De Stichting GOED is al een tijdje bezig om te bekijken hoe we met de hulp van de instanties in Nederland het remigratie-traject (Nederlanders die terugkeren) kunnen verbeteren.

De helft van de inburgeraars zijn Nederlanders die terugkeren met een buitenlandse partner. Waarom heeft Stichting GOED voor deze specifieke groep nu de aandacht gevraagd? Terugkeer met een buitenlandse partner is op zichzelf al een uitdaging, het nieuwe wetsvoorstel Inburgering, maakt het alleen nog maar lastiger.

Wat betekent het nieuwe wetsvoorstel Inburgering nu precies voor deze Nederlanders? Wat is een BRP Straat? Zijn remigranten altijd per definitie zelfredzaam?

Lees hier meer: www.stichtinggoed.nl/remigratie/nieuw-wet-inburgering/

6 reacties op “Nederlanders met buitenlandse partner: Slachtoffer van nieuwe wetsvoorstel inburgering?”

 1. Elise van Wachtendonck zegt op

  Niets dan hulde over dit initiatief van de stichting GOED. Per slot van rekening beschikt men als remigrant over een Nederlands paspoort. Dan zou het toch niet zo mogen zijn dat men op alle fronten gedwarsboomd wordt door de Nederlandse overheid, ook als men een buitenlandse partner heeft. Meestal heeft een remigrant al meer dan voldoende problemen, waardoor hij terug moet komen naar Nederland. Een warm welkom door de Nederlandse overheid zou meer op zijn plaats zijn.

 2. HansNL zegt op

  Een warm welkom voor een Nederlander met of zonder buitenlandse partner bij terugkeer?
  Het zou zomaar kunnen dat “vluchtelaars” wel welkom zijn dank zij de hulp van legioenen hulpverleners.
  Hulp voor Nederlanders?
  Welnee, bovendien wordt je als remigrant op alle mogelijke en onmogelijke manieren tegen gewerkt.
  Een kennis van me is noodgedwongen terug gekeerd zonder zijn Thaise echtgenote, leeft nu op straat.
  Geen geld omdat hij geen adres heeft.
  Droevig.

 3. Maarten Vasbinder zegt op

  Als ik terugga, neem ik wel een bootje.
  Hoe doet minister Kaag dat eigenlijk met haar familie?

 4. Taruud zegt op

  Sorry, heb net de link naar de info gevonden hier boven. Toch de vraag; ik ben als Nederlander en getrouwd met een Thaise die ook de Nederlandse nationaliteit heeft geëmigreerd naar Thailand
  Over enkele jaren willen we wellicht terug naar Nederland. We hebben in Nederland ons huis aangehouden. Zijn er dan nog problemen te verwachten rond inburgering?!

  • Hammus zegt op

   Beste Taruud, waarom toch altijd zekere kwesties ingewikkelder maken dan ze al zijn? Lees nou eens wat jij schrijft: je bent Nederlander en jouw vrouw idem dito!! Over een paar jaat komen jullie terug naar Nederland en gaan in jullie eigen huis wonen. Fluitje van een cent om je vervolgens beide weer in te schrijven bij de gemeente. Hoezo inburgeren? Jij? Jouw vrouw? Jullie zijn Nederlanders!!

  • Wim zegt op

   U kunt niet emigreren naar Thailand u krijgt een verblijfsvergunning voor een bepaalde periode in uw geval voor 1 jaar die u weer kunt verlengen mits dit gehonoreerd word.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website