  De vraag is welke dokter ze sturen en met welke ervaring,ik weet uit ervaring dat die dokters die aan huis komen geldwolven zijn en weinig ervaring hebben,en je moet nog afwachten of ze je ter plaatse kunnen helpen zoniet betaal je 3900 Baht voor ???
  ik neem liever een taxi om zelf te gaan naar het hospitaal zal veel goedkoper zijn.
  Ja ze weten in Thailand hoe ze de Baht uit de farangs kunnen halen.

  • piet zegt op

   De meeste mensen zijn al blij dat de noodhulp komt en voor die paar eurie’s heb je in NL dus niks de 3900 baht is koopje al is het voor Thaien veel geld je word van huis gehaald en in het ziekenhuis verder behandeld indien nodig
   pfft beter is kikkerlandje met weekeind dienst ; hoef je maar kilometer of 30 ZELF te rijden voor hulp breek me de bek niet open ! of na 18.00 uur ook red je maar 🙁
   Blijf gezond en houwe zo !!!

   • freddie zegt op

    De laatste operatie een stend zetten was hier duurder dan in Nederland dus goedkoop is het niet meer

  • Ko zegt op

   dat zal inderdaad beduidend goedkoper zijn. Ik kan zelfs lopend naar het ziekenhuis, is nog geen 500 meter, dus nog goedkoper. Ik denk overigens niet dat dit bedoeld wordt in het verhaal van Lodewijk. Soms ga je dat dus allemaal niet redden, anders bel je ook niet naar een noodnummer. Er komt zo in ieder geval een arts aan huis met alle middelen die voor een noodgeval zijn bedoeld. Als je gewoon verzekerd bent voor dit soort situaties zullen de kosten je (g)een zorg zijn.

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Ik lag 4 jaar geleden met een open dubbele beenbreuk voor mijn huis, door een glibberig afstapje. Dan valt er geen taxi naar het ziekenhuis te pakken. Kwam er eerst zo’,n afgetrapte “recue” stationwagen met 4 man en een houten plank om mijn 130 kilo wel even achterin te schuiven. Geweigerd, en gewacht op Bangkok Hospital wagen, die inmiddels ook was gebeld door mijn vrouw. Nog nooit zo blij geweest met een professionele ambulance, competente dokter en verpleegster en goed vastgesnoerd, voorzien van morfine injectie vol vertrouwen naar het ziekenhuis.
   Perfecte behandeling, prima operatie, geweldige nazorg.

 3. DD zegt op

  Heb helaas in november 2016 in ambulance moeten liggen. De kosten waren 2500 baht, is toch weer anders als de 3900 baht hier vermeld. Blijft vreemd.

  • Rob Huai Rat zegt op

   Die 3.900 baht is niet alleen voor de ambulance, maar ook voor de dokter om de noodhulp te verlenen.

 4. ruud zegt op

  Hier in het dorp, kost de rit met de ambulance een paar honderd Baht.
  Die werd me aangeboden, toen ik voor controle naar het ziekenhuis moest.
  Maar ik heb die toen afgewezen en uitgelegd, dat ik geen spoedgeval was en het beter is de ambulance paraat te hebben, voor als er een spoedgeval komt.

  Het was overigens een controle in een staatsziekenhuis, dus provisie zouden ze niet hebben gekregen voor die rit.
  Iets wat bij de particuliere ziekenhuizen wel gebeurt, om klanten aan te leveren.

 5. Ger zegt op

  Het algemene noodnummer in Thailand is 1669
  En je kunt aangeven naar welk ziekenhuis je gebracht wilt worden, als er meerdere in de buurt zijn.
  Is het een noodgeval, emergency, dan mag de Thai naar elk ziekenhuis gebracht worden en de 1e drie dagen mag er niets in rekening worden gebracht. Dit geld voor zowel staats- als privéziekenhuizen. Volgens mij geldt dit ook voor de niet-Thai in Thailand. Zelf heb ik het een keertje meegemaakt, hoefde alleen de medicijnen te betalen.

 6. old-amsterdam.com zegt op

  Op Koh-Samet bij de pier zit een dependance van Bangkok Hospital die op een ongelooflijke hebberige wijze het geld uit de zak van de buitenlanders klopt.
  Eerst creditkaart en dan zoveel mogelijk onnodige onderzoeken en idem medicijnen.
  Niet normaal wat ze daar voor een simpele behandeling vragen.

  Naast het politie bureau zit een lokale kliniek waar de dokters je uitstekend helpen en het normale lokale tarief rekenen.
  Zeer gekwalificeerde dokters die het om de mens gaat en niet om het geld.
  Voorbeeld : anti biotika kuur van 6 dagen met pijnstillers en consult 100 Baht.
  Het kan dus ook anders als je maar weet waar je wezen moet.
  Old Amsterdam bar zit schuin tegenover deze kliniek dus als je vragen hebt loop even binnen.

 7. eddy uit Oostende zegt op

  Heb onlangs de ambulance moeten nemen voor vervoer naar ziekenhuis.Was heel gelukkig dat ze daar waren en heeft me 60Euro gekost-grotendeels terubetaald door de ziekenkas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website