Sinterklaas kon in Hua Hin na zaterdagavond terugkijken op een daverend succes. Ruim honderd ouders en meer dan 30 kinderen waren in Say Cheese afgekomen op de verjaardag van de goedheiligman. Hij was in gezelschap van twee echte Zwarte Pieten en zijn schimmel.

Gezien de risico’s van een valpartij had de Sint het beest niet beklommen, maar aan de teugel. Opmerkelijk was dat een van de Pieten dezelfde dag vader was geworden. Proficiat Piet!

Jeroen Groenewegen van Say Cheese had een grote ruimte omgetoverd tot een kleurstudio, waar de kinderen bezig werden gehouden. Het gelegenheidsduo Johan Wiekel (gitaar) en Thomas Voerman (accordeon) speelde sinterklaasliedjes en de vele aanwezigen zongen uit volle borst mee. Dat lag bij de meeste kinderen duidelijk anders. Tot drie keer toe zongen zij de Sint op diens verzoek toe met een lied van de concurrentie: Jingle Bells. Dat mocht de pret beslist niet drukken…

Na afloop verdween de jonge vader-Piet weer schielijk naar zijn vrouw in het ziekenhuis en kreeg de Filippijnse band de beentjes van de vloer.

Sinterklaas toonde zich uitermate tevreden over de opkomst en de gang van zaken. Hij beloofde volgend jaar terug te komen.

Foto’s Ad Gillesse

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Sinterklaas in Hua Hin: grootste bijeenkomst Nederlanders in 2016”

 1. Rick zegt op

  Mijn dochtertje en mijn vrouw hebben voor het eerst de Sint en Piet in Thailand mogen aanschouwen….
  Het was een keurig opgezet kinderfeest in de ruimste zin des woords.

  Nogmaals mijn dank aan “Say Cheese” en het personeel.

  Tot volgend jaar.

  Gr. Rick.

 2. Marc965 zegt op

  Ha. Eindelijk eens iets dat niet fake is in Thailand.. Twee echte zwarte pieten.. In thuisland worden de echte weg geveegd.. Shame on you Nl. & B. Stan.
  Thx Sint.

 3. Eddie zegt op

  Goed gedaan Jeroen! Topper


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website