Vrijdag 6 maart 2015 heb ik mijn eerste Thaise belasting aangifte na mijn 65e verjaardag gedaan. Wij “oudjes” van 65 jaar en ouder krijgen van de Thaise belastingdienst een extra aftrekpost van 190.000 Baht en in deze bijdrage schrijf ik hierover.

Allereerst een kleine toelichting op mijn persoonlijke situatie. In december 2013 ben ik 65 geworden en daarom heb ik over geheel 2014 recht op deze extra aftrekpost. Er is een apart formulier dat ingevuld moet worden en wel vrij vertaald het “formulier voor belastingvrijstelling bij aangifte formulier 90 voor gehandicapten of voor personen van 65 jaar en ouder” (zie Afbeelding 1).

Afbeelding 1.

Verder moet u weten dat ik twee in Thailand belastbare pensioenen ontvang alsmede ook mijn in Nederland belastbare AOW en lijfrente-uitkering. Al deze bedragen komen op mijn Nederlandse bankrekening binnen en voor het ontvangen in Thailand gebruik ik twee bankrekeningen, namelijk één waarnaar ik mijn pensioenen overboek (“pensioenenbankrekening”) en één waarop ik overboekingen uit mijn vermogen, van mijn AOW of van mijn lijfrente ontvang. Tenslotte moet u nog weten dat ik samenwoon met mijn vriendin en waar ik dus niet mee getrouwd ben.

Voor mijn aangifte over 2014 had ik bij het kantoor in Hua Hin een afspraak gemaakt met mijn “vaste” belastinginspecteur. Behalve dat zij precies mijn dossier kent, betekent het ook dat ik niet in de wachtrij op mijn beurt moet wachten. Als onderbouwing van mijn aangifte had ik een download van mijn pensioenenbankrekening gemaakt en die aan haar overlegd. Zij heeft vervolgens de in Thailand ontvangen bedragen afgecheckt met mijn bankboekje en daarmee was alles OK en voldoende onderbouwd.

Uiteraard had ik op de achtergrond alle onderbouwingen beschikbaar, maar daar werd niet naar gevraagd. Mijn “vaste” belastinginspecteur vulde vervolgens mijn aangifte in, nam de te betalen belasting in ontvangst, regelde het betaalbewijs en kopieën van de aangifte en regelde ook nog even dat ik van het regiokantoor in Nakorn Prathom een verklaring krijg dat ik voor 2014 Thais belastingingezetene was. Al met al duurde het niet langer dan 30 minuten. Uiteraard nam ik gebak voor haar mee want wie vindt dat nu niet leuk?

Mijn aangifte is verder betrekkelijk eenvoudig. Ik heb dus recht op die aftrekpost van 190.000 Baht omdat ik 65 jaar of ouder ben en verder heb ik recht op 60.000 Baht aftrek voor verwervingskosten en 30.000 Baht voor aftrek omdat ik een vrijgezelle belastingbetaler ben. Als ik – in Thailand erkend – getrouwd was dan had ik 60.000 Baht kunnen aftrekken mits mijn echtgenote zelf geen inkomsten had. En omdat de eerste 150.000 Baht van het belastbare inkomen een nul tarief heeft betekent het dat u als 65+er in Thailand belasting betaalt vanaf 430.000 Baht (vrijstellingen 190.000 + 60.000 + 30.000 Baht en 150.000 Baht tegen 0%).

Op afbeelding 2 kunt u mijn aangifte 2014 zien, maar u zult begrijpen dat ik mijn inkomsten fictief heb gemaakt en het dus niet mijn werkelijke inkomsten zijn. In dit denkbeeldige voorbeeld is mijn Bruto inkomen 1.230.000 Baht en mijn Belastbaar inkomen 950.000 Baht (1.230.000 – 190.000 – 60.000 – 30.000). Daarover zou dus 105,000 Baht belasting betaald moeten worden (150.000 * 0% + 150.000 * 5% + 200.000 *10% + 250.000 * 15% + 200.000 * 20%). Een belastingdruk dus van 105.000 / 1.230.000 = 8,5% en dat is voorwaar niet slecht.

Afbeelding 2.

De Engelstalige tekst van de Thaise Inkomstenbelastingwet kunt u vinden op www.rd.go.th/publish/37748.0 en daar kunt u wellicht voor u interessante aftrekposten vinden zoals voor kinderen, onderhoud van Thaise ouders, donaties, etc. Het Thaise document voor de 190.000 Baht aftrek vindt u o.a. onder www.rd.go.th/publish/38533.0l Het oorspronkelijke reglement is no.257/2547, maar in de Engelstalige website kon ik het niet vinden. Niettemin wens ik u succes bij het invullen van uw Thaise aangifte over 2014.

RvD / Pracuap Khiri Khan

16 reacties op “Lezersinzending: Mijn eerste Thaise belastingaangifte na mijn 65ste”

 1. Gringo zegt op

  Een merkwaardig verhaal, Rembrand!

  Op dit blog is deze kwestie al vaker aan de orde geweest en van alle kanten krijg je te horen, dat uit Nederland verkregen pensioenen niet als inkomen in de zin van de Thaise belastingwet worden aangemerkt.

  Bovendien zijn pogingen van bloglezers om “belastingingezetene van Thailand” te worden vrijwel altijd gestrand op onkunde dan wel onwil van een Thais belastingkantoor.

  Weet jouw “vast” belastinginspecteur wel zeker, dat zij volgens de Thaise wet handelt en zo ja, op grond waarvan dan?

  • RvD zegt op

   Beste Gringo,
   Als u op de link in het artikel klikt, dan kunt u onder artikel 40 de verschillende in Thailand belastbare inkomensbronnen lezen:

   Section 40 Assessable income is income of the following categories including any amount of tax paid by the payer of income or by any other person on behalf of a taxpayer.
   (1) Income derived from employment, whether in the form of salary, wage, per diem, bonus, bounty, gratuity, PENSION, house rent allowance, monetary value of rent-free residence provided by an employer, payment of debt liability of an employee made by an employer, or any money, property or benefit derived from employment.4

   U kunt nu zien dat dus ook pensioenen belastbaar zijn. Als u fiscaal ingezetene van Thailand bent dan is alleen nog van belang waar deze inkomsten worden belast ofwel in Nederland of in Thailand. Voor mij betreffen particuliere pensioenfondsen en het recht daarop belasting te heffen is toegewezen aan Thailand. Uw bewering dat pensioenen in Thailland niet belastbaar zijn is dus onjuist en het is bovendien volstrekt onlogisch dat u in Nederland onbelaste pensioenen in Thailand zonder belastingbetaling kunt genieten. Dat kunt u alleen als u aan belastingontduiking doet.

   De discussie of u wel of niet goed geholpen wordt bij het Thaise belastingkantoor staat buiten de strekking van het artikel. Mijn ervaring is dat bij de grotere belastingkantoren u wel naar behoren wordt geholpen.
   RvD

   • NicoB zegt op

    Beste Rembrand, ik ben niet precies op de hoogte van de regels en verhaal hier slechts wat ik er hier en daar er over gelezen heb, mede op dit blog.
    Bv. dat pensioen dat in NL, meestal, onbelast is, in Thailand pas belast wordt als het bedrag naar Thailand is overgeboekt.
    Dat pensioen dat onbelast is in NL logischerwijs in Thailand belast zou zijn, alleen omdat het in NL onbelast is, hoeft helemaal niet logisch te zijn. Wat er in NL aan bronnen van belastbaar inkomen bestaat, hoeft dat in Thailand niet te zijn, bv. wel eens gelezen, dat pensioenen in Thailand onbelast zijn, niet allen voor een Nederlands ingezetenen van Thailand, maar voor elke ingezetene van Thailand.
    Dat in NL over vermogen belasting geheven wordt heeft ook niet automatisch tot gevolg, dat daarover dus in Thailand belasting verschuldigd zou zijn, die belastingheffing kent Thailand niet, wat voor elke ingezetene van Thailand geldt.

    Kortom, mijn bijdrage hier heeft slechts als bedoeling te voorkomen en te denken dat er logischerwijze automatische gevolgen zijn door belastingwetgeving van Nederland linea recta ook voor Thailand van toepassing te doen zijn, dat is geenszins het geval en voorzichtigheid is geboden bij het trekken van conclusies niet gebaseerd op kennis.

    Verder vindt ik het moedig, ook interessant, en dank ik u voor een zo tijdrovende klus als het schrijven van dit artikel op u te nemen, geeft toch inzicht in het doen van een aangifte in Thailand.
    NicoB

 2. Ton zegt op

  Als een expat blijft aandringen dat hij belasting wil betalen, zal een Thai geen nee zeggen.
  Hij zal glimlachen en denken we hebben er weer een. Haha.

 3. happy man zegt op

  Ik heb dit jaar ook een belastingbiljet ingevuld en alles zonder probleem, wel alle benodigde documenten meenemen en ook een paar kopieen van alles want daar zijn ze gek op .

  Dit was in Sattahip maar misschien is het elders anders .

  Met het ingevulde papier naar Chonburi ( belasting kantoor ) en daar een papier in het Engels verkregen dat ik hier belastingplichtig ben, dit duurt een paar weken maar als je wat lekkers meeneemt dan gaat het veel sneller .
  Happy man

 4. Erik bkk zegt op

  Wordt deze informatie nu ook door iemand opgenomen in het expat NL TH belasting dossier van thailandblog? Lijkt me een goed idee om dat te doen.

 5. Roger zegt op

  Waarom zou je op vrijwillige basis belasting gaan betalen in Thailand? Heft Nederland anders belasting over dat deel van het inkomen? Wat je in Thailand al dan niet opgeeft dat gaat Nederland niets aan, daar mogen ze wel naar vragen, maar daar hoef je geen antwoord op te geven.

 6. Daniel zegt op

  Beste Hr R v Duyvenbode,
  Hartelijk bedankt voor Uw bijdragen over dit Item,maar de hele papierkaam die je eerst moet verzamellen voor het belastingkantoor in Heerlen om dan belasting betaling in Thailand te kunnen/Mogen doen is een CRIME ? ? ?
  Probeert U ambtenaren in HEERLEN / APELDOORN maar eens te overtuigen,dat wanneer je in buitenland bent ingeschreven je in nieuwe Thuisland ook belasting kunt / wilt betalen in dat LAND ?
  Heb je niet de SKILLS zoals U heeft, qauw opleiding,wordt/blijf je in NEDERLAND de dupe van dat geweldige system om het vervolgens te verkwanselen (vul zelf de doelen maar in) ? ? ? ?
  Wens U Succes in Thailand met Uw betere inkomen dan in Nederland.

 7. teun zegt op

  Er lopen wat zaken door elkaar heb ik het gevoel. Het idee achter het belastingverdrag Nederland /Thailand
  is het voorkomen van dubbele belasting.

  Daar zijn afspraken over gemaakt. De Aow is een uitzondering op de regel net als ABP ambtenaren pensioenen. Die worden door Nederland belast. En dus kunnen die niet NOG eens door Thailand worden belast.
  Als iemand ervoor kiest om fiscaal uit Nederland uit te schrijven (dat heeft dus geen zin cq voordeel voor hen, die alleen AOW + ABP-ambtenarenpensioen hebben) dan val je DUS onder de thaise belastingwet.
  En dan dus alleen voor wat betreft aanvullende pensioenen op je AOW.

 8. Cor van Kampen zegt op

  Ik begrijp al die verhalen niet. Jaren geleden en woon hier al lang, Een verzoek ingedient bij de
  bij de belastingdienst in Nederland. Vrijstelling aangevraagd ter volkomen van dubbelle belasting..
  Afgewezen. De nederlandse regering had een verdrag met Thailand dat wij ex amtenaren belasting plichtig waren in Nederland. Als ik verschillende reacties lees zijn er toch genoeg figuren die ook amtenaar zijn geweest die geen belasting in Nederland betalen. Is voor mij als simpel mens ongegrijpelijk..
  Ik heb er verder niet zo’n moeite mee. De Thaise overheid heeft mij nog nooit aangeslagen voor belasting
  over mijn AOW en Pensioen. Het zou niet gekker worden. Als ik dan de afrekposten van ene Rembrand
  zie word ik daarook wel jalours op.. De wereld moet niet gekker worden.
  Cor van Kampen.

 9. Nick49 zegt op

  Beste Rembrand

  Mijn compliment over je inzending. Het leest als een oproep om toch maar belasting in Thailand te betalen.Toen een blogger kortgeleden vroeg of er mensen waren die in Thailand belasting betaalde over hun bedrijfspensioen waren er geen ter zaken doende reacties, nu al 2.
  Ook nu weer veel reacties, maar voornamelijk of je wel of geen belasting moet betalen en waarover.

  Maar ik wil inhoudelijk en nogal kritisch op je blog ingaan.
  Ook ik heb gezocht naar het formulier voor 65 +,(afbeelding 1), maar nergens kunnen vinden op de site van de Thaise belasting dienst. Aangezien ik geen Thais kan lezen kan ik alleen maar zoeken op de Engelstalige site.
  Waar kan ik dit formulier vinden ?
  Als de belasting dienst wil ,dat we belasting moeten betalen, is het wel zaak om een volledige Engelstalife site te maken. Er missen wel meer dingen, zoals waar ik later op terug kom, o.a. de old age allowance van Baht 190.000.
  Ik neem aan dat je de belastingaangifte zelf heb moeten ondertekenen. Ik zou nooit en te nimmer een belastingaangifte tekenen, die ik niet kan lezen. Maar dat is jouw zaak of misschien kan je wel Thais lezen.

  T.a.v. de old age allowance van 190.000 Baht wordt dit niet genoemd op de Engelstalige site.
  Wel kennelijk op de door jou genoemde Thaise site. (Ik lees overigens nr. 702/3649 en niet 257/2547). Wat de voorwaarden zijn om hiervoor in aanmerking te komen kan ik (uiteraard) niet lezen.
  Ik heb er ook naar gezocht en dit citeer ik uit het Thai Taxbook 2014 van PWC, blz 4
  http://www.pwc.com/th/en/publications/2014/2014-thai-tax-booklet-web.pdf
  “In addition, a Thai resident who is 65 years of age or older is entiteld to an income tax exemption on income up to an amount not exceeding Baht 190.000
  Is dit alleen voor Thais en valt pensioen hier onder ?.
  Ik citeer verder:http://www.oecd.org/els/public-pensions/49454202.pdf
  Taxation of pension income
  All pension incomes are exempted from taxation. The elderly above 65 who continue
  working receive old age allowance of THB 190 000 as a tax allowance.
  Hier lees ik, alleen voor mensen die werken na hun 65 ste, is er een aftrek.
  Bovendien lees ik, maar dit terzijde, dat pensioen vrijgesteld is van belastingheffing.
  Weliswaar geen site van de belastingdienst, maar van de OECD, voorwaar geen kleine jongen.
  Dus zolang ik geen vertaling heb van nr.702/3649 geloof ik er niet in.

  Je noemt ook aftrek verwerving van Baht 60.000.
  Wat is dat en waar kan ik dit terugvinden in de Revenue Code, Chapter 3 Income Tax, section 47 Allowances.? http://www.rd.go.th/publish/37748.0.html

  Tot slot je opmerking over de belasting druk van 8.5 %.
  Je vergelijkt appels met peren. In Thailand betaal je alleen belasting en geen premies volksverzekeringen en ZVW. Bovendien moet je uitgaan van je belastbaar inkomen van Baht 950.000 en dan kom je uit op 11,1 %. Als je dit berekent voor Nederland en uitgaat van 950.000= € 27143 (€/baht = 35) kom ik uit op
  8,35 % van € 19822 (1ste schijf) + 13,85 % van € 7321( 2e schijf) = totaal € 2669 . Dit is 9,8 % op een belastbaar inkomen van € 27.143 en zowaar lager dan Thailand met 11, 1 %.

  Maar tot slot wens ik je veel succes met het verloop van je aangifte.
  Volgens mij heb je aandelen in het Revenue Department :-).
  Conclusie van mijn reactie is: leer eerst goed Thais alvorens aan een belastingaangifte te beginnen, misschien is dit ook wel een nevendoelsteling van de Thais. 🙂

 10. Rembrand van Duijvenbode zegt op

  Nawoord van de auteur.

  Ik dank eenieder die een reactie schreef op mijn verhaal over mijn Thaise belastingaangifte. Ik schreef dit omdat er een substantiële aftrekpost voor gehandicapten en 65+ers is die niet op de Engelstalige website van de Thaise Belastingdienst te vinden is en u daarom wellicht zou kunnen ontgaan. Dat ik het in een verhaaltje over de belastingaamgifte goot was omdat er van een aantal ervaringen te leren valt:

  • Dat het blijkbaar zo is dat er ook belastingregels zijn die niet op de Engelstalige website gepubliceerd worden, maar die wel voor u van groot belang kunnen zijn. Ik werd zelf vorig jaar op deze aftrekpost voor 65+ers geattendeerd door mijn belastinginspecteur;
  • Dat het voor mij loont (en misschien ook voor u) om te investeren in de contacten met (officiële) instanties. Bij de belastingdienst, de immigratiedienst, de bank en het laboratorium van het ziekenhuis ken ik de mensen bij naam en heb hun telefoonnummer. Het betekent voor mij dat de belastingambtenaar allerlei dingen voor me doet (helpen aangifte, attenderen op aftrekposten, aanvragen Engelstalige verklaringen, etc), dat ik bij de immigratiedienst binnen twee minuten weer buiten sta met mijn 90-dagen verlenging, dat ik bij de bank vooraf mijn depositoboekje afgeef en zij dan zorgen voor bijschrijving van de rente en depositoverlenging en dat ik bij het ziekenhuislaboratorium een hele waslijst aan tests uitgedraaid krijig die de dokter niet op het laboratoriumbriefje schreef. En wat is nu helemaal mijn investering: wat gebak meenemen, respect tonen en mensen met hun naam aanspreken;
  • Dat (Belasting)ambtenaren niet onwillig of onkundig zijn als u ze met respect benadert. Gedraag u en kleed u als een Thai als u hen bezoekt en denk aan het spreekwoord “met de hoed in de hand komt men door het ganse land”

  Uiteraard spreekt men bij de kleinere belastingkantoren onvoldoende Engels, maar u zult zeker kennissen hebben met Thaise partners die met u mee naar het belastingkantoor kunnen gaan. Mijn Thaise vriendin wordt door buitenlanders in onze “farang” wijk regelmatig gevraagd om te helpen bij allerlei zaken.

  Laat me duidelijk zijn dat ik geen promotie of iets dergelijks maak voor de Thaise Belastingdienst en als u als belastingplichtige in Thailand de belasting wilt ontduiken moet u dat helemaal zelf weten. Het stoort mij wel dat mensen die dit criminele gedrag ten toon spreiden het ook nog uitdragen als “normaal” en anderen aanmoedigen in Thailandblog om ook maar hetzelfde te doen.

  Dan nog inhoudelijk: Het formulier voor deze extra belastingaftrek voor 65+ers kan ik en anderen niet vinden op de Thaise Belastingwebsite. Mijn inspecteur toverde het uit haar bureaula en ik kreeg een blanco kopie mee die ik voor u scande. U kunt deze PDF file downloaden vanuit mijn Dropbox: https://db.tt/vZe83gCp

  Vergeeft u mij als ik niet inga op vergelijkingen tussen de belastingtarieven in Nederland en Thailand. Het is inderdaad een beetje appels met peren vergeijken en hoe ik het ook wend of keer mijn AOW + lijfrente wordt in Nederland belast en mijn uitkeringen uit particuliere pensioenfondsen in Thailand en ik heb daarin geen keuze.

  Rembrand van Duijvenbode

  • teun zegt op

   Rembrand,

   Ik wil toch nog even kwijt, dat ik het een leerzame uiteenzetting vond. Gelukkig heb ik kunnen constateren, dat met alle door jou opgek dat als de thaise fiscus ooit geven aftrekposten ik in mijn geval buiten belastingheffing in Thailand blijf t/m 2014. Voor 2015 e.v. zal het waarschijnlijk niet het geval zijn i.v.m. vrijvallend extra pensioen. Maar dat is voor later zorg.

   Overigens, ik denk dat als de thaise overheid/fiscus ooit bedenkt om de gegevens van de Immigration naast die van de fiscus te leggen er velen door de mand zullen vallen als ze voor hun visum verlenging bedragen van TBH 800.000 aan inkomen opgeven. Want iemand die dat doet en geen belasting betaalt, fraudeert. Tenzij hij alleen een ABP ambtenaren pensioen en AOW heeft, die samen > TBH 800.000 bedragen. Die zijn immers al in NL belast. Maar alle anderen……

   • Erik bkk zegt op

    De Thaise fiscus heeft thans eenvoudig niet het apparaat om op in het buitenland verkregen pensioen e.d. te jagen. Dit zal echter zeker in de toekomst gaan veranderen. Samenwerking van de fiscus met immigration ligt dan voor de hand als een start.

    Spanje was daar ook tientallen jaren een voorbeeld van. Nu met de EU is daar een einde aangekomen omdat inkomsten naar het rekening adres worden doorgestuurd, dwz naar de fiscus van het land waar dat rekeningadres is. Daarvoor kon iedereen naar hartelust inkomsten verzwijgen en/of zich niet in laten schrijven in het andere EU land.

  • Gringo zegt op

   Indien de Thaise belastingsdienst het inkomen van buitenlandse pensionado’s wil belasten, mag je toch verwachten, dat er een Engels document beschikbaar is of komt, waarin precies wordt uitgelegd van het waarom en hoe. Niet, zoals jij schrijft, dan weer wel iets in het Engels, dan weer wat in de Thaise taal en daar bovenop nog een “handige tip” van een belastinginspecteur over een aftrekpost.

   Uiteraard dient ook elk belastingkantoor in Thailand van dat document goed op de hoogte te zijn, dan wel wordt aangegeven welke belastingkantoren zich specifiek met buitenlandse residenten bezig houden.

   Ik ken meerdere residenten, niet alleen Nederlanders, die zich bij zowel lokale als provinciale belastingkantoren hebben gemeld om geregistreerd te worden als “Thais belastingplichtige”. Zonder uitzondering werden die mensen weggestuurd, mogelijk uit onkunde van de ambtenaren, maar ook met de mededeling, dat buitenlandse pensioenen in Thailand niet worden belast. Op dit blog is daar meermaals gewag van gemaakt.

   Ik vind het dan ook beneden elk peil, dat jij dat belastingontduiking noemt en die mensen van een crimineel gedrag beticht. Het zou je sieren daar je excuses voor aan te bieden!!!

   • Rembrand van Duijvenbode zegt op

    Geachte meneer Gringo,

    Ik neem de vrijheid om uw bijdrage aan mijn lezersinzending te beoordelen:

    1. Waar ik een bijdrage schrijf over een enigszins verdekte aftrekpost voor gehandicapte en 65+er belastingplcihtigen, die ik onderbouw met eigen ervaringen, met documenten en verwijzigingen naar de belastingwebsite, draagt u niets bij aan deze discussie;
    2. U beweert ook maar – zonder enige onderbouwing – dat pensioenen in Thaise belastingwet niet als inkomen wordt aangemerkt. Ik heb u in mijn antwoord aangegeven dat in Section 40 (1) van de Revenue Code pensioenen door de Thaise wet wel degelijk als inkomensbron wordt aangemerkt;
    3. Volgens horen zeggen meent u te moeten stellen dat vrijwel altijd pogingen van bloglezers om te registeren als Thais belastingingezetene strandt op onkunde en onwil van een Thais belastingkantoor en ambtenaren. Uw niet-onderbouwde bewering staat haaks op mijn eigen ervaringen met ambtenaren op de balastingkantoren van Pranburi, Hua Hin en Nakhon Pathom. Op al deze kantoren trof ik behulpzame en vakkundige medewerkers. Het krijgen van een Thais belastingnummer duurde bij mij vijf minuten en op de website van de Thaise belastingdienst kunt u lezen welke documenten u daarvoor moet meenemen;
    4. U trekt impliciet de vakkundigheid en het volgens de wet werken van mijn belastinginspecteur in twijfel. Evenals bij het voorgaande punten onderbouwt u uw diskwalificatie niet;
    5. Ik heb bezwaar gemaakt tegen mensen die impliceren dat mensen die belasting betalen feitelijk sukkels zijn en dat impliciet de suggestie wordt gedaan dat geen aangifte doen als normaal moet worden beschouwd. Zij die de belastingaangifte ontduiken terwijl ze weten dat zij zoveel in Thailand belastbare inkomen hebben dat zij belasting zouden moeten betalen, plegen een strafbaar feit en dus een criminele handeling. Ook zij die in Thailand belastbare inkomens hebben en onvoldoende inspanning plegen om een TIN te krijgen en aangifte te doen plegen hetzelfde strafbaar feit. Dit handelen is dan ook beneden elk peil;
    6. Tenlotte constateer ik dat u mij ongevraagd tutoyeert terwijl u zich bovendien achter een pseudoniem verschuilt.

    Ik vat samen dat u geen enkele bijdrage levert aan de discussie over het onderwerp van lezersinzending, dat u geen kennis neemt van de feiten die het onjuiste van uw stelling aantonen, dat u tegen de huisregels in vrijwel alle Thaise belastingambenaren als onkundig en onwillig kwalificeert en u mij onrespectvol benaderd.

    Ik adviseer u bij uw volgende bijdrage aan een blog om na te gaan of u bijdraagt aan de diepte en breedte van het onderhavige onderwerp als als u iets beweert het met feiten te onderbouwen. Bij twjifel adviseer ik u om geen bijdrage te plaatsen.

    Rembrand van Duijvenbode


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website